Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-26-2008, 20:48   #111
carolinca92
Junior Member

Domyślnie RE: Co sądzisz na temat epilogu?

Według mnie to epilog jest za krótki. Przez te 7 częsci Harry'ego, w książce pojawiło się bardzo dużo osób, które towarzyszyły naszemu głównemu bohaterowi. Owszem, autorka opisała nam, że Harry był z Ginny i miał z nią dzieci itd, ale mimo wszystko powinna napisac jak wyglądało życie np. Goerg'a Weasleya po jego ślubie z Angelina. Rowling powinna też wspomniec o przyjaciołach Harry'ego, których poznajemy już w pierwszym tomie, np.: Seamus albo Dean. Oni byli za długo w tej książce, żeby nie napisac o nich nic. Dlatego też jestem rozczarowana zakończeniem. Po tak długiej przygodzie z Harry'm spodziewałam się czegoś dużo lepszego.
carolinca92 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-09-2009, 18:42   #112
Luke James Potter
Świr wymagający opieki

Luke James Potter na Harry Potter Forum

Domyślnie

Zakończenie jest bardzo dobre. Przez całą powieść Harry dążył do zemsty na Voldemorcie i tego dokonał. Na tym opowieść się kończy i nie wiem, co spodziewaliście się na zakończeniu.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
Luke James Potter jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-09-2011, 18:37   #113
Pani Black
Fan "Strefy 11" i tarota

Pani Black na Harry Potter Forum

Domyślnie

Mnie powaliło zdanie "Wszystko było dobrze".
Stary 05-20-2011, 20:47   #114
DAGA POTTER
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

DAGA POTTER na Harry Potter Forum

Domyślnie

Czy ja wiem jakoś mnie nie powaliło ale ogólnie było dobre tylko jak dla mnie 19 lat to duży przeskok no i wtedy akcja dzieje się w 2017 i to jest takie dziwne no wiecie że jeszcze tego roku nie było.

Irytek
DAGA POTTER jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 06-29-2011, 12:33   #115
Roksia
Omijać szerokim łukiem

Roksia na Harry Potter Forum

Domyślnie

To teraz ja się wypowiem. xD Może będzie trochę długie, ale muszę się wyżalić.
Epilog, był przeokropny, przesłodzony. Po prostu beznadziejny. Spodziewałam się czegoś zupełnie innego.
Nie jakiegoś dennego "19 lat później". Czemu akurat 19? Jak dla mnie za duży przeskok. Wolała bym jakieś np. 3 lata. Harry miałby 20 lat, a nie blisko 40. ;/
W ogóle nie mogę wyobrazić sobie Harry'ego żonatego z Ginny... Trójka dzieci? Te imiona... masakra. ;/ Albus Severus... to było najgorsze. Ron z Hermioną. Dwójka dzieci. To jeszcze przeżyję. Chociaż oni nie nadali imion po kimś. I całe szczęście.
Wolałabym pokazanie innych osób. Co się z nimi dalej działo. Np. Luna, George itd.
Dalej... Draco łysiejący? Co? Tu pokrzywdziła Draco. ;/ Jestem ciekawa co za żonę miał. I coś więcej o tym jego synie...
Ktoś wspomniał o tym zdaniu : "Wszystko było dobrze". Też mnie to dobiło.
Jeszcze ktoś napisał, że 7 tom jakoś nie wyszedł. I tu też popieram.
Bardzo mi nie pasował właśnie tu Ron z tą Komnatą Tajemnic. Jak on mógł ją otworzyć? Mowy wężów nie można się tak o nauczyć. Bynajmniej tak mi się wydawało. ;/
Poza tym wydawało mi się, że Komnata Tajemnic została na zawsze zamknięta. A Ron i Hermiona tak sobie tam wchodzą. ;/
Tak samo te zaklęcia ochronne rzucane przez Hermionę, nie pasowało mi to. Aż taką czarownicą nie była.
To chyba było by na tyle. Bardzo się rozczarowałam tym Epilogiem. Jak dla mnie to nie Epilog. Tylko 5 stronicowe, przesłodzone coś.
Roksia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania