|
03-24-2008, 12:32
|
|
|
Mięso armatnie
|
RE: Co Dumbledore mógł zobaczyć w zwierciadle Ain Eingarp?
widział siebie, jedzącego Fasolki Wszystkich Smaków. XD
szczerze mówiąc, jeszcze nie wiem.
może później wywnioskuję, jak przeczytam już Insygnia Śmierci. (;
|
|
|
03-25-2008, 16:32
|
|
|
Mięso armatnie
|
Tak, mi też wydaje się, że staruszek widział tam całą swoją rodzinę...
Nie wydaje mi się jednak, że był gejem...(zwykłe domysły tak jak z Samem Gamgee)
|
|
|
03-30-2008, 16:25
|
|
|
Junior Member
|
Hmmm...jest dużo możliwych scen min:
-Pan Śmierci
-Rodzina
-jak zwycięża Voldemorta
|
|
|
03-30-2008, 19:22
|
|
|
Mięso armatnie
|
Zastanawiam się nad tym co piszecie - że zobaczył swoją rodzinę. Niby rozsądne rozwiązanie, ale czy Dumbledore był osobą, która tak bardzo pragnęła zmienić przeszłość? Może to i było jego najbardziej skryte pragnienie... no ale mam wątpliwości. Mnie się wydaje, że się pogodził z tym, że popełnił w życiu wielki błąd. Był bardzo mądrym człowiekiem i... najbardziej chyba zależało mu na tych, którzy pozostali, wytłumaczyć tak można wielką troskę o uczniów. A więc. Ja nie potrafię odpowiedzieć na takie pytanie. Bo nie wiem co myśli człowiek, który tak bardzo dzieli się sobą dla innych.
|
|
|
08-28-2008, 19:32
|
|
|
Junior Member
|
Jak już kilka osób napisało zobaczył on swoją rodzinę całą i zdrową . Jest to nawet potwierdzone przez naszą drogą Panią Rowling
|
|
|
02-23-2009, 18:00
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
A mi się wydaję, że zobaczył coś związanego z Harrym. Może na przykład Harry'ego pokonującego Voldemorta.? W końcu w tym zwierciadle mogło się ujrzeć to, co najbardziej się chcę zobaczyć...A jak wiadomo, Harry był kimś ważnym dla Dumbledore...xd
|
|
|
05-06-2009, 19:07
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Nigdy przed przeczytaniem "Insygniów" nie zastanawiałam się nad tym. Wydawało m isię to mało ważne.
Okrągły pokój wspólny Ravenclawu przypominał klatkę dla kanarków – wpuszczone w ściany filary podtrzymujące półkoliste sklepienie całkiem zgrabnie udawały pręty. W zachodniej ścianie widniało kilka okien – szyby w ich górnych, półokrągłych ćwiartkach pokryte były rysunkami kruków. Magiczne ptaki trzepotały skrzydłami lub poprawiały pióra, wypełniając wnętrze barwnymi błyskami światła. Pokój utrzymany był w odcieniach błękitu i brązu.
Stowarzyszenie Snaperek
|
|
|
05-07-2009, 14:48
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Nie wiem, czy ktoś to już gdzieś tu powiedział. Ale napiszę.
Fani w chacie z JK Rowling zapytali ją o to. Odpowiedziała, że Dumbledore zobaczył w zwierciadle swoją rodzinę - szczęśliwą zdrową i całą. Tak czytałam.
|
|
|
05-21-2009, 16:29
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Cytat:
Napisał Gimbya
Nie wiem, czy ktoś to już gdzieś tu powiedział. Ale napiszę.
Fani w chacie z JK Rowling zapytali ją o to. Odpowiedziała, że Dumbledore zobaczył w zwierciadle swoją rodzinę - szczęśliwą zdrową i całą. Tak czytałam.
|
Również tak gdzieś czytałam...
No, ale to całkiem możliwe. Bo co innego mógł zobaczyć? Zwycięstwo HP nad Voldemortem? To również niegłupia wersja
|
|
|
05-21-2009, 21:44
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
ja też tak czytałem i wiem nawet gdzie to było, to Harry tak myślał w którejś z części że Dumbledore mógł widzieć siebie który siebie nie obwinia za smierć Arianny
|
|
|
Zasady postowania
|