|
01-09-2008, 22:21
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
RE: Księga skarg i zażaleń
Dzięki za odpowiedź. Bałem się, że ktoś może to odebrać w ten sposób,, OO! Ten dla punktów wszystko robi!!. Cieszę się, że taka sytuacja nie miała miejsca.
Mnie chodzi o ,,zaszczyt" wiedzy i daru pocieszania Srebeńka xD. Dzięki jeszcze raz.
|
|
|
01-21-2008, 12:07
|
|
|
Junior Member
|
Ja mam jedno "ale":
W FAQ jest napisane, że artykuły trzeba pisać poprawnie z językiem polskim i zasadami ortograficznymi i że administratorzy nie przyjmują prac z błędami.
A wcale tak nie jest! Dostajecie pełno artów z błędami i je wstawiacie na stronkę! Roi się tutaj pełno od błędów z kosmosu i wy to zatwierdzacie! Ja zawsze pisze bezbłędnie i jak ktoś mi komentuje, że zrobiłem parę błędów to się grubo myli! Piszę wszystkie prace na Wordzie i jakby co to każdy błąd będzie zaznaczony!
Ghhhh.....
Nie ma sprawiedliwości na tym świecie...
|
|
|
01-24-2008, 13:57
|
|
|
Junior Member
|
Cieszę się niezmiernie, że tutaj ktoś w ogóle zagląda! To kolejny minus :/
|
|
|
01-24-2008, 14:02
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Dobrze, może ja odpowiem. Nie da się dokładnie sprawdzić wszystkich artykułów. Nawet nie wiesz, ile ich do nas przybywa. Poza tym mamy też inne zajęcia. Nie siedzimy cały czas w nadesłanych materiałach. Nie poprawimy każdego błędu, nie odrzucimy też dobrej pracy tylko dlatego, że wystąpił jeden błąd. Jeśli coś jest dobre, to to, co możemy - poprawiamy. Albo przynajmniej niektórzy z nas. Pamiętaj jednak, że admini też ludzie.
|
|
|
01-25-2008, 21:49
|
|
|
Junior Member
|
Oki, rozumiem! wiem, że nie próżnujecie... A macie artmana? Tym się musi ktoś zająć, żebyście nie stracili dobrej opinii i użytkowników. Nie raz słyszałem od moich znajomych, że właśnie tutaj jest najwięcej błędów... Musicie to zmienić. Jeżeli nie macie moderatora od artów to się zgłaszam na to stanowisko, bo zam się na tym i nie robie błędów. Mam pewną koncepcję co do mojego działania.
Ludzie nie poprawią się jeśli będę sam poprawiał ich arty, więc mój plan jest następujący:
Jeśli ktoś wyśle artykuł, w którym jest więcej niż 15 błędów ort., inter. czy literówek to piszę do tego Iksińskiego na PW coś takiego:
"Jeśli chcesz, abym zatwierdził ten artykuł to popraw następujące błędy ort., inter. i literówki i... (podaję przykłady jakie błędy).
Ewentualnie napiszę jakieś wskazówki, żeby Iksiński urozmaicił swój art. Takim sposobem ludzie nauczą się trochę pisania bezbłędnie, sami się bedą poprawiać.
Jeżeli błędów będzie mniej niż 15 to sam je poprawię... poprostu uznam to za usterkę albo przeoczenie. Ale jeśli ktoś wyśle do mnie ponownie (po weryfikacji błedów) artykuł z błędami będę go usuwał...
Oprócz tego, także przestrzegał będę te 5 zasad wypisanych w FAQ.
Zależy mi, by ten portal cieszył się nadal dobrą opinią i żeby było mniej błędów, bo chyba tak wypada.
