Wróć   HPN.pl > Fan Zone > Fan Fiction > Kącik Twórczy

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 02-08-2010, 19:17   #1
Lunka Pomylunka
Mięso armatnie

Post Fura, skóra i komóra I liściki

O tym jak baterie wywołały elektryczne spięcie wśród uczniów

McGonagall szybko przebiegła przez korytarz.Był pusty.Jak zwykle- ona spóźniona! Przecież Sony Ericsson ma dobre komórki! A ta już piąty raz w serwisie!Miała być o ósmej, a jest...Komórka rozładowana.McGonagall rzuciła komórką w ścianę i przeklęła pod nosem.Nagle usłyszała cichy jęk.Oczywiście
komórka odbiła się i zamiast do kosza z napisem ELEKTRONIKA wpadła do ust dzieciaka, który łapał krople deszczu z rozdziawioną buzią.
- Mały! Czy Hagrid nie mówił ci, że macie czekać przed Wielką Salą?- krzyknęła
do nowego ucznia Hogwartu.
- Bo...bo już po przydziale i po uczcie...- mrukną ściskając się za brzuch-
Jestem w Huffelpufie!
- To super! Daj mi swoją komórkę i spadaj do Pomfrey to ci da coś na przeczyszczenie i moja komórka zostanie wyzwolona!- zawołała i pobiegła do Wielkiej Sali. Czekał tam: Dumbledor, Carmag i reszta.
- Czemu się znów spóźniłaś?- spytał Snape- ciągle trzymasz ten przestarzały model?Ja mam Nokie K897m za tysiaka!
- Ty! Snape ile razy mam ci powtarzać, że moja Nokia jest lepsza!- wrzasnął
do ucha Severusovi Carmag.Wtedy zrobiła sie draka bo Dumbledore zemdlał.
Czym prędzej zaniesiono go do pani Pomfrey. Leżał teraz koło pierwszaka na nocniku. Nazywał się Kupak i uwielbiał pić deszcz.Teraz po tabletkach przeczyszczających miał biegunkę i śmierdziało w całej sali.Nazajutrz
siódmoklasiści i nauczyciele zgromadzili się wokół dyrektora, który leżał pod kroplówkami.
- Psze dyrektora!- wrzasnął Garry Kotter czemu pan sobie leży, a my pracujemy!?
- Bo mi umarła połowa komórek jak sie dowiedziałem, że Snape ma lepszą komórę ode mnie...- jękną Dumbledor.McGonagall pełniła teraz funkcje dyrektora.
- Ja mam najlepszą komórkę- zawołał Srako Tajfun- Kupiłem ja u kuzyna Slitherina!
Wtedy Gon Pestej wycelował swoją różdżką w Tajfuna- Zajadaj baterie!
No i jak się spodziewacie Srako zaczął pluć i pluć bateriami Panasonic.
Nikt się nie cieszył oprócz Germany Gerber, której brakowało elektryczności do robota zwanego Piesjajciach.okazało się, że Gon Pestej miał źle dobrana różdżkę i baterię porażały prądem. Każdy porażony skakał jak małpa. Zaraz słychać było: Łucho! Łucho!
Daj banana!- wtedy Germana machała różdżką wołając: Prany, rany chcę banany!-
i na stole pojawiały się kiście owoców. Snape wdrapał sie na Pomfrey i założył sobie jej czepek. Skutek też był taki, że wszystkim zaczęły rosnąć włosy na całym ciele.
Jedynie Dumbledore i McGonagall siedzieli na brzegu łóżka i mówili: to chyba już koniec Hogwartu...
Istotnie tak było. Zaraz wszystkie małpy opuściły Hogwart skacząc.Jeszcze do dzis da się słychać ciche wołania:Prany, rany chcę banany...

Ostatnio edytowane przez Lunka Pomylunka : 02-08-2010 o 19:27.
Lunka Pomylunka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-08-2010, 19:29   #2
Biel
Fanatyk, niegroźny

Biel na Harry Potter Forum

Domyślnie

Wybacz, ale nie doczytałam do końca, bo to jest straszne.

Na początku przez jakieś pierwsze dwa zdania mnie śmieszyło, ale później za bardzo poraziło mnie w oczy. No i ta fenomenalna interpunkcja. Słonko po kropkach są spacje.

Nie chce się za bardzo rozpisywać, bo moja wypowiedź okazałaby się pięć razy dłuższa od pierwszego rozdziału, ale ten ff [jeśli można tak to nazwać] jest fantastycznym przykładem jak opowiadań nie należy pisać.

