|
01-22-2008, 18:06
|
|
|
Member
|
RE: Zwariowane mini FF - Filemona&Goszka
Ej! No bo może byśmy właśnie tak pisali, że jedna osoba coś wymyśli, a inna pisze ciąg dalszy itd. Wtedy wyszłoby nam jedno wielkie opowiadanie o higienie w Hogwarcie w roli głównej:lol: A nie takie pojedyncze urywki, każdy o czymś zupełnie innym. Mogłoby być ciekawie. Co Wy na to?
|
|
|
01-23-2008, 13:31
|
|
|
Senior Member
|
Ana93, to niezły pomysł! Za początek może posłużyć jedno z tych, które już napisaliśmy. Albo zacznijmy od nowa. Możemy pisać tak po 2 zdania. Zacznę:
Po treningu Quidditcha Harry pobrudził sobie całą szatę i był tym bardzo zasmucony. Nie wiedział co z tym zrobić, więc pobiegł do Hermiony po radę.
Wiem, cudowne to to nie jest. Ale może coś z tego wyjdzie. Oczywiście, można dalej pisać swoje własne FF lub dokończyć to!
|
|
|
01-23-2008, 13:45
|
|
|
Member
|
Hmm.. ja nie za bardzo. Ciąg dalszy:
Harry miał już udać się do łazienki, kiedy coś przyszło mu do głowy.
-Słuchajcie... a czemu nie możecie mi po prostu pożyczać swojego eliksiru?- spytał ze zdziwieniem.
-Tylko osoba, która uwarzyła ten eliksir, ma prawo go wykorzystać- wyrecytowała Hermiona.
-Dobra, dobra- uciszył ją Harry i udał się dalej. Zrozumiał, że Snape był Strażnikiem tej łazienki, tak jak Pettigrew był strażnikiem domu jego rodziców. Szedł dalej.
W przepięknej łazience nie było już nikogo. Była czysta, połyskliwa, a podłoga miała kolor oczu matki Harry'ego.
Zauważył, że kilometrowa wanna miała kurki wokół niej. Pociągnął za jeden, drugi, trzeci, czwarty.... z jednego popłynęła morska woda, bąbelki, chlor.... z drugiego zaś żel do mycia twarzy.. gdy Harry uporał się już ze wszystkim, zdjął bokserki w laleczki Barbie, różowe klapeczki i zanurkował. Wanna była niesamowicie głęboka i Harry czuł się jak w morzu.
-Crucio!- usłyszał czyjś wrzask.
Wynurzył się i zobaczył Voldemorta.
"Wow, nigdy nie myślałem, że będę z nim walczyć w łazience"- pomyślał.
Zauważył kurek wody, na którym pisało: BŁOTO NA BRUDNYCH INTRUZÓW. Skierował je na Voldemorta. Ten Rzucił się na ziemię.
-Śmiesz polewać błotem mnie, mnie, który zaszedł dalej niż inni na drodze do higieny?!- wrzasnął.
-Accio papier!- wrzasnął Harry.
Papier toaletowy natychmiast przyleciał do Harry'ego. Ten, zachwycony, zaczął nim obwijać Voldemorta jak mumię. Kiedy to uczynił, wrzucił go do bagna.
-A więc higiena tnie jest taka zła- uśmiechnął się.- Dzięki niej pokonałem Voldemorta.
Przypomniał sobie jego słowa: "Ja, który zaszedł dalej niż inni na drodze do higieny...", czy to znaczyło, że jednym z jego horkruksów było coś związane z higieną? Szybko wybiegł z zamku i teleportował się do namiotu, w którym spali we trójkę: on, Ron i Hermiona.
CDN
|
|
|
01-23-2008, 13:49
|
|
|
Member
|
No dobra, napiszę ten ciąg dalszy xd
Hermiona powiedziała:- Harry! Nie mogłeś zamiast tego pobrudzić swoich rękawic do quidditcha z Barbie? Masz do nich taki sentyment?
Harry skinął głową. Był przywiązany do puchatych, różowych rękawiczek, które kiedyś ukradł od Draco Malfoya.
|
|
|
01-24-2008, 18:41
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Czyli, że niby mamy wymyślać jedno wielkie opowiadanie...? Jestem za... xD Na czym skończylśmy?
|
|
|
01-27-2008, 10:55
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Hihi, Wy to macie pomysły, brawo! xD Chyba napiszę drugą część mojego posta z "Higieny w Hogwarcie" =)
A propos, ostatnio wygrywałam w najlepszym poście, a teraz zostałam zmiażdżona, haha :lol: Jak to? :>
niewiele
tu
po
mnie
...
|
|
|
01-27-2008, 11:43
|
|
|
Senior Member
|
Vay, nie wiem jak to się stało, xD twój post był świetny. ^^ A tak poza tym to napisz drugą część, czekamy! Goszka, teraz to ja już sama nie wiem... xP
|
|
|
01-27-2008, 14:25
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Jaa też nie wiem Filemono... Mogę do ciebie mówić Fil? Masz taki dłuuugi nick. Zupełnie jak Vay. Vayamess, jak dla mnie to powinnaś wygrać. I z niecierpliowścią czekam na drugą część "Papierus Toaletus".
|
|
|
01-28-2008, 15:42
|
|
|
Member
|
No wiecie... Ale ja nie pisałam, że mamy pisać 2 zdania, a reszta dopisuje...  Może to być coś w rodzaju rozdziałów. Albo do gwiazdki "*" :lol:
|
|
|
01-29-2008, 13:17
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
No, nie wiem... Może... To kontynuuj Ana93 .
|
|
|
Zasady postowania
|