|
06-26-2007, 16:23
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
RE: Do jakiej postaci jesteś podobny?
Chyba... Ron, bo zawsze unikam odpowiedzialności, i chowam się za przyjaciółmi. Może mam coś z Hermiony- wyznaję książki i wierzę w nie. Poza tym, w Internet. Jeśli czegoś potrzebuję, zawsze: Książki albo Sieć.
Trochę jak Syriusz: bez ryzyka nie ma zabawy i ta jego [s]odpowiedzialność[/s].
|
|
|
07-05-2007, 15:06
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Cytat:
lothien napisał/a:
Hmm...
To ja po dłuższym zastanowieniu dochodzę do wniosków, że jestem podobna do:
*Syriusza - nie potrafię usiedzieć na miejscu kiedy coś się dzieje ciekawego
*Dracona - uwielbiam być w centrum uwagi, bezczelna, sarkastyczna, chamska, ironiczna (ale tylko dla osób za którymi nie przepadam), poza tym jak mam jakiś cel to dąże do niego wręcz po trupach xD
*Severus - pamiętliwa i mściwa
*Bliźniacy - często mam ostre 'odchyły' - a jak już robię z przyjaciółmi 'akcję' to dłuuugo ją rozpamiętujemy xD
*Ron - ale tylko przez to, że jak zrobię coś... powiedzmy obciachowego - robię się czerwona na twarzy
*Dudley - czasami jak czegoś nie mogę np.dostać zachowuję się jak rozwydrzony bachor xD
Jak jeszcze coś mi przyjdzie na myśl - to dopiszę
EDIT: wcale ten post na taki długi nie wyszedł xD
[small]
Lothien, po namyśle stwierdzam, że z charakteru przypominasz mi mnie xD. - Limy.[/small]
|
To jest nas troje....mam bardzo podobny charakter jak wy...tyle, ze nie robie sie nigdy czerwona 
A do tego wszystkiego dodam jeszcze, ze mam coz z Hermiony bo uwielbiam siedziec nad ksiazkami i uczyc sie
|
|
|
07-09-2007, 12:31
|
|
|
Junior Member
|
Uhohughafrae.... tak ciężko będzie... taaa nie lubię być w centrum uwagi- wole stać z boku i robić swoje, z natury buntownik, sadysta, trzymam sie zasad ale tylko swoich, egoistą nie jestem, wiem ile znaczy dobry przyjaciel... nie no k***a nie wiem... ale chyba najbardziej pasuje to do Severusa Snape'a  ale każdy odbiera daną osobę inaczej...
|
|
|
07-20-2007, 21:17
|
|
|
Junior Member
|
hmm... do kogo ja jestem podobna? napewno do Harry'ego ponieważ gdy kto kolwiek przyczepi się do moich znajomych o coś nie fair nawet jakby to była nauczycielka to potrafie bronić tej osoby nawet jeśli groziło by to wysłaniem do dyrka. napewno jestem też podobna do Hermiony i Lupina bo nie brak mi inteligencji i zdrowego rozsądku. do Luny Lovegood jestem podobna w 85% ponieważ też często coś palne bez zastanowienia, zrobie coś nie tak albo ubiore się tak że szkoda gadać. natomiast w 100% jestem podobna do Malfoy'a i Snapa gdyż jestem bezczelna, chamska, ironiczna,lubie się mścić, często w sposób nie wybaczalny (nie czytaj morderstwo), uwielbiam się kłucić. i jestem jeszcze podobna do Rity Skeeter ponieważ wszystko muszę wiedzieć pierwsza a jak się na kimś mszcze to wymyślam na tą osobe bajeczki w stylu Rity Skiteer. a i jestem jeszcze jak Nevill Longbottom bo często nie potrafie poradzić sobie z najprostrzymi czynnościami.i jeszcze jestem jak Cho Chang bo nie potrafie podjąć decyzji. i jeszcze są bliżniacy. do nich też jestem podobna bo zawsze wymyśle coś aby było śmiesznie. jestem podobna także do Molly Weasley bo się o moich znajomych martwie i pomagam im w każdej sytuacji. czasami też się zastanawiam czy nie jestem podobna do Filcha bo też w niektórych momentach okropnie wkużam się na innych. i to chyba tyle... kurde ale się rozpisałam... :smilewinkgrin: jak widać jestem też gadatliwa ale nie wiem do kogo to podobne... :smilewinkgrin::smilewinkgrin::smilewinkgrin:
|
|
|
07-22-2007, 20:40
|
|
|
Junior Member
|
Ja bym wybrała chyba Tonks. Jestem gadatliwa, podstrzelona, otwarta, szczera. A na dodatek nie zła ze mnie ciapa co wdać szczególnie na w-fie XD
Drugą osobą z którą troszkę bym się utożsamiła byłaby Ginny z jej miłścią do Harry'ego  Kiedyś podobnie zachowywałam się w obecności kogoś w kim się zakochałam jak ona przy Harrym, dopiero po latach udało mi się przełamać.
