|
02-01-2009, 18:26
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
Napisał PomyLuna__
Ja się też zastanawiałam, dlaczego Dumbledore nie podał Harry'emu veritasrum, albo nie kazał mu oddać wspomnienia by mogli obejrzeć je w myślodsiewni po tym jak on wrócił ze cmentarza??
|
Wiesz, ja też nad tym myślałam. Nawet chciałam założyć osobny temat o tym, ale zapomniałam xD
|
|
|
02-03-2009, 16:53
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Może Dumbledore nie dał Harremu wypić tego, ponieważ Harry powiedziałby za cenne informacje, które Sz.P. Dumbledore nie chciał nikomu wyjawiać.
Ostatnio edytowane przez Serea : 04-21-2009 o 23:50.
|
|
|
06-22-2009, 13:46
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Nie chciałabym mieć Veritaserum. Są rzeczy których lepiej nie słyszeć, w myśl zasady : 'mniej wiesz, śpisz spokojniej'.
|
06-25-2009, 08:47
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Czy chciałbym mieć... właściwie to nie wiem. Wole ufać ludziom, a veritaserum w żadnym stopniu nie jest niczym, co pozwoliłoby mi rozwiązać jakieś problemy z innymi osobami. Prawda nie zawsze jest dobra. Owszem, mógłbym ją użyć w sytuacjach kryzysowych różnego rodzaju, lecz na codzień eliksir ten nie byłby mi potrzebny.
|
06-25-2009, 14:56
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
No właśnie. Ten eliksir jakoś nie kojarzy mi się zbyt pozytywnie. Zwłaszcza że Snape szantażował nim Harry'ego.
|
07-06-2009, 20:44
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
A ja bym chciała. Zawsze oczekuję od ludzi, żeby byli szczerzy. Mogłabym zawsze wykryć drobne kłamstewka mojej siostry dodając jej veritaserum do herbaty
Ostatnio edytowane przez Serea : 07-06-2009 o 22:44.
|
|
|
07-17-2009, 21:35
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Cytat:
Napisał PomyLuna__
Ja jakoś nie mam chęci użyć na kimś Veritaserum...
Ja się też zastanawiałam, dlaczego Dumbledore nie podał Harry'emu veritasrum, albo nie kazał mu oddać wspomnienia by mogli obejrzeć je w myślodsiewni po tym jak on wrócił ze cmentarza??
|
Veritaserum to by nic więcej nie dało, przecież Harry był szczery w tej sprawie i myślę, że Dumbledore mu ufał, ale wyciągnięcie wspomnienia byłoby o wiele wygodniejsze, również dla samego Harrego. Opowiedzenie wszystkiego było dla niego ciężkie, a jakby wyciągnął wspomnienie, to nawet by się uspokoił. Z tego co wiem, Dumbledore wyrzucał myśli do myślodsiewni, jak mu za bardzo ciążyły. A przy okazji Dumbledore i Syriusz mogliby wszystko obejrzeć o wiele dokładniej.
|
|
|
07-19-2009, 18:47
|
|
|
Mięso armatnie
|
Cytat:
Napisał Nerwa
Ja tam nie wiem czy chciałabym miec coś takiego..Zazwyczaj i tak wiem czy ktos kłamie czy nie.
Według mnie Harry mógł się w 5 części domagać podania Vritaserum jak nie chcieli mu wierzyć
|
Tak no rzeczywiście mógł sie tego domagać równi dobrze mógłby powiedzieć "hej dajcie mi veritaserum to wam wyjawie wszystkie moje sekrety!!!" no bardzo oryginalny pomysł, a wracając do tego czy chciałabym mieć coś takiego to owszem ale używałabym tego tylko w skrajnych sytuacjach bo zwykle nie mam problemów z rozszyfrowaniem człowieka ale czasem...
|
|
|
08-03-2009, 00:06
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Mnie również ten eliksir bardzo intryguje, niemniej jednak wolałabym go nie mieć.
|
|
|
08-14-2009, 17:08
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Chętnie by go mógł przechować  Ale przydał by się Felix Felcis - trochę szczęścia raz na miesiąc, Veritaserum - kto by nie chciał dowiedzieć się czegoś ? Był by przydatny w sądach. Nie wiem czemu podczas przesłuchań nie dolewano veritaserum do picia Śmierciożerców, wtedy by więcej wiedzieli.
|
|
|
Zasady postowania
|