Proszę, rozpatrz moje podanie o wstapienie w szergi moderatorów! Pozdrawiam i czekam na odpowiedź! Napisz na PW - :smilewinkgrin:
|
|
|
02-12-2008, 18:25
|
|
|
Member
|
Ostatnio napisałem pewien artykuł i został on odrzucony. Pozwolę sobie zacytować instrukcję pisania artykułów na tej stronie:
Cytat:
Jeśli chcesz, by Twoja praca, która mogła Ci zająć dużo trudu nie poszła na marne, możesz po prostu dostosować się do naszych zasad, które są wymienione niżej.
1. Kopiowanie. Artykuł nie może być skopiowany z innej strony. Jest możliwość skopiowania i podania źródła, ale także istnieje możliwośc, że i taki skasujemy.
2. Polskie znaki. Artykuł musicie pisać w języku polskim używając wszystkich polskich znaków, kropki, przecinki i wszystko inne. Na kilka ich braków nie zwracamy uwagi.
3. Ortografia. Pisz bezbłędnie, a jeśli nie znasz jakiegos słowa - sprawdź w słowniku. Nie akceptujemy artykułów rojących się od takich błędów jak np. "ktury", "przedewszystkim", "ochyda".
4. Długość. Artykuł powinien być dośc długi. Na temat rozległy conajmniej 10 wersów, jeśli rzecz jest mało popularna i jest o niej bardzo mało informacji uznajemy trochę krótsze.
5. Sens. Mowa tu o takich artykułach: "Lubie Harrego bo jest bardzo fajny naprawde, hermi terz ale ja wole jego i rona i jeszcze dumbla tez" Rozbawiło Cię? No cóż, takie artykuły tez do nas przysyłacie. W tym tekście są złamane wszystkie powyższe zasady oprócz nr 1.
|
A oto odpowiedź administratora:
Cytat:
|
"Temat może i rozwinięty, napisany poprawnie itp, ale niestety, zupełnie niepotrzebny, ponieważ podobny artykuł znajduje się już na stronie. (...) Dobrze, koniec wykładu, powiem tak; artykuł jest zbytnio przereklamowany i przesiąknięty moralnymi hasełkami, gdzie nawet nie spróbowałeś pokazać dobrych stron książki.
|
W powyższej instrukcji nie znalazłem ani słowa o przymusie superoryginalności, ani chwaleniu książki. Może i podobne do moich argumenty są już gdzieś na forum, ale podobny(artykuł) nie oznacza taki sam. Podsumowując twierdzę, że zostałem niesprawiedliwie oceniony. Nie złamałem żadnej zasady, a argumenty naszego anonimowego administratora do mnie nie przemawiają.
|
|
|
02-12-2008, 21:59
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Heh, właściwie nie jestem adminką i nie wiem czy mogę się tu wypowiadać, ale najwyżej zarobię ochrzan xD
PanŚmierci: Wiesz, może i Twój pomysł nie jest zły, ale moim zdaniem, tylko komuś naprawdę wytrwałemu nie znudziłoby się ciągłe poprawianie błędów. Uwierz mi, wiem coś o tym... Jeśli jesteś wytrwały, to tylko pogratulować, ale cóż, w większości przypadków, z czasem tracimy zapał do pracy, zwłaszcza do takiej żmudnej xP
Paladyn: Wiesz, uważam, że rzeczy, o których mowa w PW, którą otrzymałeś, można logicznie wydedukować. Naprawdę, zapytaj sam siebie: po co kolejny artykuł na podobny temat? Chyba właśnie po to istnieje funkcja komentowania prac, żeby użytkownicy wyrażali tam swoje opinie. A chwalenie książki... Wiesz, to już zahacza o sprawy etyki xD Na stronie, na której są sami fani książek o HP, krytykować sagę? Proponuję wysłać ten artykuł na jakieś katolickie forum, do tematu 'Potter narzędziem szatana' xP Weź to chłopie na rozum xDD
Karolcia-potteromaniaczka: Hmm, nie wiem, czy wiesz, ale admini też mają swoje życie xP Nie mogą spędzać całego wolnego czasu przy komputerze, przecież to absurd xD Skoro podałaś przykład Isabelle, proszę bardzo - zobacz ile ona pisze newsów, a co za tym idzie, ile czasu na to poświęca. Bo kiedy już wyszukasz informację, czasami przetłumaczysz, to musisz ją jeszcze ubrać w słowa^^ A ona w dodatku studiuje i musi znaleźć czas na naukę, która, uwierz mi, jest ważniejsza od komputera xDD A co do wybierania adminów z dużą ilością wolnego czasu... Hmm, dużo czasu mają młodsi. A mi się wydaje (możliwe, że właśnie tylko wydaje xD), że na hp.necie potrzebni są raczej starsi, którzy, niestety, mają tego czasu mniej, lecz za to lepiej wykonają swoje admińskie obowiązki xD No i gdy klikniesz w 'redakcja,' zobaczysz, że wielu adminów mamy^^ Chyba Krico nie upilnował by większej liczby :lol:
[small]Khem, ja się wypowiem. Cały czas mówimy, że mało siedzimy na stronie, że mamy swoje życie, ale wbrew pozorom naprawdę admini poświęcają wiele swojego czasu. Tylko np. jak siedzę na stronie i piszę posta, to zazwyczaj zajmuje to trochę czasu i nie odświeżam co chwilę SB, żeby sprawdzić, co się dzieje. Poza tym, jak jest jakaś wymania zdań, to mam reagować? Uważam, że powinniśmy zwracać uwagę już w trochę ostrzejszych przypadkach, kiedy wyraźnie ktoś wyszedł poza granice zwykłej dyskusji. Wybaczcie, ale wyobraźcie sobie, że trzy dni nic nie robimy. Na tej stronie byłby, krótkomówiąc, "syf". Khem, Paladyn, powiedzmy, że znamy Twoje poglądy, ja tego artykułu nie widziałam, ale wystarczy przejrzeć tematy w "Świecie Magii" i wszędzie używasz tych samych argumentów, więc nie wiem, czy na 100 punktów zasługuje zebranie swoich postów do kupy. W każdym bądź razie, ja tego arta nie widziałam, więc na ten temat nie bardzo mogę się wypowiadać. Dalej, PanSmierci666, nie mart się, radzimy sobie jakoś z artami, aczkolwiek poziom przysyłanych tekstów jest czasami porażająco żenujący. Aczkolwiek, planujemy właśnie "wielkie czyszczenie" w Artykułach ;P. A tak btw, jeżeli ktoś ma dużo błędów w artykule, to zazwyczaj piszemy, że ma je poprawić i może ewentualnie wysłać jeszcze raz. Karolcia, powtórzę się. My sobie nie siedzimi i nie świecimy na zielono, naprawdę. Ale pilowanie SB 24/7 jest fizycznie niemożliwe. I naprawdę uważasz, że nie śledzimy SB? ;] Ja widzę baardzo dużą część rozmów, i widziałam wtedy, kiedy była rozmowa o adminach. Po prostu, interweniuję tylko w przypadkach koniecznych. Btw, Vayamess, dzięki za wypowiedzenie się, przynajmniej nie musiałam się tak rozpisywać ^^. I przepraszam za pisanie tego w Twoim poście. F.[/small]
Nie szkodzi, przyzwyczaiłam się już xDD
niewiele
tu
po
mnie
...
|
|
|
02-13-2008, 15:38
|
|
|
Super Moderator
|
Jeśli chodzi o posta Vayamess to jednak mam trochę inne zdanie...
Cytat:
|
Paladyn: Wiesz, uważam, że rzeczy, o których mowa w PW, którą otrzymałeś, można logicznie wydedukować. Naprawdę, zapytaj sam siebie: po co kolejny artykuł na podobny temat? Chyba właśnie po to istnieje funkcja komentowania prac, żeby użytkownicy wyrażali tam swoje opinie. A chwalenie książki... Wiesz, to już zahacza o sprawy etyki xD Na stronie, na której są sami fani książek o HP, krytykować sagę? Proponuję wysłać ten artykuł na jakieś katolickie forum, do tematu 'Potter narzędziem szatana' xP Weź to chłopie na rozum xDD
|
Artykuły powinni pisać ludzie obiektywni jeśli chodzi o artykuły na temat sagi. Potteromaniacy tylko chwalą książkę, dla przeciwników nie ma miejsca na tej stronie, a ludzie obiektywni, którzy czytając książkę widzą błędy, widzą plusy, zwracają uwage po prostu na wszystko, powinni pisać jak najwięcej artykułów o swoim zdaniu na temat sagi. Nikt nie potrzebuje czytać 'HP jest super ówielbiam tom ksiazke jest najlepsza na swiecie, kto sie nie zgadza to jest kretyn'. Na ślepych fanów Jo powinno się wylać wiadro z zimną wodą co w tym przypadku byłoby artykułem z odpowiednimi argumentami 'przeciw'. Sceptycy powinni dostać i swoje wiadro argumentów 'za'. Każdy powinien widzieć wszystkie strony danej książki, złe i dobre. Chociaż do większości 'potteromaniaków' nie dotrze, że HP to tak naprawdę nie jest najlepsza książka, a do przeciwników nie dotrze to, że Harry potter uczy dzieci wielu rzeczy. O boż, i ja to piszę... dobrze, że nie musze wymieniać. Ale odrywa dzieciaki od kompa, też ważne xD
Co nie znaczy, że jestem za Paladynem, bo nie widziałam jego artykułu...
|
|
|
02-13-2008, 17:03
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Tak, E-Vaire, masz rację
Ale mi chodziło przede wszystkim o fakt, że Paladyn napisał w swoim artykule SAME minusy książek o HP. Z jego postów (np. w temacie o chrześcijaństwie) można wywnioskować, że on po prostu uważa, że ta książka zalet nie ma, co potwierdza treść jego artykułu:
Cytat:
|
gdzie nawet nie spróbowałeś pokazać dobrych stron książki.
|
Gdyby pojawiły się w artykule Paladyna jakiekolwiek plusy sagi, to z pewnością byłabym po jego stronie. Nawet jeśli znalazłby ich znikomą ilość ^^ Wtedy można by uznać, że jest obiektywnym czytelnikiem, ale w zaistniałej sytuacji, no cóż... zachowuje się również jak ślepy, ale nie fan (który daje same plusy), ale antyfan (który dostrzega same minusy).
Amen xD
p/s - A tak nawiasem - ja jestem świadoma minusów sagi xD
niewiele
tu
po
mnie
...
|
|
|
02-13-2008, 21:39
|
|
|
Member
|
Cytat:
|
Artykuły powinni pisać ludzie obiektywni jeśli chodzi o artykuły na temat sagi. Potteromaniacy tylko chwalą książkę, dla przeciwników nie ma miejsca na tej stronie, a ludzie obiektywni, którzy czytając książkę widzą błędy, widzą plusy, zwracają uwage po prostu na wszystko, powinni pisać jak najwięcej artykułów o swoim zdaniu na temat sagi.
|
A to mnie zaskoczyłeś. Nie trzeba długo szukać aby znaleźć artykuły, w których autor przejawia subiektywizm. Na przykład niedawno czytałem artykuł, gdzie autor/ka przedstawiał/a bardzo subiektywny pogląd na temat stosunku Kościoła do Harrego Pottera. Oczywiście krytykowała stanowisko Kościoła. Jej artykuł istniej na stronie, mój nie. Wiem, że moje poglądy są sprzeczne z przekonaniami większości użytkowników tego forum, ale to nie oznacza, że mam mniejsze możliwości niż inni. Bądź co bądź mamy wolność słowa zwłaszcza, że zgłosiłem moją pracę do działu "Teorie i przemyślenia". Ciągle nie dostałem odpowiedzi na moje zażalenie, więc proszę bardzo o zabranie głosu przez jakiegoś administratora upoważnionego do rozpatrzenia mojej sprawy.
PS. Gdzie znajduje się artykuł podobny do mojego?
|
|
|
Zasady postowania
|