Kolejna osoba to sam Harry, ale tylko dlatego, że mam na czole dwie blizny (ha, i trzecią koło oka  )
I na koniec Bill Weasley. Mam własny oryginalny styl, nie obchodzi mnie co inni na ten temat myślą, i nie pozwalam nikomu rządzić moim wyglądem.
|
|
|
08-01-2007, 16:43
|
|
|
Member
|
Hm, no to tak:
Wygląd (niecałkiem, ale jednak), zakręcona marzycielka- Luna.
Co do wyglądu- zgadza się kolor oczu, włosów i cery ;P Wredna, bezczelna cwaniara, posiadająca ogromne złoża asertywności, lubiąca się przechwalać i prawić sarkastyczne uwagi, a także od małego (pytajcie się mojej matki) święcie przekonana, że jest kimś wyjątkowym- Draco.
Wyjątkowo porywcza i łatwo wybuchająca, mająca skłonności do wtrącania się w nie swoje sprawy i ratowania innych- Harry.
Jajcarz pełną gębą i to bezwarunkowo- bliźniaki Weasley.
Bez ryzyka nie ma zabawy- Syriusz.
Lubiąca się wymądrzać- Hermiona.
Kochająca zwierzęta- Hagrid.
No to chyba jednak ze mnie stary, poczciwy Malfoy jest.
|
|
|
08-02-2007, 12:24
|
|
|
Junior Member
|
Uważam że w każdej z postaci znajdę trochę czegoś co by przypominało mnie 
To tak:
Syriusz-lubie ryzyko  gdy cos się dzieje nie lubie siedzieć bezczynnie,dla dobra kogoś potrafiłabym oddać życie
Hagrid-kocham wszystkie zwierzęta  co łączy się z bezgranicznym zaufaniem do wszystkiego co się rusza a nie jest człowiekiem oczywiście
Luna-marzycielka,bywa często tak że ktoś coś do mnie mówi a ja wogóle nie reaguje  żyje w swoim świecie
[ Harry-odważna,nie panuje nad własnymi emocjami i jak się wkurze to potrafie niezle na kogoś nawrzeszczeć  ,od małego mam niewielką blizne na czole ale to nie robota Voldemorta tylko...szafy:| poza tym gdy tylko nadarzy się okazja skłonna jestem do ratowania innych,zawsze stoje murem za swoimi przyjaciólmi
Ron-gdy zdarzy się coś obciachowego to robie się czerwona  i najlepiej zapadłabym się pod ziemie...wole unikać odpowiedzialności za kogoś no i nie wtrącam się do czyiś spraw,uważam że jak ktoś chce tak zrobić to jego wola moge mu najwyżej pomóc jedynie
Hermiona-lubie czytać ksiązki  no a tpem kujonki to ja nie jestem choć lubie mieć racje:bigrazz:
Remus-hmmmm...uwielbiam czekolade  lubie nieść pomoc innym
Draco-jak kogoś nie lubie to i nie będe zbytnio miło się do niego odnosić,bywam wredna,pyskata a tak poza tym to rasistką nie jestem więc bym nie była zwolenniczką czystej krwi
Fred i George-lubie żartować,wygłupiać się i robić kawały a w szczególności tym za którymi nie przepadam
Tonks-gadatliwa i często niezdarna  jak coś wpadnie mi w ręce to należy się spodziewać że dużo z tego nie zostanie
Neville-to jak u Tonks niezdarna:smilewinkgrin:ale i nie mam wiary w siebie,pesymistka
Cho-przede wszystkim niezdecydowana,nie wiem czasem sama czego chcem
Ginny-lubie towarzystwo chłopaków
Snape-czasem potrafie być sarkastyczna:smilewinkgrin: tak łatwo nie przebaczam
Bill-mam swój styl i nikt nie da rady mi narzucić własnego
No a co do wyglądu to chyba będzie najbardziej odpowiedni Alastor Moody:lol:
|
|
|
08-03-2007, 12:05
|
|
|
Junior Member
|
Wygląd - coś pośredniego pomiędzy Snape'm, a Syriuszem... sam niewiem. 
