|
07-13-2008, 17:25
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
RE: Makijaż ;)
To ja powrócę do tematu o makijażu ;]
Uwielbiam się malować jest to dla mnie świetna zabawa a jaka porzyteczna ;D
I choć jak przeczytałam tutaj: 'każda dziewczyna ma naturalne piękno'. Ja uważam, że makijaż podkreśla naturalne piękno i pozwala mu być dostrzeżonym. O!
Co do mnie, maluję się i do szkoly i na imprezę, jak wychodzę z psem na spacer o 12 w nocy to też jestem pomalowana. Rzadko zdarza mi się nie być w ogóle pomalowaną, ale zdarza się i zwykle na początku tego niepomalowanego dnia czuję się lekko skrępowana, ale potem to mija i schodzi na plan dalszy ;)
Bazy ani podkładku nie używam... Mam w miarę niezłą cerę bez wyprysków, a jak mi się coś stanie i wyskoczy, to używam tylko korekrota punktowego. Uwielbiam czarny eyeliner, tusz do rzęs to dla mnie podstawa, uwielbiam błyszczyki raczej unikam szminek, choć i te mam w swoich zbiorach, kolorowe cienie od berzów i brązów przez niebieskości jakieś zielenie na szarościach kończąc walają się po całej łazience, kredki do oczu różnych kolorów, bo nie tylko czarną posiadam w zasobach ale i brązową, szarą, czerwoną, niebieską, zieloną i nawet (!) różową...
Mój makijaż z łatwością można określić jako mocny, ale nie jest to dla mnie wykroczeniem czy przewinienem, potrafie i lubię malować się delikatnie, ale robię to rzadziej.
'Tapeta' to dla mnei pojęcie względne. Ja sama jestem w makijażu perfekcjonistką nienawidzę posklejanych rzęs, nierównych kresek od kredki, albo nieprofesjonalnych pociągnięć eyelinerem, błyszczyku na zębach, szminki źle nałożonej i wychodzącej poza obrys ust (i to bynajmniej nie wcelu ich powiekszenia xP), podkład o pomarańczowej wartsy wręcz odkruszający się od skóry i zbierający się w obleśne gródy w okół pryszczy, bynajmniej nie kryjąc ich, a wręcz podkreślając. Dziewczyny spotykane na ulicy są dla mnie przykladem jak należy a jak nie należy się malować. Lubię być malowana przez kogoś, sama malować innych nie potrafię i nie mam do tego cierpliwości xp
Co do kosmetyków Maybelline, Rimmel, Astor, Inglot, MaxFactor, Sephora. Avon i Oriflame staram się omijać, ale posiadam parę ich rzeczy i z kilku jestem zadowolona ;)
|
|
07-13-2008, 17:45
|
|
|
Junior Member
|
Cytat:
Peeves napisał/a:
Lubię być malowana przez kogoś, sama malować innych nie potrafię i nie mam do tego cierpliwości xp
|
Mnie jeszcze nikt nie malował. A jesli już ktoś musi to zrobić to profesjonalistka. Mam namyślli wizarzystkę czy charakteryzatorkę itp.
Potrafię malować innych. Nic trudnego. Malowanie to dla mnie wielka przyjemność. Dlatego mam zamiara zostać wizarzystką. Malowanie sprawa mi przyjemność. Makijaż robie około 30 minut. A taki dokładny wykonuje się do 1,5 godziny. Najkrótszy na pokaz mody czyli najszybszy trwa 30 minut - stosuje się go tylko, gdy np. jest mało czasu do pokazu.
|
|
|
07-13-2008, 17:51
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Bierzesz trzy mole z szafy i futu futu, ktoś jest pomolowany!
Cytat:
|
Malowanie to dla mnie wielka przyjemność. Dlatego mam zamiara zostać wizarzystką.
|
Patrz, możemy razem otworzyć zakład. Ja chcę zostać kozmetydżką.
Cytat:
|
Makijaż robie około 30 minut. A taki dokładny wykonuje się do 1,5 godziny. Najkrótszy czyli najszybszy trwa 30 minut - stosuje się go tylko, gdy np. jest mało czasu do pokazu.
|
To mnie rozwaliło po całości. Nie jestem w stanie tego skomentować.
|
|
|
07-13-2008, 20:48
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Cytat:
|
Mnie jeszcze nikt nie malował. A jesli już ktoś musi to zrobić to profesjonalistka. Mam namyślli wizarzystkę czy charakteryzatorkę itp.
|
Oh, tak, tak. Bo przecież takie gwiazdy, jak Ty muszą malować się tylko u profesjonalisów, co by nie zepsuć swojego wizerunku.
Jasne, jasne. To wklej tu zdjęcie jakiejś pomalowanej przez Ciebie osoby. I tej osoby przed wykonaniem makjażu. Wtedy uwierzę.
