Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Zobacz wyniki ankiety: Czy też podzielasz moje zdanie
oczywiście 31 73.81%
nie 11 26.19%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujących: 42. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 12-19-2008, 10:58   #121
OLCIA
Fanatyk, niegroźny

OLCIA na Harry Potter Forum

Domyślnie

Insygnia Śmierci na pewno są bardzo dobre, ale też chyba bardziej skomplikowane. Czytając tę książkę trzeba się skupić, no chyba że ktoś chce czytać "powierzchniowo". Chodzi mi np. o szczegóły Czarnej Różczki, cała jej historia, jak przechodziła z rąk do rąk, kto ją miał itd. Historia Dumbledora też ma w sobie wiele zagadek, no i zdecydowanie rozdział Opowieść Księcia, ma w sobie tyle spraw wyjaśniających wszystko, że trzeba na prawde to dobrze rozmyślić. Zarówno też ostatni rozdział 19 lat później jest zagadkowy, bo pełno w nim dzieci i nawet do końca nie wiadomo które jest czyje. Ale całe Insygnia, pobobają się bardzo, zarówno jak i inne części.
OLCIA jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-20-2008, 12:55   #122
Bebiko
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Bebiko
Unhappy

Mnie najbardziej podobał się moment, kiedy z perspektywy Voldemorta opisana jest śmierć Lily i Jamesa <3 Płakałam na tym strasznie..
Kłótnia Remusa i Harry'ego też jest niezła :*
Do tego śmierć Zgredka.. zawsze ryczę w tym momencie
Cała rozmowa Harry'ego z Tomem pod koniec ;]
Opowieść Stworka <3
wejście do Zakazanego Lasu z "duchami" najbliższych <3 tu też można się nieźle wzruszyc
i na koniec (choć najlepsze z najlepszych) - akcja we Wrzeszczącej Chacie! to był majstersztyk kocham ten moment, a szczególnie przelanie wspomnień Snape'a do fiolki.. no i ostatnie słowa Severusa <3

ogólnie to kocham tę książkę <3<3<3
Bebiko jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-27-2008, 19:12   #123
Lord Vaderek
Mięso armatnie

Lord Vaderek na Harry Potter Forum

Domyślnie

Moim najlepszym momentem jest walka o Hogwart. Oraz jak Hermiona, Ron i Harry walczyli w pkoju życzeń z Malfojem i jego kumplami. Szkoda, że Fred tak zginął na końcu. Cała książka mi się podobała. Również na samym początku kiedy Harry skończył 17 lat i go przewozili do Grimuald Place 12. (chyba tak się to pisze, ale nie jestem pewien.) To tyle co mam do powiedzenia.

Pozdro all
Lord Vaderek jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-02-2009, 17:55   #124
pgierula
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

pgierula na Harry Potter Forum

Domyślnie

coz, ona byla dobra pod wzgledem dziejacych sie wydarzen, objetosci i akcji, ale brakowalo mi w niej potterowskiego klimatu xD tzn zawsze jak czytalem HP z trudem przebrnalem przez te rozdzialy w ktorych byl u Dursleyow az dostal sie do Hogwartu,i o to mi wczesniej chodzilo, Hogwart, tego w ksiazce nie bylo, a to wielka strata
pgierula jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-26-2009, 09:19   #125
True
Czytelnik horoskopów

True na Harry Potter Forum

Domyślnie

A czemu mialaby blizna zabolec Harrego z powodu potomka ?? Przeciez uzytkownicy pisza wyraznie ze blina bolala Harrego bo byl powiazany z Voldemortem czescia jego duszy. Byl Horkruksem ktory dziala jak antena i dobieral fale emitowane przez Voldemorta gdy ten byl szczesliwy badz wsciekly. Wiec jakim cudemmialaby go zabolec blizna ?:P Voldemort gryzie piach i wszyscy sie z tym zgadzamy ... byl bliski niesmiertelnosci to fakt ale w koncu przegral ze smiercia wiec uwazam ze jakiegos cudownego wskrzeszenia sie nie doczekamy. Potomka mogl splodzic zawsze istnieje taka szansa ... tylko pytanie kiedy ?? Jak byl Tomem ? mysle ze nie w glowie mu byly igraszki z paniami lecz nauka czarnej magii. No a gdy posiadl ta wiedze to mysle ze jego celem bylo podbijanie swiata czarodziejow ;] Pozniej epizod z Harrym i smierc. Założmy ze podczas knucia i spiskowania oraz podbijania swiata znalazl chwile na uciechy cielesne ... to z kim mialby poczac potomka ? Najblizsza wydaje sie Bella ale ona byla tylko jego wierna podwladna - co nie oznacza ze bylaby zla kochanka ;] Pozostaje jeszcze jeden aspekt ... wydaje mi sie ze Voldemort moglby sie obawiac swego potomka -> kolejnego dziedzic Syltherina obdazonego podobna mu moca. Kto wie czy niewdziecznik nie przeszdlby czasem na ta lepsza strone i nie stalby sie czlonkiem Zakonu.

A konczac swa wypowiedz chce zauwazyc ze JKR zrobila wszystko co w jej mocy aby Voldemort i blizna Harrego przestaly nekac swiat magii. Wiec nie spodziewajmy sie epickiej walki dobra ze zlem z udzialem naszych bohaterow.

Pozostaje miec nadzieje ze autorka napisze cos o HUNCWOTACH !!! xD
Stary 02-04-2009, 13:03   #126
pgierula
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

pgierula na Harry Potter Forum

Domyślnie

mi podobala sie
*bitwa o Hogwart
*jak Hary rzucil Crucio na Carrowa
*jak stworek jeb*al dunga w leb :P - "Może jeszte tylko raz, paniczu Harry, tak na szczęście" <lol2>
*gdy zgredek uratowal wspaniala trojke lune deana i ollivandera
*no i wspomnienia księcia półkrwi

pgierula = Przemek Gierula, więc NIE JESTEM KOBIETĄ xD
pgierula jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-05-2009, 14:36   #127
PomyLuna__
Niepoprawny marzyciel

PomyLuna__ na Harry Potter Forum

Domyślnie

Zgadzam się w 100% z pgierula.

Te momenty były świetne.'
Zwłaszcza ren kiedy Stworek walnął patelnią Mundungusa w łeb

Uwielbiam jeszcze moment kiedy Harry idzie z Kamieniem Wskrzeszającym do Zakazanego Lasu na pewną śmierć do Voldemorta...

Oraz Dolinę Godryka i ten moment gdzie opisana jest śmierć Jamesa i Lily Potter'ów.

Ostatnio edytowane przez PomyLuna__ : 02-05-2009 o 14:40. Powód: Dopisanie fragmentu...
PomyLuna__ jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-11-2009, 19:43   #128
K.ubi.Q
Junior Member

Question Co was najbardziej wzruszyło w 7 części

Uważam że HPiIŚ to coś więcej niż zakończenie serii. Tam kryje się coś jeszcze. Uważam że są to wzruszające momenty. Ja się na przykład rozbeczałem w scenie w której pokazano ze szczegółami śmierć rodziców Harry'ego
K.ubi.Q jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-11-2009, 20:26   #129
KaroLh
Praktykant Voodoo

KaroLh na Harry Potter Forum

Domyślnie

Tak masz racje. To nie tylko zakończenie, ale też wspomnienia, prawda, ból i miłość. To jest coś więcej, niż zakończenie. Może nie wszystko potoczyło się tak jak chcieliśmy, ale nie my w to ingerujemy. Zakończenie i rozpoczęcie jest zawsze czymś trudnym i chyba najtrudniejszym dla pisarza. Wszystko na tym będzie sie opierać.
W serii tomów o Harrym, utożsamiamy się z nim i odczuwamy to co on. Przez to nie jest to tylko zakończenie, a koniec naszego drugiego życia z Harrym. Przyjażni.
KaroLh jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-13-2009, 12:02   #130
RegulusBlack
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

Mnie najbardziej wzruszyło jak oni walczyli o Hogwat kiedy Harry widział te wszystkie ciała i jeszcze jak szedł do zakazanego lasu no i jak Narcyza go nie wydała i ostateczna walka ;P
RegulusBlack jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania