MAM 1 ROZDZIAL 7 CZĘSCI :D
Rozdział 1
Listy i nadzieja
Harry znów obudził się z krzykiem. Śnił mu się ten sam koszmar od powrotu na Privet Drive 4, koszmar ze Snapem i Dumbledorem w roli głównej. Leżał w swoim łóżku gdy do jego okna zapukały cztery sowy. Było to zjawisko na tyle dziwne, że chłopak normalnie otwprzył im okno. W jednej z nich rozpoznał Świstoświnkę. ,,Sowę" jego najlepszego przyjaciela Rona:
Cześć Harry!
Nie obwiniaj sie!
Ech...ślub został przełożony na Boże Narodzenie. Przyjeżdżaj jak najszybciej!
Ron
P.S.Czekam!!!!!!!!
Chłopak uśmiechnął się pod nosem. Już półtorej miesiąca był na Privet Drive i bardzo się stęsknił za przyjaciółmi.
Następny list był od panny Granger, jego przyjaciółki:
Drogi Harry,
jestem w Norze od wczoraj. Przyjeżdżaj szybko. Ron Ci pewnie napisał, że ślub został przełożony.
Hermiona
P.S.Szybko przyjeżdżaj!!!! Czekam z niecierpliwoscią!!!Przesyłam urządzenie do komunikacji z nami!!!
Bylo to urządzenie wyglądające jak komórka mugolska ale działało jak lusterko dwukierunkowe. Wyciągnął trzci list:
Szanowny panie Potter!
Chciałbym pana powiadomic, że dnia 1 września o godzinie 11:00 z peronu 9 i 3/4 odchodzi pociąg do Szkoły Magii i Czraodziejstwa Hogwart.
Z wyrazami szacunku
Filius Flitfick
zastępca dyrektora
Przez czas spędozny u wujostwa Harry zastanawiał się czy wracać do Hogwartu. Postanowił że wróci bo tego by chceli jego rodzice, Syriusz i Dumbledore. Sięgnął po ostatni list:
Drogi Harry!
Jeśli czytasz ten list to znaczy że już nie zyję. Jak sądzę pan Malfoy nie zdobył się na zabicie mnie, więc pewnie zrobił to profesor Snape. Nie obwiniaj ani Jego ani Siebie. Prosiłem profesora Snape'a żeby to zrobił. Dzięki temu będzie lepszym szpiegiem, będzie miał więcej wiadomości. Pomóż młodemu Malfoy'owi przejść na dobrą stronę. On nie jest zły, przekonasz się o tym. I nioe zapomnij o misji. Nie odrzucaj przyjaciół. Nie zostawiaj panny Weasley. Ona Cię kocha i jeżeli ty również ją darzysz uczuciem to jej nie zostawiaj, Ginny potrafi się bronić.
Wierzę że Syriusz żyję, tam w Departamencie Tajemnic. Uda Ci się Go uratować. Na pewno. wierzę w Ciebie.
Żegnaj na zawsze Harry!
A.P.W.B.Dumbledore
OOOO KURDE!!!!
|