Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 09-13-2008, 12:27   #11
Claire
Administrator

Claire na Harry Potter Forum

Domyślnie

Skoro wybierasz pomiędzy dwoma dennymi filmami... Nie, kochana, akurat dobra fabuła to nie rzecz gustu. To da się stwierdzić. Nie ma nic dobrego w Resident, może poza scenografią i paroma motywami muzycznymi. O wiele lepszym filmem o tej tematyce było "28 dni później".
Claire jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-13-2008, 12:33   #12
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Miss Bagwell na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Miss Bagwell
Domyślnie

Cytat:
Napisał Claire_ Zobacz post
Skoro wybierasz pomiędzy dwoma dennymi filmami... Nie, kochana, akurat dobra fabuła to nie rzecz gustu. To da się stwierdzić. Nie ma nic dobrego w Resident, może poza scenografią i paroma motywami muzycznymi. O wiele lepszym filmem o tej tematyce było "28 dni później".

Jeżeli według ciebie dobra fabuła to nie rzecz gustu... to ja chyba jestem królowa Elżbieta.
Bo gdyby tak było to wszyscy musieli być uwielbiać filmy które polecają nam krytycy filmowi, a ja się szczerze mówiąc rzadko kiedy z nimi zgadzam bo mam własny gust i wyobrażenia co do dobrej fabuły filmu. Bo mogę na przykład lubić jednocześnie Władcę Pierścieni i RE i uważać, że oba filmy mają dobrą fabułę, która mnie wciąga. Nikt mi tego nie narzuci.
To the days I try to lose''
Miss Bagwell jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-13-2008, 12:37   #13
Claire
Administrator

Domyślnie

Cytat:
Jeżeli według ciebie dobra fabuła to nie rzecz gustu... to ja chyba jestem królowa Elżbieta.
Chwała Ci, Królowo Dziewico, zaślubiona Anglii!

O niee, nie wybieraj się na filmy, które polecają polscy krytycy, bo źle na tym wyjdziesz.
Wiesz, a ja zawsze mogę Ci powiedzieć nie, że masz kiepski gust, ale brak gustu ;] Fabuła to rzecz skonstruowana, ma konkretne punkty, które można zobaczyć i wychwycić. Gdybyś chociaż trochę się tym interesowała, to wiedziałabyć, po czym poznać dobry film^^. Ty możesz sobie mówić, że fabuła Ci się podoba, ale nie masz raczej prawa stwierdzać, ze jest dobra.
Stary 09-13-2008, 12:42   #14
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Domyślnie

Cytat:
Napisał Claire_ Zobacz post
Chwała Ci, Królowo Dziewico, zaślubiona Anglii!

O niee, nie wybieraj się na filmy, które polecają polscy krytycy, bo źle na tym wyjdziesz.
Wiesz, a ja zawsze mogę Ci powiedzieć nie, że masz kiepski gust, ale brak gustu ;] Fabuła to rzecz skonstruowana, ma konkretne punkty, które można zobaczyć i wychwycić. Gdybyś chociaż trochę się tym interesowała, to wiedziałabyć, po czym poznać dobry film^^. Ty możesz sobie mówić, że fabuła Ci się podoba, ale nie masz raczej prawa stwierdzać, ze jest dobra.

Jasne, powiedz to zwykłemu widzowi, który chodzi do kina bo mu sie nudzi albo nie ma na co kasy wydać. xD
Takie fakty, może interesują ludzi, których filmy są pasją a nie tych, o których wspomniałam wcześniej . Ja osobiście nie zaliczam sie, do żadnej z owych grup- bo lubię kino, ale nic nie poradzę na to, że uwielbiam ''Straszny Film'' czy ''Residnet Evil''. xD
Stary 09-13-2008, 12:44   #15
Claire
Administrator

Domyślnie

Cóż, powiem wprost. Nie cierpię mas, prących do kina na jakieś badziewia, tylko dlatego, że są reklamowane. Tyle. Finito. Amen.
Stary 09-13-2008, 12:54   #16
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Domyślnie

A jak odróżnisz badziewie od dobrego filmu jeżeli go jeszcze nie widziałaś? Na podstawie reklam? Czyż to nie jest trochę płytkie? To jak ocenianie książki po okładce. Każdy film musi mieć reklamę bez względu na to czy jest dobry czy nie. Celem producenta jest zysk a by te zyski były, widz musi obejrzeć reklamówkę, która go skłoni do ruszenia dupska i pójścia do tego kina. Osobiście nie widzę niczego złego w wielkim reklamowaniu filmów. Widz sam ocenia czy mu się to podoba czy nie i czy było watro. Taka kolej rzeczy.
Stary 09-13-2008, 12:58   #17
Claire
Administrator

Domyślnie

Cytat:
A jak odróżnisz badziewie od dobrego filmu jeżeli go jeszcze nie widziałaś? Na podstawie reklam? Czyż to nie jest trochę płytkie?
W jakim Ty świecie żyjesz? Żyjemy w dobie ściągania filmów z internetu...

Cytat:
Każdy film musi mieć reklamę bez względu na to czy jest dobry czy nie. Celem producenta jest zysk a by te zyski były, widz musi obejrzeć reklamówkę, która go skłoni do ruszenia dupska i pójścia do tego kina. Osobiście nie widzę niczego złego w wielkim reklamowaniu filmów.
Mwahahaha, tłumacz mi teraz zasady działania rynku filmowego, to padnę ze śmiechu =D Masz ludzi za idiotów, któzy nie wiedzą do czego służy reklama?
Stary 09-13-2008, 18:22   #18
Sub-Zero
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

Cytat:
Napisał Miss Bagwell Zobacz post
Jeżeli według ciebie dobra fabuła to nie rzecz gustu... to ja , a ja się szczerze mówiąc rzadko kiedy z nimi zgadzam bo mam własny gust i wyobrażenia co do dobrej fabuły filmu.
Zuch dziewczyna!
Sub-Zero jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-13-2008, 18:25   #19
Sub-Zero
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

Nie chodziło mi o to że RE i Jestam legendą są jak dwie krople wody!Bardziej chodziło mi o Bardzo podobną koncepcję filmu!!!
Sub-Zero jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-13-2008, 18:26   #20
Claire
Administrator

Domyślnie

Cytat:
Zuch dziewczyna!
Jak zuch, to niech idzie do harcerstwa...

Bogowie, z kim ja dyskutuje? Rzeczywiście, zostańcie przy tych gniotach, twierdząc, że mają dobrą fabułę. A gdy traficie na filmy Burtona, może wtedy zrozumiecie co to artystyczne ukazanie grozy i dobra fabuła. Żegnam ozięble.

PS Sub-Zero, istnieje tutaj taki ładny przycisk jak "edit post". Radzę go używać.

Ostatnio edytowane przez Claire : 09-13-2008 o 18:31.
Odpowiedz

Zasady postowania