|
08-07-2008, 12:20
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
RE: Legalize it, legalize it...
Cytat:
|
Miss, pijesz i tyle. Nikt nie pyta w jakich ilościach. PIJESZ. Nie jesteś abstynentką.
|
I co w związku z tym? Zaproponujesz mi zajrzenie do AA? Jeżeli dobrze pamiętam ty też lubisz czasem zajrzeć sobie do kieliszka.
|
|
|
08-07-2008, 14:33
|
|
|
Administrator
|
Cytat:
|
I co w związku z tym? Zaproponujesz mi zajrzenie do AA? Jeżeli dobrze pamiętam ty też lubisz czasem zajrzeć sobie do kieliszka.
|
To jednak pijesz?! Omujborze, a wcześniej mówiłaś, że nie życzysz sobie takiego stwierdzenia. Miss, ja nigdy nie wypierałam się, że piję. Może nawet piję za dużo, ale przynajmniej nie jestem obłudna i nie rzucam mądrościami w stylu:
Cytat:
|
Poza tym nie życzę sobie by pisać o mnie, iż ''piję'' bo to wygląda jak bym nic innego nie robiła tylko chodziła narąbana po mieście i była alkoholiczką.
|
Wiesz, że pić a być narąbanym to duża różnica?
Zresztą co to za dyskusja... Missy poczuła się urażona i trzeba jej tłumaczyć, co oznacza wyrażenie "pić alkohol".
- I'll find you again.
- I'll see you in another life... when we are both cats.
|
|
|
08-07-2008, 14:58
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Wybacz, ale w ''twoich ustach'' zabrzmiało to jak oskrażenie mnie o to , iż jestem uzależniona od alkoholu. Być może wyolbrzymiłam sparwę , ale nie lubię jak ktoś w ogóle mówi o mnie czy moich znajmoych , że ''pijemy'' bo to jest często dla mnie jednoznacze z określeniem , ż jesteśmy menelami , którzy kochają alkohol.
To the days I try to lose''
|
|
|
08-07-2008, 15:08
|
|
|
Administrator
|
Czy ktoś jeszcze widzi wypowiedź, w której zasugerowałam, że Miss jest alkoholiczką?
Z mojej strony to koniec dyskusji. Żegnam.
- I'll find you again.
|
|
|
08-07-2008, 19:49
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Cytat:
|
Czy ktoś jeszcze widzi wypowiedź, w której zasugerowałam, że Miss jest alkoholiczką?
|
Ja nie widzę.
Cytat:
|
Wybacz, ale w ''twoich ustach'' zabrzmiało to jak oskrażenie mnie o to , iż jestem uzależniona od alkoholu. Być może wyolbrzymiłam sparwę , ale nie lubię jak ktoś w ogóle mówi o mnie czy moich znajmoych , że ''pijemy'' bo to jest często dla mnie jednoznacze z określeniem , ż jesteśmy menelami , którzy kochają alkohol.
|
Generalnie, ja piję, moi znajomi piją, a do meneli chyba trochę nam brakuje. Miss, w tym momencie zupełnie nie mam pojęcia, o co się czepiasz. To tak, jakbym powiedziała, że ktoś trenuje siatkówkę, a ten ktoś kłóciłby się, że wcale nie, bo przecież w tym momencie siedzi przed kompem. Nie możesz wymagać, żeby ludzie mówili do Ciebie inaczej niż normalnie, bo Ty masz swoje własne rozumienie jakichś wyrażeń.
Miss pije.
MISS PIJE.
Ha.
|
|
|
08-07-2008, 21:03
|
|
|
Senior Member
|
Cytat:
Selekcjonerka napisał/a:
Cytat:
|
|
Ja nie widzę.
|
Ja widzę, że coś jest na rzeczy. ogólnie tylko winny się tłumaczy. Ja tam piję, czasem piję i urwie mi się film. Nie uważam tego za coś godnego pochwały, jednakże nie uważam również, żebym miał się tego wstydzić czy oburzać na myśl, że ktoś powie: pijesz, chlejesz itp., ba... czasem sam mówię, że wrócę schlany w cztery 
Dla mnie zachowanie Miss jest obronne. Sama przed sobą nie chce przyznać, że robi coś czego nie powinna z uwagi na stan swojego zdrowia. I tutaj pozwolę sobie powiedzieć ostrzej aczkolwiek na innym przykładzie. Jeżeli ktoś ma astmę, zapalenie oskrzeli, raka płuc czy krtani itp choroby płucne i dróg oddechowych, a do tego pali/popala to dla mnie taki ktoś nie dość, że jest nieodpowiedzialnym gówniarzem, ale jest też idiotą, imbecylem i debilem (nie przeklinam, moim zdaniem nazwy tych chorób związanych z niedorozwinięciem i zacofaniem umysłowym pasują do podanej przeze mnie sytuacji).
