|
03-31-2008, 14:43
|
|
|
Moderator
|
RE: Najnudniejsza książka świata
Najnudniejsza ksiażka na świecie. Dość ogólne stwierdzenia. Bo książka dla jednej osoby może być nużąća, nudna i do d**y, a dla drugiej niezwykłym dziełem. Nie obrażając nikogo, zacznę wymieniać. A więc:
Miejsce I - "Krzyżacy" H. Sienkiewicza
Miejsce II - "Kwiat Kalafiora" M. Musierowicz
Miejsce III - "Mistrz i Małgorzata" M. Bułhakowa
Miejsce IV - "Makbet" W. Szekspira
Miejsce V - "Kamizelka" B. Prusa (Co prawda to nowela, ale równie nudna jak poprzednie książki)
Moja lista, jak widać wyżej, ma pięć miejsca. Na pierwszym zawsze, bezsprzecznie będą Krzyżacy. A reszte już znacie ; D
Pozdrawiam
Mary Jane
|
04-13-2008, 17:18
|
|
|
Senior Member
|
Wg najnudniejsza książka to "Hobbit, czyli tam i z powrotem". Nie doczytałam do końca, bo nie dałam rady. zaszczytne drugie miejsce zajmują Krzyżacy. Tych to w ogóle nie przeczytałam. No i jeszcze " Stary człowiek i morze" oraz "Pan Wołodyjowski". Masakra...
|
|
|
04-13-2008, 21:51
|
|
|
Senior Member
|
Jak dla mnie najnudniejszą książką, jaką czytałam byli "Krzyżacy" Sienkiewicza. Zasnęłam przy niej i obudziłam się po godzinie nie potrafiąc odróżnić Maćka od Zbyszka. Ogólnie w życiu zasnęłam przy czytaniu tylko dwa razy, bo tak znudził mnie tylko podręcznik do historii do 1 gimnazjum. Ja wiem, że niektórzy uwielbiają "Krzyżaków", ale dla mnie ta lektura była męką...
|
|
|
04-15-2008, 15:30
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Najnudniejsza?
Zdecydowanie "Bajki robotów"Stanisława Lema! Szczerze to czytałam dużo lektur szkolnych, które mnie lekko nudziły, lecz każdą przeczytałam do końca... A Bajki robotów były pierwszą lekturą jakiej nie przeczytałam... Ogólnie cała była do niczego.... Katastrofalnie nudna.......
Parę osób pisało, że W pustyni i w puszczy jest nudna. Nie zgadzam się. Oczywiście są te okropne, długie opisy przyrody, lecz można wytrzymać.... Mi się podobała....
|
|
|
04-18-2008, 20:44
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
"W pustyni i w puszczy". Ale to było nuuudne! Zero jakielkolwiek akcji połowa ksiązki to nudne opisy pustyni i krain geograficznych. To była moja lektura ( jedyna przy której spałam). Zawsze czytam lektury z 16 miesięcznym wyprzedzeniem bo lubię sobie poczytać,ale to była nuda nad nudami! Masakra. Nie do wiary, że kiedys ludzie tak się tym zachwycali blee. Jak to czytałam to normalnie:sleep:
Ostatnio edytowane przez Hermiona1334 : 07-09-2009 o 21:35.
|
|
|
04-18-2008, 20:50
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Najnudniejsza? U mnie najnudniejsze.
I- "Krzyżacy"
II- "Pinokio"
III- "Uczniowie Spartakusa"
IV- "Stary człowiek i morze"
V- "Bajki Robotów"
Co ciekawe wszystkie są lekturami. Do końca "Krzyżaków" nie dotrwałam. Tak dokładnie to skończyłam na 100 stronie xD.
- Prędzej zjem dżdżownicę. Żywą.- Ponieważ zemdliło ją na samą myśl o tym, pociągnęła spory łyk brandy. - Choć oczywiście go lubię - dodała. - Może nawet trochę go kocham, tak po siostrzanemu... kiedy nie jest takim upartym fiutem.
- Aha. Tak z pięć minut w miesiącu."
Kocham Daemona i Surreal xD
|
|
|
04-18-2008, 20:59
|
|
|
Super Moderator
|
Cytat:
|
Co ciekawe wszystkie są lekturami. Do końca "Krzyżaków" nie dotrwałam. Tak dokładnie to skończyłam na 100 stronie xD.
|
Jesteś lepsza niż ja! Ja dotrwałam do strony 50.
|
|
|
04-18-2008, 22:17
|
|
|
Mięso armatnie
|
Latarnik, Stary człowiek i morze..... i wszystkie inne nudne lektury, które były do bani.:rip:
|
|
|
04-18-2008, 23:05
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Nad Niemnem tego nic nie pobije, totalna zamuła nie wiem jak można tworzyć coś co jest tak nudne i przewidywalne !!
|
|
|
04-19-2008, 07:21
|
|
|
Senior Member
|
Cytat:
|
Miejsce III - "Mistrz i Małgorzata" M. Bułhakowa
|
Oczywiście rozumiem,że z gustami różnie to bywa, ale jak dla mnie ta książka to prawdziwe mistrzostwo !
I przychylę się do opinii Gabriela - czytanie "Nad Niemnem" było dla mnie zdecydowanie męczące.
|
|
|
Zasady postowania
|