Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Filmy

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 07-11-2011, 12:30   #1
Sann
Fan "Strefy 11" i tarota

Sann na Harry Potter Forum

Domyślnie Ulubiony utwór ze ścieżki dźwiękowej

No właśnie. Jaki jest Wasz ulubiony utwór ze ścieżki dźwiękowej do Harry'ego Pottera? Coś autorstwa Johna Williamsa? A może wolicie Alexandre Desplata?

Jednym z moich ulubionych jest Buckbeak's Flight - za każdym razem niesamowicie mnie wzrusza. Poza tym ukochałam sobie Polyjuice Potion - zawsze bardzo dobrze mi się kojarzy i przywołuje dobre wspomnienia... - i Snape to Malfoy Manor - energetyczny i mocny, taki jakie lubię. Jeszcze jednym utworem, który bardzo lubię jest, kultowy już, Hedwig's Theme.

A Wy? jakie macie typy?

- Albusie Severusie, nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.
Sann jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-12-2011, 00:35   #2
Serge
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

Sann!
... ukradłaś mi najlepsze kawałki, hate. xP
Jak dla mnie świetny utwór - Dumbledore's Farewell. W 100% pasuje do sytuacji, no i aż się łezka w oku kręci.
Serge jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-12-2011, 01:55   #3
Selena Snape
Fan "Strefy 11" i tarota

Selena Snape na Harry Potter Forum

Domyślnie

Świetny temat, ja ogólnie szaleję na punkcie ścieżki dźwiękowej. Od Alexandre kocham Oliviate, Snape to Malfoy Manor i Godric's Hollow Graveyard. Pierwsze bo piękne i tak nasuwa myśli o nadchodzącej wojnie. Drugi mój ukochany, bardzo mroczny i potężny i trzeci też mroczny i tajemniczy, oryginalny.
Z pozostałych lubię When Ginny Kissed Harry (wiem, że scena nie najlepsza, ale muzyka moim zdaniem piękna), Harry & Hermione (poprostu kocham), Dumbledore's Farewell i the Book, bo jest zabawny.
"No story lives unless someone wants to listen. The stories we love best do live in us forever, so whether you come back by page or by the big screen, Hogwarts will always be there to welcome you home."
Selena Snape jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-20-2011, 00:08   #4
Sann
Fan "Strefy 11" i tarota

Sann na Harry Potter Forum

Domyślnie

My się jeszcze fajnie słucha utworu Dobby z pierwszej części IŚ taki fajny kawałek. I Detonators też niezłe

- Albusie Severusie, nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.
Sann jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-20-2011, 12:00   #5
Pani Black
Fan "Strefy 11" i tarota

Pani Black na Harry Potter Forum

Domyślnie

Journey to the Cave z części Książę Półkrwi
Taka moc! Gdy tego słucham to serce mi się kraja.

Leaving Hogwarts z części Kamień Filozoficzny.
Gdy tego słucham, wszystko mi się przypomina...
Stary 08-23-2011, 20:03   #6
Hermiona1334
Praktykant Voodoo

Domyślnie

Ja uwielbiam Desplata za całokształt twórczości. W drugiej częśći Insygniów pokazał klasę, ze wspomne choćby o takich perełkach jak Lily's Theme, Harry and Ginny i Oblivate (aż ciary przechodzą). Z poprzednich części: Leaving Hogwarts, Fawkes the Phoenix i oczywiście Hedwig's Theme. Ogółem sundtracki do Pottera zawsze były klimatyczne.
"Nikt nie każe Ci iść dalej. Można siedzieć i czekać na śmierć. Można przez całe życie siedzieć i czekać na śmierć. To też jest godne, jest honorowe, może być przyjemne, jeśli ktoś potrafi czerpać z tego przyjemność. Nikt nigdy nie powiedział, że tylko jak się idzie naprzód to dopełnia się los człowieka"

Jake, spragniona żaba nie może pić z dwóch jezior jednocześnie
Hermiona1334 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-01-2012, 19:10   #7
Szympi
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Szympi na Harry Potter Forum

Domyślnie

A jak dla mnie, najlepszym kompozytorem muzyki z serii filmów HP to John Williams! Największą klasę pokazał przy swoim Więźniu Azkabanu... A window to the past to jest moja ulubiona ścieżka dźwiękowa z całej serii. Jego muzyki nie da się zapomnieć, a w nowszych filmach, jak dla mnie, to muzyka po prostu była, po seansie w ogóle zapomniałem, jaka tam była muzyka, w którym momencie i dlaczego.
Szympi jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-01-2012, 21:59   #8
alette
Praktykant Voodoo

alette na Harry Potter Forum

Domyślnie

Nie będę kłamać, że przesłuchałam całą ścieżkę z Harry'ego Pottera. Zazwyczaj jest tak, że zwracam na nią szczególną uwagę w filmie, dopiero potem słucham samej ścieżki. Pomijam oczywiście główny motyw stworzony przez Williamsa (którego słuchać i tak nie mogę, bo za bardzo się kojarzy xD), najbardziej trafia do mnie muzyka z Insygniów cz.II. Tutaj przede wszystkim Battle, Resurrection Stone, Severus&Lily, Voldemort's End (wiem, ze nie pisze poprawnie tytułów, ale robię to z pamięci).

"- To miejsce wygląda jak cela więzienna - wykrztusił w końcu. - Nie mam pojęcia, jak możesz żyć w czymś takim.
- Za moją pensję ledwo, ledwo
- Jeśli trzeba, gotów jestem dopłacić, abyś mieszkał w miejscu, które nie będzie cuchnąć ani siarką, ani moczem.
- Mowy nie ma.
- Zmarł z dumy i smrodu. Masz epitafium w prezencie' "
alette jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-23-2012, 21:15   #9
Roksia
Omijać szerokim łukiem

Roksia na Harry Potter Forum

Domyślnie

Ja najbardziej uwielbiam twórczość Johna Williamsa, czyli 3 pierwsze części. Za każdym razem gdy słucham jakiś utworów to wracają wspomnienia. ^^ Słucham po kolei każdy z utworów i od razu mam przed oczami daną scenę w której był dany utwór... wspaniałe uczucie.
Roksia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania