Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 06-23-2008, 12:11   #31
Lily537
Junior Member

Domyślnie RE: Czy Voldemort mógł przeżyć?

Sorki ze tak dlugo nie pisalam. Hermionko, kto ci powiedzial ze to są horkruksy? Bo na pewno nie ja. On nie ukryl horkruksa, tylko CAŁĄ dusze w worezku, o którym pisalam wyzej.
Lily537 jest off-line  
Stary 06-23-2008, 13:49   #32
FleurEvans
Senior Member

Lily, jak Voldi mógł schować do woreczka cała swoja dusze? Przecież jego dusza była tak pokaleczona, ze trudno to dusza nazwać. I kiedy miał to zrobić? Wszyscy dobrze wiedza, ze ciało nie może żyć bez duszy. A przecież nie zrobił tego po śmierci, a przed nią tez nie miał zbytnio zbyt wiele czasu.
FleurEvans jest off-line  
Stary 06-23-2008, 13:55   #33
gnebiwtrysk
Super Moderator

gnebiwtrysk na Harry Potter Forum

Cytat:
Ale oczywiscie ! On sie w koncu odrodzi. No widzicie on zamknal swoja dusze w skorzanej sakiewce obwiazanej rzemykami. Chodzi o to ze ktos w koncu to otworzy i Voldi sie zmaterlizuje. To nie wiecie ze bedzie 8 czesc HP? Rowling ostawnio udzielila takiej informacji brytyjskiej gazecie Your time!
Cytat:
Alez Gizmolina(nie wiem czy twoja nazwa sie odmieniaxD) oczywiscie ze przeczyalam wszystkie tomy HP (oprócz 1 i2), jak chcesz to moge ci je nawet strescic!
19lat? Ten woreczek moze ktos znalesc nawet po 300 latach! Aby Voldemorta na zawsze zniszczyc trzeba uzyc kamienia farangila, jednego z trzech świętych kamieni Lemurów. O tym wszystkim bedzie w 8 tomie.
Cytat:
To nie sa po prostu JAKIES TAM kamienie. Farangil zwalcza zlo. Swoimi czerwonymi promieniami niszczy czlowieka. Drugim z trzech swietych kamieni jest blekitny szafir o niespotykanej wielkosci, wyleczy on kazda rane i chorobe.
Czy to wam nie przypomina przypadkiem Luny? :lol:
Nie wiem gdzie wyczytałaś o jakiś kamieniach i o 8 części, ale uwierz, to co mówisz jest... śmieszne.
Gdyby miał byc 8 tom HP to uwierz, my również bysmy o tym wiedzieli.

No,a le opowiadaj dalej o tych kamieniach. Bo to dość ciekawe xD (Co wcale nie wyklucza, że śmieszne)
Stary 06-23-2008, 21:38   #34
Gizmolina
Praktykant Voodoo

Gizmolina na Harry Potter Forum

Dokładnie!! Mamy tutaj na stronce Lunę Lovegood!! I to taką realną!! :smilewinkgrin:
No ale, ta gadanina może do czegoś prowadzić... Na przykład do nabijania sobie punktów...?
Stary 06-27-2008, 14:10   #35
klaudia0901
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do klaudia0901

watpie czy voldemord mogl przezyc ''zaden nie moze zyc jak drugi przezyje'' wiec harry przezyl a lord voldemord umarl
klaudia0901 jest off-line  
Stary 06-27-2008, 20:58   #36
Poter 1000
Mięso armatnie

Wyślij wiadomość przez MSN do Poter 1000

według mnie nie mógł przeżyć ale nie wiem dokładnie jak mógł umrzeć bo w książce mętnie to było opisane
Poter 1000 jest off-line  
Stary 06-28-2008, 08:53   #37
Draco_123
Fanatyk, niegroźny

Wyślij wiadomość przez MSN do Draco_123

Lily to podaj nam strone gdzie wyczytalas ze bedzie 8 tom hp. Moze pomylilas bloga z wypowiedzia pisarki?
Draco_123 jest off-line  
Stary 07-11-2008, 00:03   #38
globuss2
Junior Member

to by bylo tak co do smierci voldemorta
przytocze te madre slowa
''zaden nie moze zyc jak drugi przezyje''
zastanowiliscie sie czemu nie mogli przezyc obydwoje ??czy nie
bo wedlog mnie te slowa mozna zinterpretowac na kilka sposobow
1 to ze slowa sie odnosza do 2 tytolowych bochaterow a wiec harrego i voldka
ale przecierz voldka chronila krew Harrego i nie mogl siebie zabic takczy siak bo harryego trafil avada .... a wiec harry zapewil mu taka samo ochrone jak matka
harrego a wiec to by bylo tak ze harry oddaje zycie za wszystkich w Hogwarcie ale tu jest jedno ale wlasnie je zaraz napisze otoz
jezeli oddal zycie za swoich znajomych w chogwarcie zemu zginal jeden z blizniakow weasly??? i tonks z lupinem ?? skoro tytolowy bochater tj harry, oddal za nich zycie a jeszcze jedno gdzie jest napisane za horkruksa mozna zniszczyc avada ?? ja tego nigdzie nie wyczytalem ,a wiec przestancie mowic ze voldek zostal zniszczony sam w to nie wierze ale jo zostawia dozo do myslenia i do do myslen a po zatym jezeli ogladaliscie ten film o JO na zone clab to ona tam mowila ze zawsze jest kilka pokolen do przodu a ten epilog to kilka storn napisanych na ze tak powiem bez urazu dla calego grona wielbicielow HP epilog jest wg mnie napisany na odwal sie ode mnie a wiec czego sie my domyslamy skoro JO i tak za kilka lat zdradzi swoje przeczucia i przemyslenia , bedzie tak samo jak z tym prequelem na temat jemsa i syriusza
globuss2 jest off-line  
Stary 07-11-2008, 11:05   #39
Hermiona1334
Praktykant Voodoo

Voldemort nie mógł przeżyć,bo nie miał już żadnych horkusów.Harry'ego trefił Avadą więc zniszczył tego horkusa,który w nim był.A Harry przeżył dzięki poświęceniu swojej matki.Voldezio poprostu nie mógł przeżyć.
"Nikt nie każe Ci iść dalej. Można siedzieć i czekać na śmierć. Można przez całe życie siedzieć i czekać na śmierć. To też jest godne, jest honorowe, może być przyjemne, jeśli ktoś potrafi czerpać z tego przyjemność. Nikt nigdy nie powiedział, że tylko jak się idzie naprzód to dopełnia się los człowieka"

Jake, spragniona żaba nie może pić z dwóch jezior jednocześnie
Hermiona1334 jest off-line  
Stary 07-11-2008, 15:34   #40
Syriusz Black xd
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Syriusz Black xd

Przeżyłby gdyby posłuchał Harry'ego i nie użył Czarnej różdżki
Syriusz Black xd jest off-line  
Zamknięty temat

Zasady postowania