|
04-13-2007, 17:20
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
RE: Polski dubbing
Kwestia "To prawda, co mówili w pociągu... Harry Potter zaszczycił Hogwart" też ci się podoba? xD
|
|
|
04-13-2007, 19:04
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Mój ulubiony tekst Draco w jedynce, odkąd Limonka powiedziała mi kto podkłądał wtedy głos Malfoyowi to za każdym razem jak widzę to sceną przed oczami staje mi Filip z rodziny zastępczej :rip: moim zdaniem dubing to porażak, polskie podkładanie głosów skutkuje tylko i wyłącznie w bajkach dla dzieci
|
|
04-13-2007, 21:00
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Cytat:
Dorry_2000 napisał/a:
Przecież głosy są dobrze dobrane, aktorzy dobrze nimi grają i dialogi są lepsze niż w oryginale.
|
Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym. Akurat dubbing do HP jest wg mnie kiepskiej jakości. Bardzo sztuczny i nie pasuje mi do postaci. I co gorsze (dla mnie przynajmniej) - dubbing sprawia, że film staje się nienaturalny, trudno się wczuć w akcję, bo to wygląda jak teatrzyk.
O, trzy Dracony pod rząd.. :smilewinkgrin::smilewinkgrin:
|
|
|
04-13-2007, 21:14
|
|
|
Senior Member
|
wczoraj obejzalam film z oryginalnymi glosami aktorow, tylko z polskimi napisami - czesc1... polecam !! jest o wiele lepij, film staje sie bardziej naturalny naprawde fajnie sie oglada jutro obejze tak 2 czesc :P
|
|
|
04-16-2007, 19:38
|
|
|
Junior Member
|
Ja przedstawiłam swoje argumenty, wy - swoje, ja nie przekonałam was, a wy nie przekonaliście mnie i niech tak zostanie. Każdy ma prawo do własnego zdania.
|
|
|
04-18-2007, 12:46
|
|
|
Member
|
Fakt, dubbing jest okropny, szczególniew KF.
Mnie dobija:
-krzyk Harry'ego "Expecto Patronum!"
- głos Rona (fuj!)
- Dracona głos "A więc to prawa, Harry Potter zaszczycił Hogwart"
Pęknąć ze śmiechu można!!
|
|
|
04-18-2007, 14:44
|
|
|
Senior Member
|
Zgadzam się, że głosy Harryego i Malfoya w pierwsych tomach są strasznie dziecinne. Głos Voldemorta też mi się nie podoba, miał być wysoki, lodowaty a ten filmowy jakos mnie nie przeraża, jak zreszta cały Voldemort
|
|
|
04-19-2007, 07:30
|
|
|
Junior Member
|
Taa Harry ma beznadziejny głos w pierwszych dwóch częściach, Malfoy hmm takie sobie, ale Snape ma dopasowany. Najbardziej podoba mi się głos McGonagall.
|
|
|
04-25-2007, 19:14
|
|
|
Junior Member
|
Ludzie dubbing wysiada. Możemy sie jedynie cieszyć że w Polsce na razie nie każdy film ma dubbing. Inaczej jest w Niemczech. Tam to w żadnym filmie nie słychać angielskiego jest tylko niemiecki. Wszystkie głosy się powtarzają we wszystkich filmach co nie bardzo zachęca do oglądania.
|
|
|
05-27-2007, 12:28
|
|
|
Junior Member
|
Ja nie lubię oglądać filmów z dubbingiem. Jak mam wybór to zawsze oglądam z napisami. Np. ta głowa w Błędnym rycerzu w WA w angielskiej wersji miała o wiele śmieszniejszy głos niż ta w polskiej. Wolę oryginały!
|
|
|
Zasady postowania
|