|
01-24-2008, 18:33
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
RE: Dumbledore gejem?
Uważam, że to istna głupota i bzdura i jeszcze nie powiem co... Kiedy dowiedziałem się o tym wywiadzie zdenerwowałem się na Rowling. To nie ładnie z jej strony. Myślę, że powiedziała to dla jakiejś zaczepki.
|
|
|
01-25-2008, 10:47
|
|
|
Junior Member
|
czytalem ten wywiad jak i DH i to tylko chwyt marketingowy mający na celu stworzyć więcksze zainteresowanie książkom.
|
|
|
01-27-2008, 16:39
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Ja dla mnie, to Dumbledore gej, to jakaś kpina. Nie mam nic do homoseksualistów, ale Dumbledore mi kompletnie nie pasuje do roli geja. Zawsze myślałam, że nie ma żadnej żony, bo się nigdy nie zakochał, a tu wychodzi, że to gej. Jak dla mnie masakra.
|
|
|
01-28-2008, 22:41
|
|
|
Junior Member
|
Cytat:
69Lady_LaLa96 napisał/a:
Kiedy Albus odkrył, że jest to czarnoksiężnik, zamordował go
|
Wydaje mi się, że Grindelwalda zabił Voldemort, ale może kiepsko przeczytałam
Podzielam zdanie Limonki, chociaż zastanawiałam się and tym, czy to nie było tak, że Jo w ogóle nie wymyśliła seksualności Dumbledora, poświęcając go pracy. Złapana potem w krzyżowy ogień pytań fanów wybrała bardziej odpowiadającą jej opcję.
|
|
|
01-28-2008, 23:58
|
|
|
Junior Member
|
tak... Grindelwalda zabił Voldemort; Dumbledore pokonał go tylko w pojedynku...
co do tematu... hmmm myślę, że to są sprawy do opisania w następnej książce pani Rowling xD w książce nic nie jest napisane, że Albus wolał chłopców, więc ja się tej wersji trzymam xP
|
|
|
01-29-2008, 08:12
|
|
|
Senior Member
|
Tak troche głupio powiedziała, że Dumbledor jest gejem, bo dołożyła argument antypotterom, że nie wiem Dumb mugł wykorzystywać Harry`ego seksualnie itp.
|
|
|
02-02-2008, 22:22
|
|
|
Junior Member
|
Wg mnie, to wszystko miało nam coś pokazać. Od początku Dumbledore był dla wszystkich wzorem do naśladowania. Przez lata poznawaliśmy go bardziej, bardziej. Przywiązywaliśmy się do niego. Dowiedzieliśmy się, jak wspaniałą jest osobą. Udzielał mądrych i głębokich rad i w ogóle. Otworzyliśmy się na jego postać. Można powiedzieć ,że pokochaliśmy tę postać za to, że zawsze jest taka ciepła i że gdy mamy jakiś smutek, ona powie coś co nas pokrzepi. Dziś zjawisko Homofobii jest bardzo silne w społeczeństwie. Każdy kto słyszy "Homoseksualista" ,już z góry stawia go na przegranej pozycji. Skreśla go jako człowieka. A tu byliśmy zmuszeni do poznania tej postaci, bardzo ją polubiliśmy i teraz poznaliśmy jej orientacje. Czy to coś zmieniło? Nadal jest dla nas profesorem o ciepłym przenikliwym wzroku. Człowiek nie składa się tylko z jego seksualności, to udowodniła nam Jo. To powinna być dla nas lekcja ,że najpierw trzeba poznać człowieka, a następnie go oceniać. Dzięki tej książce dotarła do milionów ludzi i satysfakcją jest dla niej ,że choć garstka z nich może zmienić swe nastawienie do homoseksualizmu...
|
|
|
02-03-2008, 01:38
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Mądrze to napisałeś Salazarze Slytherinie. To prawda, warto najpierw poznać człowieka, a dopiero potem go oceniać. Fajnie by było jakby więcej osób myślało tak jak ty. Pozdrawiam
|
|
|
02-03-2008, 22:28
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Heh... W POLSCE homoseksualista, który się ujawnił, raczej nie miałby szans objąćtak ważnego stanowiska... Takie realia naszego patologicznego kraju...
Polska... Mieszkam w Polscie... Mieszkam w Polsce... MIESZKAM TU TUT TU!
|
|
|
02-05-2008, 08:44
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Nieprawda. w Ksiązce jest fragment o Dumbledore i Bathildy co daje do zrozumienia że Dyrektor był z nią blisko. Jak Blisko?? nie wiadomo ale napewno bliżej niż z Grindelwaldem w młodości. W książce Dumbledor mówi co łączyło go z Grindelwaldem i nie ma tam nic napisanie o miłości lub bliskości między nimi. jedynie to że chcieli odnaleść razem Insignia by zmienić świat czarodziejów. Jo przed premierą mówiła dużo rzeczy ale to co powiedziała to nie było mądre. Mówiąc że Dumbledore jest gejem nie przyciągneło ludzi do czytania lecz odepchneło ich. Mam prace gdzie rozmawiam dużo z ludźm i wiem że nie mają ochoty czytać tej książki choć przeczytali 6 poprzednich części. musze im tłumaczyć że to plotka i nie prawada. i ja w to wierze.
|
|
|
Zasady postowania
|