Kanon w lesie, o ile można to mówić o jakimkolwiek, bo prócz znanych mi nazwisk, to nie wiem tak na prawdę o kim mowa. Zdania krótkie, bez opisów. Wyrażenia ciała pedagogicznych do bani.

No przykro mi po prostu gniot, nie mój humor.
Stary 02-08-2010, 20:28   #3
DAGA POTTER
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

DAGA POTTER na Harry Potter Forum

Domyślnie

Szczerze mówiąc ja też nie doczytałam do końca. Nie podoba mi się. Niedość,że wybrałaś niezbyt mądry temat to jeszcze piszesz niezgodnie z "regułami" świata magicznego, bo w książce (chyba Czarze Ognia) Hermiona mówi, że na terenie Hogwartu nie działają żadne mugolskie wynalazki typu: komórki, zegarki mugolskie, itp.
DAGA POTTER jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-08-2010, 21:36   #4
SEVuu
Praktykant Voodoo

SEVuu na Harry Potter Forum

Domyślnie

O..Przykro mi to mówić(pisać:P), ale to było żałosne. Sraka padaka i inne bzdury... Od ogromu błędów oczy mnie rozbolały...Radzę ci: poćwicz i znajdź betę...

- Bo mi umarła połowa komórek jak sie dowiedziałem, że Snape ma lepszą komórę ode mnie...- jękną Dumbledor. -To miało byc śmieszne?? -_- I powinno byc raczej: jęknął.

- To super! Daj mi swoją komórkę i spadaj do Pomfrey to ci da coś na przeczyszczenie i moja komórka zostanie wyzwolona!- zawołała i pobiegła do Wielkiej Sali. Czekał tam: Dumbledor, Carmag i reszta.
-Minerwa nie powiedziałaby do ucznia: spadaj. Nawet Snape by tak nie powiedział!

Mimo wszystko nie zniechęcaj się, tlyko pisz dalej Weny.

Yum Yum Yum
SEVuu jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-09-2010, 16:04   #5
Vic
Czytelnik horoskopów

Vic na Harry Potter Forum

Domyślnie

A myślałam ,że moja "Minerwa McGonagall i lekcja z debilami"
jest beznadziejna... Muszę powiedzieć ,że troche mnie pocieszyło ,że
są gorsze opowiadania ...
Wszystko było nawet fajne do tego...e... Kottera.
Potem jakieś stado małpiszonów... -,- ...
Fajna była (nawet) pierwsza kwestia Snape'a
Snape rządzi !!! XD
Vic jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-05-2010, 16:29   #6
Ana_Black
Czytelnik horoskopów

Ana_Black na Harry Potter Forum

Domyślnie

Rozumiem, że to parodia, a parodia ma to do siebie, że się kupy nie trzyma i jest bez sensu, ale jest to jakieś takie dziwne jak na parodie. W dodatku złamana jest tu zasada, która mówi (Hermiona to powiedziała), że w Hogwarcie nie działają żadne urządzenia mugolskie typu komórki, elektroniczne zegarki.

"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."

"Są dwie rzeczy nieskończone głupota ludzka i wszechświat, co do tej drugiej nie jestem pewien."

"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić."

"Zabicie kogoś na wojnie nie różni się niczym od popełnienia zwykłego morderstwa."
Ana_Black jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-05-2010, 21:17   #7
Draco1297
Świr wymagający opieki

Draco1297 na Harry Potter Forum

Domyślnie

Przede wszystkim:
Cytat:
Mimo wszystko nie zniechęcaj się, tlyko pisz dalej Weny.
Nie słuchaj się Seva, nie słuchaj.
A tak w ogóle, to skąd taki pomysł? Przemyślałaś/eś go? Czy to może po prostu jakaś prowokacja (choć nieco w to wątpię)?
Spróbuj co nieco dopracować i za jakieś dwa lata możesz dodać następną miniaturkę. Możesz, nie musisz.
Bo wiesz jednak fajnie by było zachować jakiś tam poziom na hapeenie.

Miłych wakacji, życzę! :D

(edit)
A! Czekaj, to będzie miało dalszy ciąg?! A! Merlinie!

‘’Idę swoją własną drogą, możliwe jednak, że wasza droga przez jakiś czas będzie równoległa do mojej. ‘’

J.R.R Tolkien, Władca Pierścieni: Dwie wieże

dzieci są milsze od dorosłych
zwierzęta są milsze od dzieci
mówisz że rozumując w ten sposób muszę dojść do twierdzenia
że najmilszy jest pierwotniak pantofelek

no to co

milszy jest mi pantofelek od ciebie ty skurwysynie

Andrzej Bursa

Yum Yum Yum

Ostatnio edytowane przez Draco1297 : 07-05-2010 o 21:23.
Draco1297 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania