Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 01-22-2008, 18:06   #11
Ana93
Member

Domyślnie RE: Zwariowane mini FF - Filemona&Goszka

Ej! No bo może byśmy właśnie tak pisali, że jedna osoba coś wymyśli, a inna pisze ciąg dalszy itd. Wtedy wyszłoby nam jedno wielkie opowiadanie o higienie w Hogwarcie w roli głównej:lol: A nie takie pojedyncze urywki, każdy o czymś zupełnie innym. Mogłoby być ciekawie. Co Wy na to?
Ana93 jest off-line  
Stary 01-23-2008, 13:31   #12
Filemona
Senior Member

Filemona na Harry Potter Forum

Ana93, to niezły pomysł! Za początek może posłużyć jedno z tych, które już napisaliśmy. Albo zacznijmy od nowa. Możemy pisać tak po 2 zdania. Zacznę:

Po treningu Quidditcha Harry pobrudził sobie całą szatę i był tym bardzo zasmucony. Nie wiedział co z tym zrobić, więc pobiegł do Hermiony po radę.

Wiem, cudowne to to nie jest. Ale może coś z tego wyjdzie. Oczywiście, można dalej pisać swoje własne FF lub dokończyć to!
Filemona jest off-line  
Stary 01-23-2008, 13:45   #13
hermionaginny
Member

Hmm.. ja nie za bardzo. Ciąg dalszy:

Harry miał już udać się do łazienki, kiedy coś przyszło mu do głowy.
-Słuchajcie... a czemu nie możecie mi po prostu pożyczać swojego eliksiru?- spytał ze zdziwieniem.
-Tylko osoba, która uwarzyła ten eliksir, ma prawo go wykorzystać- wyrecytowała Hermiona.
-Dobra, dobra- uciszył ją Harry i udał się dalej. Zrozumiał, że Snape był Strażnikiem tej łazienki, tak jak Pettigrew był strażnikiem domu jego rodziców. Szedł dalej.
W przepięknej łazience nie było już nikogo. Była czysta, połyskliwa, a podłoga miała kolor oczu matki Harry'ego.
Zauważył, że kilometrowa wanna miała kurki wokół niej. Pociągnął za jeden, drugi, trzeci, czwarty.... z jednego popłynęła morska woda, bąbelki, chlor.... z drugiego zaś żel do mycia twarzy.. gdy Harry uporał się już ze wszystkim, zdjął bokserki w laleczki Barbie, różowe klapeczki i zanurkował. Wanna była niesamowicie głęboka i Harry czuł się jak w morzu.
-Crucio!- usłyszał czyjś wrzask.
Wynurzył się i zobaczył Voldemorta.
"Wow, nigdy nie myślałem, że będę z nim walczyć w łazience"- pomyślał.
Zauważył kurek wody, na którym pisało: BŁOTO NA BRUDNYCH INTRUZÓW. Skierował je na Voldemorta. Ten Rzucił się na ziemię.
-Śmiesz polewać błotem mnie, mnie, który zaszedł dalej niż inni na drodze do higieny?!- wrzasnął.
-Accio papier!- wrzasnął Harry.
Papier toaletowy natychmiast przyleciał do Harry'ego. Ten, zachwycony, zaczął nim obwijać Voldemorta jak mumię. Kiedy to uczynił, wrzucił go do bagna.
-A więc higiena tnie jest taka zła- uśmiechnął się.- Dzięki niej pokonałem Voldemorta.
Przypomniał sobie jego słowa: "Ja, który zaszedł dalej niż inni na drodze do higieny...", czy to znaczyło, że jednym z jego horkruksów było coś związane z higieną? Szybko wybiegł z zamku i teleportował się do namiotu, w którym spali we trójkę: on, Ron i Hermiona.
CDN
hermionaginny jest off-line  
Stary 01-23-2008, 13:49   #14
hermionaginny
Member

No dobra, napiszę ten ciąg dalszy xd

Hermiona powiedziała:- Harry! Nie mogłeś zamiast tego pobrudzić swoich rękawic do quidditcha z Barbie? Masz do nich taki sentyment?
Harry skinął głową. Był przywiązany do puchatych, różowych rękawiczek, które kiedyś ukradł od Draco Malfoya.
hermionaginny jest off-line  
Stary 01-24-2008, 18:41   #15
Goszka
Praktykant Voodoo

Goszka na Harry Potter Forum

Czyli, że niby mamy wymyślać jedno wielkie opowiadanie...? Jestem za... xD Na czym skończylśmy?
Stary 01-27-2008, 10:55   #16
Vayamess
Praktykant Voodoo

Vayamess na Harry Potter Forum

Hihi, Wy to macie pomysły, brawo! xD Chyba napiszę drugą część mojego posta z "Higieny w Hogwarcie" =)
A propos, ostatnio wygrywałam w najlepszym poście, a teraz zostałam zmiażdżona, haha :lol: Jak to? :>

niewiele
tu
po
mnie
...
Vayamess jest off-line  
Stary 01-27-2008, 11:43   #17
Filemona
Senior Member

Filemona na Harry Potter Forum

Vay, nie wiem jak to się stało, xD twój post był świetny. ^^ A tak poza tym to napisz drugą część, czekamy! Goszka, teraz to ja już sama nie wiem... xP
Filemona jest off-line  
Stary 01-27-2008, 14:25   #18
Goszka
Praktykant Voodoo

Jaa też nie wiem Filemono... Mogę do ciebie mówić Fil? Masz taki dłuuugi nick. Zupełnie jak Vay. Vayamess, jak dla mnie to powinnaś wygrać. I z niecierpliowścią czekam na drugą część "Papierus Toaletus".
Stary 01-28-2008, 15:42   #19
Ana93
Member

No wiecie... Ale ja nie pisałam, że mamy pisać 2 zdania, a reszta dopisuje... Może to być coś w rodzaju rozdziałów. Albo do gwiazdki "*" :lol:
Ana93 jest off-line  
Stary 01-29-2008, 13:17   #20
Goszka
Praktykant Voodoo

No, nie wiem... Może... To kontynuuj Ana93 .

Zasady postowania