Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Inne

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 06-11-2008, 11:50   #21
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Miss Bagwell na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Miss Bagwell
Domyślnie RE: Opętanie.

Cytat:
Hmm...a ja nie jestem ani po jednej, ani po drugiej stronie. Jestem katoliczką i wierzę w szatana, ale nie ma ani jednego dowodu na anie jedno opentanie. My tego po prostu NIE WIEMY.
Sama przeczysz swojej wierze! Skoro wierzysz , że jest szatan to jak możesz nie wierzyć w to, że i ona próbuje zdobyć dusze na swoją stronę? A niby jak to robi?
Przecież w Biblii jest to napisane jak czarno na białym!
To the days I try to lose''
Miss Bagwell jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-18-2009, 23:15   #22
herma_007
Fanatyk, niegroźny

herma_007 na Harry Potter Forum

Domyślnie

Na początku Szatan, Lucyfer, opętanie dla mnie nic nie znaczyło, w ogóle ktoś coś o tym wspomniał ok, nie przeszkadzało mi to, ale kiedy obejrzałam "Egzorcyzmy Emily Rose" coś we mnie tak niespokojnie się zmieniło, później w Internecie poszperałam, poczytałam i teraz cholernie tego żałuję! Uwierzyłam w całe te opętania i teraz się boję, zwyczajnie się boję, że coś mnie opęta. Wiem, to jest chore, ale od tamtej pory mam chyba taką fobię. Mając 16 lat znowu zaczęłam spać z zapaloną lampką, wiem głupie, ale się boję. Kiedy kładę się do łóżka przypominam sobie to wszystko o czym się naczytałam, nasłuchałam i naoglądałam. Cholernie żałuję, że się w to w głębiłam mimo, że sam Internet w tym wypadku to jeszcze płytkie wody. Od tego czasu w życiu najbardziej boję się wojny i opętania. Mam nadzieję, że nie zaznam bólów ani tego, ani tego drugiego ...
herma_007 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-25-2009, 12:26   #23
dziobaczka89
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

dziobaczka89 na Harry Potter Forum

Domyślnie

Błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli..
Nasz wiara, głównie opiera sie na powyższym zdaniu.
Opętanie, oczywiście istnieje...Jestem zdziwiona, że osoba, która założyła ten wątek, najpier nie poszperała i nie poszukała więcej informacji na ten temat...Jest tyle dowodów, tyle zeznań naocznych świadków...warto najpierw poczytać sobie cos więcej o rzeczach, które nas zainteresowały a potem dokonywac sądu...

Mary Jane, skoro nie wierzysz, że szatan ma moc opetania, zawładnięcia dusza i umysłem człowieka... nie przyjmujesz do wiadomosci, odrzucasz istnienie rowniez objawien przez Maryję, Boga....
wierzysz ale nie wierzysz- tak wynika z tego co napisalas.kompletny haos, balagan. przeczytaj jeszcze raz i najlepiej pogadaj z kims, kto sie w tym temacie najlepiej orientuje- z ksiedzem. Jestem przekonana, ze z serdecznoscia udzieli ci tylu informacji ile bedzie w stanie
dziobaczka89 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania