|
12-05-2007, 14:23
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
RE: Najleprzy Fragment Książki
Moje ulubione fragmenciki to między innymi to w Najgorszym wspomnieniu Snape'a... no a przede wszystkim te które coś wspominają o Huńcach xD Bardzo też lubię walkę w MM tak jak Andzrejk1k  :uhoh: Aha jeszcze uwielbiam finał quidditcha w III tomie 
No sporo tego jest
|
12-05-2007, 15:04
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
RE: Najleprzy Fragment Książki
Mnie się najbardziej podoba jaką Malfoy jest skoczną tchurzo-fretką 
To było zaje***!
Ale podzielam również zdanie innych...w końcu w Harrym Potterze jest masę śmiesznych scen 
Bardzo mi się jeszcze podoba , jak McGonagall mówi Irytkowi w V tomie , że odkręca się kran w drugą stronę 
Mam nadzieję , że wszyscy wiedzą o co chodzi
|
|
|
04-25-2008, 19:21
|
|
|
Junior Member
|
RE: Najlepszy Fragment Książki
|
|
|
04-26-2008, 14:32
|
|
|
Senior Member
|
Mi najbardziej podobały się sceny z:
- walki o Hogwart (HPiIŚ),
-jak Draco wprowadził śmierciożerców do szkoły i walka z nimi (HPiKP),
-śmierć Dumbledore, smutna, ale fajna (HPiKP),
-żarty bliźniaków z Umbrige (HPiZF),
-odrodzenie Voldzia (HPiCO),
-Bal Bożonarodzeniowy (HPiCO),
-walka z bazyliszkiem (HPiKT).
Jest jeszcze wiele innych, ale te szczególnie mi się podobają.
|
|
|
06-19-2008, 16:57
|
|
|
Junior Member
|
No to będzie tak.
Początki Kamienia Filozoficznego. Harry czarodziejem, poznanie szkoły Magii i Czarodziejstwa, dowiedzenie się o swojej przeszłości ... od Kamienia Filozoficznego wszystko się zaczęło.
Walka z Bazyliszkiem, pobyt w Komnacie Tajemnic. Podobało mi się to nie tylko w książce, ale i zostało poprawnie przestawione w filmie.
Prawda o Syriuszu Blacku, 'spotkanie' we Wrzeszczącej Chacie. Całej książki HP nigdy nie czytam po kilka razy, ale do tego momentu lubię wracać.
Pierwsze zadanie Turnieju Trójmagicznego. Nie powiem, byłam ciekawa jak Potter sobie poradzi.
Odrodzenie Lorda Voldemorta. Że tak powiem - wreszcie koniec bez happy endu.
Walka w Ministerstwie. Zakon Feniksa mnie dość z początku nudził, ale na koniec nie narzekam. Śmierć Syriusza Blacka...
Śmierć Albusa Dumbledore'a.
Wszytskie mecze quidditcha. Lubię ten magiczny sport ;]
Dodałabym jeszcze jakieś momenty z IŚ, ale jest oddzielny dział.
|
|
|
06-19-2008, 21:53
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Jest wiele takich momentów i nie umiem wybrać.Fajne są sceny z Draconem,Severusem,Voldenortem...a właściwie wszystkie są fajne.Zawsze rozmieszją mnie wydarzenia w domu Dursley'ów i zachowanie nauczycielki wróżbiarstwa.A kiedy czytałam opis pogrzebu Dumbledore'a wzruszyłam się do łez.Wszystkie momenty są cool
"Nikt nie każe Ci iść dalej. Można siedzieć i czekać na śmierć. Można przez całe życie siedzieć i czekać na śmierć. To też jest godne, jest honorowe, może być przyjemne, jeśli ktoś potrafi czerpać z tego przyjemność. Nikt nigdy nie powiedział, że tylko jak się idzie naprzód to dopełnia się los człowieka"
Jake, spragniona żaba nie może pić z dwóch jezior jednocześnie
|
|
|
06-23-2008, 19:12
|
|
|
Junior Member
|
No w książkach o Harrym jest mnóstwo takich momentów, które się pamięta  jedne są bardziej wesołe, a inne troszkę smutne..... Do tych pierwszych muszę chyba zaliczyć atak sów na dom Dursley'ów, Rona wymiotującego ślimakami  I oczywiście mnóstwo scen z udziałem Malfoya i jego goryli:lol: ale muszę przyznać, że bardzo poruszyły mnie ostatnie chwile życia Dumbledora i jego śmierć.....przykre ale piękne....
Ostatnio edytowane przez fan Lupina : 04-21-2009 o 21:27.
|
|
|
12-20-2008, 23:22
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
1. Wszystkie sceny, w których udział bierze Lupin.
Szczególnie "Scena Szpitalna" jak ją nazywam- czyli scena w skrzydle szpitalnym.
"Za biedny...za stary...zbyt niebezpieczny..."- zawsze mnie ciarki przechodzą gdy czytam te słowa.
2. Wszystkie sceny ze Snape'm.
3. Wszystkie sceny z bliźniakami.
4. Walka w Ministerstwie Magii.
5. Odrodzenie się Voldemorta.
6. Draco, Harry, Jęcząca Marta i Sectumsempra!
I wiele innych ^^.
|
|
|
01-06-2009, 17:34
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Najlepsze sceny z poszczególnych książek:
HPiKF, HPiKT- jak Harry dowiaduje się że jest czarodziejem, ofiary Bazyliszka i towarzysząca temu groza,
HPiWA- atak na Grubą Damę, sceny we wrzeszczącej chacie,
HPiCO- mistrzostwa świata w qiditchu, scena jak Harry zostaje uwięziony w stopniu pułapce późno w nocy (moim zdaniem jedna z najlepszych scen w HP), odrodzenie Voldemorta,
HPiZF- walka w ministerstwie,
HPiKP- lekcje eliksirów, użycie Feliksa,
HPiIŚ- prawie cała książka.
|
|
|
01-18-2009, 21:19
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
A mi się zawsze podobały rozmowy Dumbledor'a z Harrym ;] Szczególnie w 6 tomie gdzie Dumbledore pokazywał Harremu jak poznał Toma. Ogólnie uważam że Dumbledore mimo wszystko jest najlepsza postacią wykreowaną przez JKR. Tajemniczy i mówiący zagdkami człowiek który nie szuka prostych rozwiązań lecz stara się zgłebić tajniki każdej intrygująćej rzeczy.
PS: Fragment wspomnien Dumbledore'a spotykającego małego Voldemorta w sierocińcu będzie świetnie przedstawiony w filmie ;] (oczywiscie moge sie mylic poniewaz wniosek ten zostal wysnuty po obejrzeniu trailera HP i KP)
|
|
|
Zasady postowania
|