Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 08-09-2008, 18:38   #231
Liluchna
Junior Member

Domyślnie RE: Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?

ja w listpadzie tamtego roku poszłam sobie do szkolnej biblioteki. błądziłam po różnych działach aż do końca przerwy..W końcu zdecydowałm się na Komntę tajemnic.Gdy przyniosłam ją do klasy podbiegła do mnie przyjaciółka. Mówiła ,ż et o takie krwawe i w ogóle.A co ona moze o tym wiedzieć? Oglądała tylko filmy.Ja kiedyś też oglądałm. Zawsze uważałam ,że ten Harry Potter to jakiś głupiec i nie wiem co oni ( czyli my - potteromaniacy) w tym widzą. Przekonałam się gdy czytałam KT.Czytałam komnatę jakiś tydzień może dwa i skończyłam jak zaczął sie grudzień. wypożyczyła inne tomy ale jak na złość nie było KF.Gdzieś koło marca tego roku skończyła czytać części 1-6 i ciagle prosiłam ama by mi kupiła DH.No i dostałam ją na urodziny i teraz zbieram książki Hp i Filmy i gry. W grudniu 2007 pokochałam Hp i ten miesiąc odmienił moje życie na bardzie j magiczne (wcześniej lubiłam Czarodziejki Witch ale to jest już naprawde głupie!!)
I tak zaczęła się moja magiczna przygoda z Hp....
Liluchna jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-10-2008, 14:15   #232
Agnesss
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnesss

Ja dopiero w tym roku w święta Wielkanocne zobaczyłam pierwsze trzy części, i mnie wciągnęło, po świętach od razu pożyczłam następne dwie. Ostatni sobie kupiłam sobie nawet wszystkie filmy na dvd, a teraz zbieram książki, które też mnie wciągnęły. Są super.
Agnesss jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-15-2008, 12:03   #233
Tonks10
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Tonks10

Trzy lata temu jak zwykle poszłam do szkolnej biblioteki. Nudziło mi się więc "latałam" po regałach.I moją uwagę przykuł HP. Leżał tam sobie spokojnie i emanował taką energią. Oczywiście wypożyczyłam i przez cztery ostatnie lekcje niem mogłam się doczekać aż wrócę do domu. No i tak zleciała mi moje pierwsza noc z Harrym ;] od tego momentu zakochałam się w HP i świecie,który kreowała Rowling.
Tonks10 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-16-2008, 13:01   #234
izka_cz
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do izka_cz

Ze mną to taka dość dziwna historia. Najpierw Pottera czytała mi moja siostra, a ja się pytałam "A co to jest zgredek?", "A kto to był Malfoy?" i nic z tego nie jarzyłam Dopiero jak obejrzałam w kinie KF to się na dobre wciągnęłam, a na Komunię dostałam pierwsze cztery części i cały dzień siedziałam czytając (mało mnie obchodziło, że to moja Komunia ). A teraz to moja siostra pyta się mnie "A o czym był KP?", "A kto to był ten Malfoy?" Ostatnio nawet widząc pewnego piłkarza, przypominającego trochę Rona powiedziała "Patrz, on wygląda jak Neville"
izka_cz jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-16-2008, 13:40   #235
Cophotis
Junior Member

Hm, czytając wybrane posty z jakichkolwiek wątków, czuję że zawyżam średnią wieku ;p Nieważne.

Moja przygoda z HP. Tego nie zapomnę nigdy, bo to było 7-8 lat temu kiedy leżałam w szpitalu. ;-) Miałam wtedy 11-12 lat i b. wybujałą wyobraźnie. No, ale... Potwornie nudząc się w tym cholernym szpitalnym łóżku, odwiedziła mnie sąsiadka rok młodsza ode mnie i przyniosła mi HPiKF. Słysząc wcześniej o tej książce, jakoś nie byłam do niej za bardzo przekonana. Wybierając między czytaniem po raz dziesiąty tej samej gazety, a całkowitą nowością pod postacią Pottera, wybrałam oczywiście to drugie. Nie wciągnęło mnie na początku, pierwsze trzy rozdziały mnie potwornie nudziły, ale brnęłam dalej. ;-) Dochodząc do rozdziału czwartego, coś zaczęło się dziać. Później poleciało jak z bicza strzelił. Piąty, siódmy, dziesiąty... I koniec książki. Byłam strasznie zawiedziona, ale zaraz po wyjściu ze szpitala pognałam do tej sąsiadki po HPiKT. I dalej to samo, chociaż to moja najmniej ulubiona część. No i tak się ciągnie do dziś. Mając prawie 20 lat na karku [prawie ] nieustannie zaczytuje sie w kolejnych częściach (mimo, że prawie znam je na pamięć). Wczoraj, robiąc sobie przerwę od ludzi wyciągnęłam z szafy pierwszy tom i przeczytałam go w parę godzin czując niedosyt. Na odmianę chyba wygrzebię dziś HPiZF. Albo Księcia Półkrwi.
Cophotis jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-20-2008, 18:47   #236
Magdalena
Czytelnik horoskopów

Wyślij wiadomość przez MSN do Magdalena

Moja przygoda z HP zaczęła się 4 lata temu i już do tej pory się przy tym trzymam i nie mam zamiaru przerywać, a dokładnie zaczęło się to z oglądnieńciem Kamienia Filozoficznego w telewixzji a potem chciałam książkę i tak zostało.
Magdalena jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-20-2008, 19:11   #237
severus malfoy
Junior Member

Cóż zacząłem mając 8 lat , rok po wydaniu 1 części , poleciła mi ją bibliotekarka gdyż lubiłem czytać, no i zaczęło się wyczekiwanie na kolejne części
severus malfoy jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-21-2008, 11:43   #238
kamilx98
Fan "Strefy 11" i tarota

Moiasiostra mwiła że film jest fajny więc najpierw obejrzałem 1 i 2 spodobało mi się po tem obejrzałem 3 i 4 więc w końcu kupiłem książke 1 2 3 4 5 6 7 i jeszcze bardziej mi sie spodobało teraz czekam na film harry potter i książe półkrwi:bigrazz:
Stary 08-22-2008, 09:17   #239
madzia14
Niepoprawny marzyciel

U mnie zaczęło się tak, że byłam na wakacjach w Grecji z ciocią i kuzynką. W południe musiałyśmy siedzieć w pokoju bo był za duży upał. Ciocia wzięła sobie HP i książę półkrwi i jak skończyła czytać to z nudów wzięłam ją i zaczęłam czytać. Strasznie mnie wciągnęła i jak wróciłam do domu zaraz pojechałam do biblioteki po pierwszą część HP.
madzia14 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-28-2008, 18:03   #240
mimid
Super Moderator

mimid na Harry Potter Forum

Być może wcześniej pisałam w tym temacie, ale nie chce mi się przeglądać tych wszystkich stron...^^

Moja przygoda z Harrym? Nie pamiętam dokładnie, mogę pomylić kolejność i lata ale zaczęło się chyba w pierwszej klasie. Obejrzałam film, bardzo mi się spodobał i chciałam książkę przeczytać. Mam po jakimś czasie mi kupiła i tyle. Potem z utęsknieniem czekałam na następne części^^.

Zasady postowania