Charakter - Hm.. tutaj też nie ma dokładnego odpowiednika z książki. Ale można powiedzieć, że jestem męską wersją Luny Lovegood, ale trochę bardziej gadatliwy i z większym poczuciem humoru.  Czasami jak mam zły humor, potrafię być jak Snape, tajemniczy, sarkastyczny, ale rzadko.
|
|
|
08-09-2007, 10:28
|
|
|
Member
|
No, ja to może podzielę kategorię:
Wygląd:
Mam coś z Luny. Tak mówi moja najlepsza przyjaciółka. Tym czymś są… oczy, wielkie i niebieskie. Niektórzy często mi to wytykają…
I włosy. Odcień, jak również kiedyś stwierdziła moja przyjaciółka – „draconowy blond.” No, ale w końcu ona szaleje za młodym Malfoyem…
Zainteresowania:
Miejscem, gdzie mnie można najczęściej spotkać, jest biblioteka, a czynnością, przy jakiej można mnie najczęściej spotkać, jest (uwaga, uwaga, w końcu nikt się jeszcze nie domyślił) czytanie książek! Odpowiedzcie sobie sami na pytanie, kogo Wam to przypomina najbardziej.
Dla ułatwienia dodam, że rzeczy, jakie najczęściej mam przy sobie, to książki.
Charakter:
Gdyby założyć mi na głowę Tiarę Przydziału, myślę, że miałaby ona spory zgryz przydzieleniem mnie gdziekolwiek. Najprawdopodobniej odesłałaby mnie z kwitkiem, jako, że nie ma domu, do którego należeliby razem: Hermina, Luna, Malfoyowie, Tonks, Syriusz i Potter. Może dlatego, że jestem Marzycielskim-Cynicznym-Trochę-Gadatliwym-i-Niezdranym-Lubiącym-się-Buntować-
Kujonem-z-Bzikiem-na-Punkcie-Niesienia-Pomocy-Innym-Ludziom (w skrócie MCTGiNLsBKzBnPNPIL.) I niech nikt nie mówi, że te cechy się wykluczają!
Z mojej strony to tyle. Pozdrawiam
|
|
|
08-15-2007, 20:45
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
CÓŻ... JESTEM:
1. niezdarny jak Tonks
2. zarozumiały i chamski jak Malfoy
3. wkurzam ludzi całym swoim jestestwem jak Umbridge
4. pewny siebie jak James
5. mądry (noo, bez fałszywej skromnosci) PRAWIE jak Hermiona
6. nienawidzę świata i ludzi jak Marta
7. Dbam o swoje interesy jak... jak Voldemort
8. skryty jak Severus
Pomimo równowagi a nawet przewagi ludzi z Gryffindoru poszedłbym chyba napewno do Slytherinu.B)
|
|
|
Zasady postowania
|