|
12-22-2009, 15:39
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
całkowicie się zgadzam z powyższą wypowiedzią
"No story lives unless someone wants to listen. The stories we love best do live in us forever, so whether you come back by page or by the big screen, Hogwarts will always be there to welcome you home."
|
|
|
12-22-2009, 22:12
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
uwielbiam polski dubbing gdy oglądam z napisami,mama krzyczy żebym sobie ściągneła wkońcu po polsku do się nieda słuchać. uwielbiam dubbing Ron'a,Harrego,Hermiony,Snape'a,Syriusza,Voldemorta ,Dumbeldora i Hagrida reszta też jest świetna !
|
|
|
12-22-2009, 22:39
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Cytat:
Napisał H! Vltg3
Dla mnie najlepszy dubbing to dubbing Snape'a, i ogólnie rola Snape'a grana przez Alana Rickman'a to mistrzostwo świata dla mnie.
Wszyscy narzekają na Dracona, moze to i prawda, ale w The half-blood prince był całkiem wporzo. szczególnie podobał mi sie jak mówił komuś w pociagu, ze Hogwart schodzi na psy.
|
TAAAAAK! To jest najlepszy aktor na świecie!
Dla mnie najlepsza osoba w całym HP... Idalnie odwzorowana, jak z książki...
Dubbing też bardzo w porządku.
|
|
|
12-22-2009, 23:09
|
|
|
Mięso armatnie
|
Nie lubię polskiego dubbingu. Pierwszy raz Kamień Filozoficzny widziałam w oryginalnej wersji z napisami, to samo z drugą i trzecią częścią, więc jak w końcu dorwałam polskie DVD i obejrzałam te filmy z dubbingiem, to się załamałam. Jak dla mnie głosy w polskiej wersji w ogóle nie pasują. A już najbardziej irytuje mnie głos Malfoya (tylko w pierwszej części, potem jest już lepiej), Neville'a, Dudleya i Voldemorta - tego ostatniego tym bardziej, że Ralph Fiennes ma świetny głos i uwielbiam go słuchać w oryginalnej wersji. To samo tyczy się Alana Rickmana, z tym że akurat głos Snape'a, w przeciwieństwie do Voldemorta, w polskiej wersji brzmi bardzo przyzwoicie (choć i tak nie ma co porównywać z oryginałem).
Być może polski dubbing nie jest aż taki zły, za jakiego go uważam - możliwe, że głosy w polskiej wersji tak bardzo mnie drażnią, bo po prostu przyzwyczaiłam się do tych oryginalnych. Tak czy siak, jak mam ochotę na oglądanie Pottera, to zawsze włączam sobie po angielsku, często nawet bez napisów. Nic mi nie zastąpi głosu Rickmana i Fiennesa - gdy wypowiadają swoje kwestie, to zawsze chwytam za pilot i trochę zwiększam głośność, by móc dobrze się wsłuchać ^^
EDIT: a co do Księcia Półkrwi - to była jedyna część, której nie miałam okazji obejrzeć w oryginale, więc się nie wypowiem. Myślę, że dubbing w szóstej części nie był znowu taki zły, ale niestety nie mam porównania  .
Ostatnio edytowane przez April Black : 12-22-2009 o 23:14.
|
|
|
02-04-2010, 20:45
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Polski dubbing jest b-e-z-n-a-d-z-i-e-j-n-y ! strasznie wkurzają mnie ich dziecinne głosy..
|
|
|
02-07-2010, 21:38
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Dokładnie Ewelina88 ma rację. Nie wiem co wam się podoba w pl dubbing ;/
Możecie mi to wyjaśnić ? co jest tam takiego fajnego
Ja wolę obejrzeć Harrego z napisamy niż słuchać tego nieudolnego podkładania głosu polaków pod Harrego :/
–Przez te wszystkie lata?...
–Zawsze."
7.02.2010r 21:30 - Setny post
7.07.2010r 21:30 - Dwusetny post
|
|
|
02-08-2010, 15:09
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Ja w ogóle nie oglądałam po angielsku^^ dlatego mnie się podoba dubing...Hah, no...No, cóż..chyba trzeba nadrobić straty i obejrzeć oryginał.
Ostatnio edytowane przez SEVuu : 03-31-2010 o 22:23.
|
|
|
02-08-2010, 16:13
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Tak, na prawdę polecam ci angielską wersję z napisami ;]
–Przez te wszystkie lata?...
–Zawsze."
7.02.2010r 21:30 - Setny post
7.07.2010r 21:30 - Dwusetny post
|
|
|
04-25-2010, 13:56
|
|
|
Mięso armatnie
|
Polski dubbing jest tragiczny. Pamietam jak pierwszy raz ogladalam Czare ognia. Wtedy bylam juz po wszystkich ksiazkach. Kiedy uslyszalam rozmowe Voldemorta ze smierciozercami myslalam, ze spadne ze smiechu z krzesla. No i jeszcze wedlug mnie zchrzanili glos Draco. Wogole mu ta barwa glosu nie pasuje. Za to przynajmniej glos Severusa im sie udal.
|
|
|
05-01-2010, 18:51
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
taak najgorszy jest głos Draco najlepiej oglądać z napisami chociaż musze przyznać podoba mi się głos Hermiony
|
|
|
Zasady postowania
|