Cytat:
|
Makijaż robie około 30 minut. A taki dokładny wykonuje się do 1,5 godziny. Najkrótszy na pokaz mody czyli najszybszy trwa 30 minut - stosuje się go tylko, gdy np. jest mało czasu do pokazu.
|
Kurczę, to słabo. Chyba jesteś strasznie nie dokładna. Mi to zajmuje około 2 godzin minimum, bez układania włosów i tego wszystkiego. Na jakieś kameralne, polskie pokazy też nie maluję się długo - tak około 2-2,5 godziny. Ale takie dla znanych i cenionych firm, np. w Paryżu, albo w Kongo, jak ostatnio to około 5 godzin. A na premiery filmów to też zależy. I na sesje zdjęciowe, zależy od gazety. Przecież nie będę się dla jakiegoś plskiego szmatławca poświęcać. 4 godziny i gotowe.
[small]Chyba się zagalopowałam xD[/small]
|
|
|
07-16-2008, 02:35
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Podkładu używam tylko zimą i to w minimalnych ilościach. Dlaczego zimą? Moja cera jest wtedy znacznie gorsza (wypryski).
Na codzień czarna kredka, ewentualnie tusz.
Kiedy wychodzę gdzieś z przyjaciółmi bardziej towarzysko, używam eyelinera. Jak trzeba to korektor. Cieni do powiek prawie wcale, przynajmniej nie kolorowych (biały, bądź szary przy większych wyjściach).
Paznokcie muszę malować, ponieważ od 2 miesięcy wreszcie zaczęłam o nie dbać(nie obryzać), a lakier strasznie mi w tym pomógł, bo kiedy malowałam na kolor, który rzuca się w oczy (np. czerwony) chciałam, żeby porządnie wygladały. Do szkoły, delikatne odcienie różu, bądź french; we wakacje odważniejsze kolory ;]
Hmm.. firmy? Podobnie jak wszyscy tutaj- wszelkiego rodzaju astory, sephory etc.
|
|
|
07-16-2008, 12:11
|
|
|
Super Moderator
|
Muahahah, każdy kupuje kosmetyki w Astor, Maybelline, Max Factor itede, lub nawet w Sephorze (wydajesz setki zł na kosmetyki z tamtąd, agatqo(:/)?). Nikt się nie przyznaje, że kupuje w gorszych? xD
|
|
|
07-16-2008, 13:09
|
|
|
Moderator
|
E-V, ależ oczywiście : D Jak spodoba mi się cień, albo kredka, to czemu nie, kupię w zwyczajnej drogerii po promocyjnej cenie. Wolę więcej kasy wydawać na płyty lub co innego ;D Kosmetyki to inna sprawa ^^.
|
07-17-2008, 09:59
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
E-Vaire, oczywiście, że tak, nie bierz tego tak dosłownie.
Kosmetyki, które używam na codzień są ciut droższe. I niekoniecznie wydaje na nie setki zł! ;] Naprawdę mało mi do szczęścia potrzeba, bo ile może kosztować kredka, ewentualnie eyliner i lakier do paznokci? ;]
|
|
|
07-17-2008, 13:54
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Cytat:
|
E-V, ależ oczywiście : D Jak spodoba mi się cień, albo kredka, to czemu nie, kupię w zwyczajnej drogerii po promocyjnej cenie. Wolę więcej kasy wydawać na płyty lub co innego ;D Kosmetyki to inna sprawa ^^.
|
Dokładnie, zresztą to też zależy co miałabym kupić. Bo na przykład tuszu do rzęs potrzębuję lepszej firmy, nie kupię go na straganiku. Tusz jest dla mnie o tyle ważny i musi spełniać tyle warunków, że zwyczajnie bardziej opłaca mi się wydać ciut więcej i mieć z niego porzytek ;p
Ale często zdarza mi się kupić cień czy kredkę niekoniecznie najwyższych lotów, bo nie oszukujmy się nie na moją kieszeń jest wydawać po parę setek na kosmetyki, choć czasem się zdarza wydać więce, niż się chciało xP Makijaż to uzaleźnienie, kosmetyki tak samo^^'
|
|
07-28-2008, 15:19
|
|
|
Junior Member
|
Ja nie maluje się na codzień, czasami na imprezy u koleżanek albo dla zabawy, ale to bardzo delikatny makijaż. Po pierwsze nie mam odwagi na mocny makijaż np. do szkoły (chyba mi nie wypada) albo gdziekolwiek. Po drugie zwyczajnie nie umiem się malować (chyba przydałoby się kilka lekcji).Po trzecie szkoda mi czasu na spędzanie około godziny i więcej przed lustrem. Po czwarte nie odczuwam takiej potrzeby. A po piąte mam dopiero 14. Ale bardzo lubie firme Yves Rocher albo Sephora, ale często kupuje kosmetyki w zwykłych drogeriach, np. lakiery.
|
|
|
Zasady postowania
|