(Gwoli wyjaśnienia: Niepełnosprawność intelektualna, obniżenie poziomu rozwoju intelektualnego - zaburzenie rozwojowe polegające na znacznym obniżeniu ogólnego poziomu funkcjonowania intelektualnego, któremu towarzyszy deficyt w zakresie zachowań adaptacyjnych (w szczególności niezależności i odpowiedzialności).)
|
|
|
08-08-2008, 17:00
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
Generalnie, ja piję, moi znajomi piją, a do meneli chyba trochę nam brakuje. Miss, w tym momencie zupełnie nie mam pojęcia, o co się czepiasz. To tak, jakbym powiedziała, że ktoś trenuje siatkówkę, a ten ktoś kłóciłby się, że wcale nie, bo przecież w tym momencie siedzi przed kompem. Nie możesz wymagać, żeby ludzie mówili do Ciebie inaczej niż normalnie, bo Ty masz swoje własne rozumienie jakichś wyrażeń.
Miss pije.
MISS PIJE.
Ha.
|
Ostatnie twoje trzy linijki przypominają raczej poziom pięciolatka , kompletnie nie twoim stylu.
W porządku , więc jak być się poczuła gdybym w tym momencie powiedziała, że Selekcjonerka ćpa?
Nikt z was kompletnie nie zrozumiał sugestii ani aluzji jakiej kryją się w słowach , że ktoś bierze , pije czy pali. Ani faktu kto je wypowiada iw jakim czasie. Bo można coś powiedzieć na dwa sposoby i za jednym razem owa wypowiedź może kogoś zaboleć a za drugim, może spłynąć jak po kaczce.
Tylko nie wciskaj mi kitu, że jak ktoś kogo cenisz powiedziałby ci , ze ćpasz to byś się nie obraziła czy coś by w tobie nie zawrzało bo względnie rzecz biorąc takie słowa rażą. Tym bardziej, że ja nie byłam wstanie spojrzeć Claire w oczy czy wysłuchać jej tonu głosu by dowiedzieć się co tak naprawdę si za tymi słowami kryje. Bo ona równie dobrze mogła na podstawie paru moich postów o alkoholu zasugerować, że jestem nałogową alkoholiczką. A to że tylko ja zauważyłam w jej wypowiedzi taką sugestię to wyłącznie i moja osobista sprawa , więc twoja wypowiedź na ten temat jest zbędna.
|
|
|
08-08-2008, 19:22
|
|
|
|
Cytat:
|
W porządku , więc jak być się poczuła gdybym w tym momencie powiedziała, że Selekcjonerka ćpa?
|
No ale ja ćpam przecież. Jak uznajemy ganję za narkotyk, to ćpam przy każdej możliwej okazji.
Cytat:
|
Nikt z was kompletnie nie zrozumiał sugestii ani aluzji jakiej kryją się w słowach , że ktoś bierze , pije czy pali.
|
Hmm. A jak nikt nie rozumie Twoich sugestii i aluzji, to jak myślisz, coś nie tak jest z wszystkimi, którzy nie rozumieją, czy z Twoimi sugestiami i aluzjami?
Cytat:
|
A to że tylko ja zauważyłam w jej wypowiedzi taką sugestię to wyłącznie i moja osobista sprawa , więc twoja wypowiedź na ten temat jest zbędna.
|
Zbędna czy nie, mam do niej prawo.
|
|
|
08-08-2008, 22:58
|
|
|
Administrator
|
Cytat:
|
Tym bardziej, że ja nie byłam wstanie spojrzeć Claire w oczy czy wysłuchać jej tonu głosu by dowiedzieć się co tak naprawdę si za tymi słowami kryje. Bo ona równie dobrze mogła na podstawie paru moich postów o alkoholu zasugerować, że jestem nałogową alkoholiczką. A to że tylko ja zauważyłam w jej wypowiedzi taką sugestię to wyłącznie i moja osobista sprawa
|
Kuźwa, ja mam tego dosyć. Skoro nie słyszysz tonu mojego głosu, to dlaczego od razu rzuciłaś się ze szponami, że uznaję Cię za alkoholiczkę?! Tu nie ma żadnych aluzji, ani sugestii. Nie ma nic poza czystym sformułowaniem, że PIJESZ ALKOHOL. Nie nałogowo.
Jezu...
Selekcjonerko, dawna Limonko Ty moja, wiesz co? ĆPAAASZ xD Poczułaś się urażona?
- I'll find you again.
|
|
|
08-09-2008, 01:49
|
|
|
|
Cytat:
|
Selekcjonerko, dawna Limonko Ty moja, wiesz co? ĆPAAASZ xD Poczułaś się urażona?
|
Nawet nie wiesz jak bardzo. Od dzisiaj Cię nienawidzę! Jak mogłaś coś takiego powiedzieeeeć?! bÓ.
|
|
|
Zasady postowania
|