|
08-16-2008, 00:14
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
RE: Który film najgorszy?
Komnata Tajemnic była nudna. A 3 część też mi się zbytnio nie podobała. Książka może jeszcze ujdzie, ale film - niee :/
|
|
|
08-16-2008, 11:16
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Harry Potter i Czara Ognia no i jeszcze średnio Komnata tajemnic. Uważam,iż w czarze ognia było pominiętych wiele ważnych scen, aczkolwiek komnata tajemnic ogólnie mnie nudziła jako film oczywiście i była taka bezbarwna.
|
|
08-16-2008, 19:43
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Moim zdaniem najgorszym filmem z serii HP jest Komnata Tajemnic...Jest najbardziej denna ze wszystkich części:|
|
|
|
08-25-2008, 12:26
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Sądze, że piątka jest najgorsza. Jeśli ktoś nie czytał książki, nie zrozumie treści filmu do końca. Nie dość, że wszystko działo się bardzo szybko, bez ogólnego wyjaśnienia to pozbywano się najważniejszych rzeczy, a w zamian wstawiano jakieś własne których w ksiażce nie było. Książka jak dla mnie była niesamowicie ciekawa, a film nie.
Poza tym zbyt wiele odbiegało i to najbardziej drażni. :uhoh:
|
|
|
08-25-2008, 15:49
|
|
|
Moderator
|
Każdy film z serii HP jest ciekawy, ujmujący i dobrze nakręcony. Jednak jak w każdych innych filmach występuje w nich parę błędów, niedociągnięć. Trudno, naprawdę trudno wybrać część, która ma tych wpadek najwięcej. Po długim namyśle jednak wydaje mi się, że najgorsza jest dwójka, Komnata Tajemnic. To w niej dopatrzono się najwięcej błędów filmowców, to w niej widzę najgorszą grę aktorską, to ją gubię w oczach przy innych częściach.
08-25-2008, 19:14
|
|
|
Junior Member
|
Dla mnie najgorsza część to była druga i czwarta. Pierwsza oczywiście nie, bo to był szok w ogóle zobaczyć dla mnie takie coś jak magia, bo gdy po raz pierwszy to oglądnęłam byłam jeszcze... mała :D. A piątka mi się podoba, nie ważne, że trochę odbiega od fabuły ( w końcu przecież wiem wszystko z książek, więc po co się na to ciągle zaskarżać? ). W piątej części filmu występuje taki... mrok? I nie jest już tak wesoło. To mi się z jednej strony podoba, a drugiej faktycznie szkoda jeśli szóstka będzie zawierała jeszcze mniej zabawnych wątków, bo przecież aktorzy mówili, że jest mroczniejsza niż poprzednia część.
|
|
|
12-19-2008, 01:25
|
|
|
Mięso armatnie
|
Według mojej opinii najgorsza jest część piąta. Przede wszystkim za szybka akcja i zbyt wiele ważnych (dla mnie) momentów pominięto.. ZF jest najdłuższym tomem i to z tej części powinny powstać 2 filmy.
|
|
|
12-19-2008, 11:32
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Cytat:
Napisał TomV
1 i 2 film były fajne, bo nic ważnego nie wycięli. W 3 mi czegoś brakowało, a 4, choć było kilka fajnych momentów, to za dużo wycięli, za dużo zmienili, żeby było krócej, szybciej. Po prostu wybrali kilka momentów, które uznali za najważniejsze i połączyli je skrótami. Ale przez to wycięli wiele bardzo ważnych, w tym. Finał Mistrzostw jak wspomniał misiek.
|
co do 4 częsci się zgadzam i brakowało mi zgredka.
|
|
|
12-19-2008, 13:29
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Harry Potter i Zakon Feniksa
Sądzę, że piątka jest najgorsza. Jeśli ktoś nie czytał książki, nie zrozumie treści filmu do końca. Nie dość, że wszystko działo się bardzo szybko, bez ogólnego wyjaśnienia to pozbywano się najważniejszych rzeczy, a w zamian wstawiano jakieś własne których w książce nie było. Książka jak dla mnie była niesamowicie ciekawa, a film nie.
Poza tym zbyt wiele odbiegało i to najbardziej drażni.
|
|
|
01-29-2009, 12:28
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
najmniej mi się podobała komnata tajemnic, ale w ZF i 4 cz.bardzo dużo poucinali
Ostatnio edytowane przez Tonks1996 : 02-02-2009 o 14:25.
|
|
|
Zasady postowania
|