|
05-27-2007, 19:31
|
|
|
Junior Member
|
Koszmar Mininego Lata
Koszmar Minionego Lata ( I know what you did last summer).
Co o nim sądzicie? Kiedyś się go bałam, gdyż miałam wtedy jakieś 7 lat.  Teraz zawsze to oglądam kiedy leci w TV, bo dobrze mi się kojarzy, interesuje mnei zawsze i nigdy nie nudzi...i momentami wystraszę się na tej ostatniej scenie chociaż wiem co na niej będzie ;] . Film był jakby oryginalny według mnie, bo powstał wtedy i Krzyk i on i nie było tak jak teraz pełno horrów z nastolakami, których fabuła jakby się powtarzała. Film może już niestraszny w tym wieku, ale ze świetnymi aktorami, scenerią i interesującym scenariuszem. A co wy o nim sądzicie?
|
|
|
05-28-2007, 07:47
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
RE: Koszmar Mininego Lata
Świetny film :*** Ja też wiem co się na końcu zdarzy, ale i tak zawsze muszę podskoczyć na fotelu XD Ogólnie mnie nie straszy... Szkoda, ze Helen (Sarah Michelle Gellar) zmarła i nie dotrwała do drugiej części
|
|
|
05-28-2007, 15:45
|
|
|
Junior Member
|
chociaz w drugiej czesci mozemy zobaczyc jej zdjecie    ale chociaz sie bronila bardzo....
film nie straszny ale ma cos z napiecia? dla mnie dobra fabuła i dobranie osobowości
|
|
|
05-28-2007, 18:26
|
|
|
Senior Member
|
Oglądałem, niezbyt straszny, ale pomysł na film całkiem, całkiem.
PS Czy ktoś wie dlaczego Polacy tak idiotycznie tłumaczą tytuły?? Nie mozna tego zrobic dosłownie, słowo w słowo? CZemu ten film nie nazywa się "Wiem, co zrobiłaś poprzedniego lata"? Tu może nie jest to zbyt wielki problem, ale weźmy np. "Die Hard". Ktoś wpadł na "genialny" pomysł, zeby nazwać go w Polsce "Szklana Pułapka". I o ile do pierwszej części to jeszcze pasowało (chodziło o wielki wieżowiec, w którym uwięzieni byli zakladnicy), to Die Hard 2 i 3 (...i 4.0?) miały ze szklaną pułapką tyle wspólnego co Voldemort z Power Rangers. =P
|
|
|
05-28-2007, 18:35
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
No... Mnie wkurzają źle tłumaczone tytuły :/ Moim zdaniem powinni to nazwać "Wiem co zrobiłeś poprzedniego lata". W następnych częściach też jest "last summer", a jednak tłumaczą to następnego lata i aktualnego lata :/
|
|
|
05-29-2007, 14:02
|
|
|
Junior Member
|
No dokladnie...tam pierwszy film tojeszcze nazwa niech bedzie...ale powstaly 2 kolejne czesci i problem sie zrobil... jeszcze jest okej jak nazwa ma cos wspolneog z filmem...ale jesli nie to...
|
|
|
07-11-2007, 00:07
|
|
|
Junior Member
|
|
|
|
07-14-2007, 15:09
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Kicha i tyle. 
Nie lubie glupich horrorow, a ten taki mi sie wydaje. 
W ogole nie straszy, nie przeraza.
Nie zasluguje na tytul horroru. Lecz tylko na komedie!!! 
To samo jest z Krzykiem, Teksanska Masakra Pila Mechaniczna itd.
Te filmy sa bezsensowne, poniewaz postac, ktora zabija, ciagle zyje, nawet jak nie powinna juz zyc. :smilewinkgrin:
KICHA!!!
|
|
|
10-12-2007, 21:09
|
|
|
Junior Member
|
MNIE SIĘ BARDZO PODOBAŁ...A SZCZEGÓLNIE 2 CZĘŚC...ALE W PIERWSZEJ SUPER OBSADA....NAJLEPSI AKTORZY NA ŚWIECIE!!!
|
|
|
06-11-2008, 12:02
|
|
|
Member
|
Oglądałam, i nie zachwycił mnie. W ogóle mi się nie podobał. Akcje naciągane. Niby horror, a w ogóle nie straszny.
|
|
|
Zasady postowania
|