Cytat:
|
Mi się ten pomysł nie podoba wolał bym 4 godziny filmu niż dwie części po 2 godziny.
|
pomyśl chwile po pierwsze chcą więcej kasy zarobić ale po drugie (i ważniejsze) wyobraź sobie 4 godzinny film w kinie!
Cytat:
|
Wiem że może przez to w filmie nie będzie zawartych dużo wątków ale dla tych którzy czytali książkę nie będzie to tak istotne niż dla tych którzy tego nie zrobili
|
.
ja tam się cieszę , że chociaż jedna część będzie solidnie zrobiona (mam nadzieje , że będzie bardziej wierna książce niż pozostałe części) zwłaszcza , że jest to ostatnia część a więc zakończenie całej serii. dziwne jestn Twoje podejście apropo tego , że skoro czytaliśmy książki to nie potrzebujemy wszystkich wątków w filmie. po co w ogóle oglądasz te filmy jak ilość i jakość wątków jest dla Ciebie bez znaczenia. mnie wkurzało w filmach to , że wiele było poprzekręcane, niedopowiedziane , pominięte mimo, że czytałam ksiązki wiele razy.
moim zdaniem od conajmniej 4. a już na pewno 5. części powinni robić dwa filmy no ale niestety czas płynie a aktorzy się starzeją i niecierpliwią bo chętnie zakończyliby już współpracę.
jednak oprócz tego , że będzie dużo treści i możemy być bardziej usatysfakcjonowani tym że najważniejsze wątki nie zostaną pominięte to ważna jest też jakość (do tej pory nie mogę wybaczyć filmowej 5. części , że dementorzy wyglądali jak jakieś postaci z matrixa a harry na początku przepędził jednego dźgając go róźdzką ale bez użycia zaklęcia tylko tak czysto mechanicznie . widać, że osoba która to wymyśliła nie rozumiała świata Harrego i praw jakie w nim rządzą)