Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Inne

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 04-01-2008, 21:36   #31
Smierciojadek
Super Moderator

Smierciojadek na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Miłość

Cytat:
Bo różne dziwactwa są na świecie.
Wybacz, ale za dziwactwo się nie uważam. -.^ To, że są jakieś chore stereotypy i spora część się tak zachowuje, nie oznacza, że każdy mądrzejszy od np. Gilowej12, jest dziwactwem.

Cytat:
Dziecko, uświadamiam Ci, że jesteś tak skrajnie dziecinna i infantylna, że aż się szare komórki buntują
A więc, DUŻA Pani Veelo, masz o niej takie zdanie, po jednym założonym temacie? Pogratulować.
Smierciojadek jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-01-2008, 22:03   #32
E-Vaire
Super Moderator

E-Vaire na Harry Potter Forum

Co w tym dziwnego, Jadek? Jakie można mieć zdanie o osobie, która zakłada taki temat. I weź przeczytaj te posty! Masakra. 11-latka jest dojrzała. Och, no tak. Na pewno psychicznie, co z tego, że nawet 15-latka w pełni dojrzała zazwyczaj nie jest. E, tam! Gilowa jest dojrzała. Nic innego nie wchodzi w grę.
Cytat:
Cytat:
Bo różne dziwactwa są na świecie.
Wybacz, ale za dziwactwo się nie uważam. -.^ To, że są jakieś chore stereotypy i spora część się tak zachowuje, nie oznacza, że każdy mądrzejszy od np. Gilowej12, jest dziwactwem.
Nie rozumiem cię. Wycinasz jakieś zdanie, które bez kontekstu jest bezsensowne i piszesz bzdury. Dojrzała 11-latka faktycznie byłaby jednym wielkim dziwactwem. A ty o czym w ogóle piszesz?
Cytat:
Wybacz, ale za dziwactwo się nie uważam.
Jezuu, jesteś dojrzałą 11-latką? Mnie naprawdę nie interesuje dojrzałość fizyczna, bo wiem jak jest. Ale psychika! Po prostu... Nie ma 11-letniej dziewczynki dojrzałej psychicznie.
Dziwactwo.
Cytat:
To, że są jakieś chore stereotypy i spora część się tak zachowuje, nie oznacza, że każdy mądrzejszy od np. Gilowej12, jest dziwactwem.
Haloo! Mądrzejsza od gilowej dziewczyna nie jest dziwactwem, bo nie wiem co ma mądrość do dojrzałości. Nie wiem. Są tysiące, miliony 11-letnich dziewczynek, które mogą być inteligentniejsze niż gilowa, rozsądniejsze i mądrzejsze, odpowiedzialniejsze. Cokolwiek! Ale to nie świadczy o pełnej dojrzałości.
Szkoda słów...
E-Vaire jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-01-2008, 22:25   #33
Smierciojadek
Super Moderator

Smierciojadek na Harry Potter Forum

A ile było osób, udzielających się w tym dennym temacie: "Klub pocieszaczy i porad". Tu chyba wiek nie gra roli, bynajmniej nie w sieci. A wy za każdym razem przywołujecie ten fakt. Moim zdaniem, inteligencja jednak trochę ma do dojrzałości psychicznej. Najpierw trzeba zrozumieć pewne rzeczy, a do tego jednak potrzebna jest mądrość, wiedza, chęć.
Nie mówię konkretnie o Gilowej, nigdzie nie stwierdziłam, że jest dojrzała, a więc po co ten bzdurny wątek?
Nie, to zdanie nawet i bez kontekstu ma sens. Skoro rozmawiamy na forum, to chyba logiczne jest, że nie chodzi mi o dojrzałość fizyczną, bo mnie to w ogóle nie interesuje.
No to wybacz, ale uważam, że większość faktów, o których się do mnie mówi, rozumiem. Może wam się tak wydaje, ale jednak w jakimś sensie dojrzała psychicznie jestem. Nie wypowiadałabym się w tych działach, bez jakiejkolwiek wiedzy i dojrzałości.
Ale dobra.
*gdzie jest móóóój miś?*
Irytuje mnie to wasze oceniani po wieku. "Masz 11 lat, co ty możesz wiedzieć o życiu?!" ...
Smierciojadek jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-01-2008, 23:01   #34
Krzak
Junior Member

Gilowa nie martw się ja cię rozumiem Ja też tak byłam zakochana i się bałam mu powiedzieć, ale jak juz się przemogłam to wcale źle nie było Co prawda potem mój obiekt uczuć i westchnień okazał się strasznym palantem i go rzuciłam Ale w sumie dobrze zrobiłam, bo są przecież inne chłopaki, nie No i na dyskotekach to samotna dziewczyna ma lepiej, bo se może przebierać jak chce i nie musi wysłuchiwać nażekań tego jednego Więc Gilowa, jak masz mu coś powiedzieć to mów i miej z głowy, a potem go rzuć od razu i oszczędź sobie bulu, bo ten pierwszy to zawsze taki wybrakowany jest:P

Aha i Ishar nie obraż Bravogirl bo to jest bardzo porządne czasopismo dla nastolatek-.- Tam jest bardzo dużo ciekawych porad jak znaleść chłopaka, jak być sexi i fogóle, zgineła bym bez bravogirl. Na pradwdę świetna gazeta:yes::yes::yes:
Krzak jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-02-2008, 00:12   #35
Flegma
Omijać szerokim łukiem

Oboże. Tak, wiem, trzeba być tolerancyjnym. Ale bez przesady. Bez.prze.sa.dy.

Cytat:
Aha i Ishar nie obraż Bravogirl bo to jest bardzo porządne czasopismo dla nastolatek-.- Tam jest bardzo dużo ciekawych porad jak znaleść chłopaka, jak być sexi i fogóle, zgineła bym bez bravogirl. Na pradwdę świetna gazeta.
Te dwa zdania były dla ciebie wyrokiem. Zazwyczaj nie oceniam ludzi po trzech linijkach tekstu, ale jeżeli ktoś pisze, że Bravo Girl to porządna gazeta, to ja naprawdę zaczynam się bać. Dużo ciekawych porad jak znaleźć chłopaka? Wyglądać sexi? Zginęłabyś bez...?! Ugh. Dla mnie ta gazeta nie prezentuje NIC. Jest pusta i produkowana po to, żeby się z niej nabijać. Innego zastosowania nie widzę. Krzak, dziecko drogie, ile ty masz lat? Bo po prostu chcę wiedzieć w jakim wieku już chce się wyglądać "sexi"...

Po drugie:
Cytat:
Ja też tak byłam zakochana i się bałam mu powiedzieć, ale jak juz się przemogłam to wcale źle nie było Co prawda potem mój obiekt uczuć i westchnień okazał się strasznym palantem i go rzuciłam
No tak. Od zakochania do nienawiści jeden krok! Iha! Ile z nim chodziłaś? Miesiąc? Tydzień? Dzień? Godzinę? Przeraża mnie, to co widzę. Przerażają mnie ludzie wychowani przez GAZETĘ. A tak na marginesie, to do Bravo mogliby dawać za darmo słownik ortograficzny ;).

I tak jako taką małą ciekawostkę chciałam powiedzież, że ostatnio z koleżankami poszłam sobie na pizzę. Siedzimy, gadamy, a nagle wchodzi z pięć dziewczynek + jeden chłopak (żeby nie było, facet musi być). Wszystkie po dziesięć lat. Dobraa, spokoo, JESZCZE nic nie mówiłyśmy, tylko szczerze podziwiałyśmy, jak w wieku dziesięciu lat można ubrać się na, khem, pannę lekkich obyczajów. Ha! Do tego nie mając cycków! No powiedzcie, nie lada sztuka, nie? No, ale abstrahując od tego, to dwie dziewczynki idą zamówić pizzę. To nic, że nie dosięgały do lady. Ale kiedy jedna dziewczynka krzyknęła na całą pizzerię "hEj! LASKI, cHcEcIe kEtChUp?" (jestem pewna, że ona mówiła pokemonem), to wybuchnęłyśmy śmiechem. Ma-tko! JA się tak nie zachowywałam w TRZECIEJ klasie podstawówki! Co się dzieje...?

Cytat:
Irytuje mnie to wasze oceniani po wieku. "Masz 11 lat, co ty możesz wiedzieć o życiu?!" ...
Oceniliśmy koleżankę nie tylko po wieku, ale również po temacie, jaki założyła i po postach, jakie pisała. A tak na marginesie, to serio, co 11-latek może wiedzieć o życiu? Trochę mniej niż 15 czy 16. Pewnie jeszcze nigdy się nie upił i nie był w "związku". Ale jednak te kilka lat to diametralna różnica. Trzy lata różnicy przypuśćmy. Czy ludzie zachowują się podobnie w pierwszej gimnazjum i pierwszej liceum? No właśnie xP. I przynajmniej, gdy ja mówię, że 11-latek raczej ma małe doświadczenie życiowe, to nie mówię że 15-latek ma dużo większe, więc nie widzę problemu. Aczkolwiek, z tym:

Cytat:
Nie ma 11-letniej dziewczynki dojrzałej psychicznie.
Dziwactwo.
...zgadzam się w 150%.
Stary 04-02-2008, 11:33   #36
Limonka
Urodzony, by rządzić światem

Limonka na Harry Potter Forum

Bożee. Krzak. Jakby nie pamiętny list do Emmy, to serio wzięłabym Cię za dziecko neo! Jak widać po powyższym poście Flegmiastej, jesteś naprawdę bardzo wiarygodna. ^^ Czyżbyś miała niezdrowo duże kontakty z tym środowiskiem?
Limonka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-02-2008, 13:01   #37
Krzak
Junior Member

Cytat:
serio wzięłabym Cię za dziecko neo!
Przepraszam... miało być ironicznie, ale chyba za mało błedóf i emotikonek dałam...

Cytat:
Czyżbyś miała niezdrowo duże kontakty z tym środowiskiem?
Nie to przez pewne traumatyczne wydarzenie z dzieciństwa. Otóz kilka lat temu miałam nieszczęście oglądać, którąś z części american pie. Pozbieranie się po tym tragiczym wydarzeniu zabrało mi dość dużo czasu, ale to nieszczęście dalo mi też szeroką wiedzę na temat bravogirls. No i oczywiście czytam fora internetowe...
Krzak jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-02-2008, 14:50   #38
E-Vaire
Super Moderator

E-Vaire na Harry Potter Forum

Cytat:
No to wybacz, ale uważam, że większość faktów, o których się do mnie mówi, rozumiem. Może wam się tak wydaje, ale jednak w jakimś sensie dojrzała psychicznie jestem. Nie wypowiadałabym się w tych działach, bez jakiejkolwiek wiedzy i dojrzałości.
Ale dobra.
*gdzie jest móóóój miś?*
Jadek, ja naprawdę nie oceniam po wieku. Po postach jak już. I wiem, że nie jesteś dziecinna jak większość rówieśniczek, ale nie jesteś całkowicie dojrzała. Takie 11-latki chyba jeszcze nigdy nie było więc dlaczego pisałaś, że się nie uważasz za dziwadło? Bez sensu. Nikt cię tak nie nazywał, bo nikt nie uwierzy, że jesteś dojrzała psychicznie. CAŁKOWICIE. Ty też nam tego nie wmawiasz [phew!].
Cytat:
"Masz 11 lat, co ty możesz wiedzieć o życiu?!" ...
Bez wyrzutów sumienia jutro czy kilka dni później stwierdzę, że żadna 11-latka nie ma pojęcia o życiu. Ja zresztą też nie, nie piję, nie palę, nie obracam się w złym towarzystwie, i NIE mam chłopaka. I nie miałam. Do szczęścia mi to nie potrzebne, nie mam zamiaru biegać za kolesiem z liceum, bo jest ładny. I co z tego, że mnie uważa za smarkulę. Bo dla niego byłabym tylko dzieckiem, zresztą kto powiedział, że nie jestem =D Ale ludzie, trochę myślcie.

Flegma, co do twojego spotkania z pokemonkami, ja widziałam wiele takich dziewczynek ;]
1. Modne ciuchy, fajnie, ale jak widzę te, często troszkę za duże, dekolty to śmiać mi się chce. Pamiętam taką jedną, wycięty trójkąt w bluzce i happy! Szkoda, że nic pod spodem.
2. Fajne gadżety, najczęściej całkiem niezła komórka [omg! Ja dostałam dobrą Motorolę w szóstej klasie. 12 lat -_-] i jak szpanują... Nie zawsze mają czym, jak już nie to współczuję. Pamiętam dzieciaka w centrum handlowym Manhattan. Chyba dziewczynka, na oko 5-7 lat, z telefonem na wierzchu i do windy wsiadła.
Zjechała jedno piętro w dół i wyszła, a niedaleko były schody -_-
3. Super odzywki, przeklinanie. Jezuu! Tamta dziewczynka to był świetny przykład. Ja nie pamiętam nic szczególnego z 3-ciej klasy. Byłam całkiem normalnym dzieckiem, bez super gadżetów, ubrań z Croppa [na pewno znalazłabym XXXS]. O przeklinaniu mowy nie było =O Chyba mniej-więcej takie powinny być małe dzieci chociaż fakt, towarzystwo to były dzieci do których teraz nie podchodzę, tak samo podwórko przy którym mieszkam. Nawet w coś normalnego nie umieją się pobawić...

Cytat:
Gilowa nie martw się ja cię rozumiemsmiley Ja też tak byłam zakochana i się bałam mu powiedzieć, ale jak juz się przemogłam to wcale źle nie byłosmiley Co prawda potem mój obiekt uczuć i westchnień okazał się strasznym palantem i go rzuciłam smiley Ale w sumie dobrze zrobiłam, bo są przecież inne chłopaki, niesmiley
Boję się zapytać ile miałaś lat... I ile masz teraz -_-

Cytat:
Aha i Ishar nie obraż Bravogirl bo to jest bardzo porządne czasopismo dla nastolatek-.-
Okay, nie przeklnę xD Ale powiedziałabym sobie malutkie 'k.u.r.w.a', bo to... Szok! Porządne czasopismo =O Ja sama kupiłam w życiu może dwie te gazety, najlepszy dział to te wszystkie porady. Bo chyba takie były chociaż może mi się mylić z Bravo. Kto tam wie...
E-Vaire jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-02-2008, 15:11   #39
Nacia1234
Moderator

Nacia1234 na Harry Potter Forum

Cytat:
3. Super odzywki, przeklinanie. Jezuu! Tamta dziewczynka to był świetny przykład. Ja nie pamiętam nic szczególnego z 3-ciej klasy.
A właśnie. Mam taką... sąsiadkę. Fajna dziewczyna swoją drogą. Ma 9 lat, więc to 3 klasa. Często przychodzi do niej koleżanka z klasy - a ona jest przykłądem bezczelności! Nie wiem, czy chce zrobić z siebie jakąś super nastkę, dojrzałą i dorosłą. A może (bo ona to robi) przeklinanie ją podnieca? Bo ja nie widzę w tym, szczególnie dla takich dzieci nic ciekawego. I wiem, że to nie za bardzo trzyma się tamatu;]

Miłość... z tego co mi wiadomo, taki temat już był. O, http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=21&thread_id=531&rowstart= 40 tyle, że tam pisalismy o tym, czy jest potrzebna. ;]
Stary 04-02-2008, 18:24   #40
Flegma
Omijać szerokim łukiem

Ejj! Nabraaałam się Krzak xD. Ale jestem gupiaa xP. A miałam napisać, że to jest tak skrajne, że wygląda mi na prowokację xDD. Dobra, nie będę się tłumaczyć. Wczoraj było Prima Aprilis ;P.

Cytat:
Szok! Porządne czasopismo =O Ja sama kupiłam w życiu może dwie te gazety, najlepszy dział to te wszystkie porady.
Taak! Te porady są świetne! xD

"Cześć, jestem Ania, mam 13 lat i jestem ostatnią w klasie dziewicą. Czy wszystko ze mną w porządku?"

Cytat:
Nawet w coś normalnego nie umieją się pobawić...
Wiesz, ja kiedyś bawiłam się w "dom" i pamiętam, jak mój kolega był moim mężem xP. Ale dzisiejsze dzieci też pewnie bawią się w dom. Tyle że publiczny.

EDIT: Przypomniałam sobie, jak kiedyś wracam ze szkoły, a taki mały, piskliwy chłopczyk do mojego kolegi mówi: "Ej, k*rwa, masz szluga?". Ja myślałam, że on jeszcze sepleni =P.

Zasady postowania