Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-24-2007, 22:39   #1
nathaniela
Member

Wyślij wiadomość przez MSN do nathaniela
Domyślnie MAM 1 ROZDZIAL 7 CZĘSCI :D

Rozdział 1

Listy i nadzieja

Harry znów obudził się z krzykiem. Śnił mu się ten sam koszmar od powrotu na Privet Drive 4, koszmar ze Snapem i Dumbledorem w roli głównej. Leżał w swoim łóżku gdy do jego okna zapukały cztery sowy. Było to zjawisko na tyle dziwne, że chłopak normalnie otwprzył im okno. W jednej z nich rozpoznał Świstoświnkę. ,,Sowę" jego najlepszego przyjaciela Rona:

Cześć Harry!

Nie obwiniaj sie!

Ech...ślub został przełożony na Boże Narodzenie. Przyjeżdżaj jak najszybciej!

Ron

P.S.Czekam!!!!!!!!

Chłopak uśmiechnął się pod nosem. Już półtorej miesiąca był na Privet Drive i bardzo się stęsknił za przyjaciółmi.

Następny list był od panny Granger, jego przyjaciółki:

Drogi Harry,

jestem w Norze od wczoraj. Przyjeżdżaj szybko. Ron Ci pewnie napisał, że ślub został przełożony.

Hermiona

P.S.Szybko przyjeżdżaj!!!! Czekam z niecierpliwoscią!!!Przesyłam urządzenie do komunikacji z nami!!!

Bylo to urządzenie wyglądające jak komórka mugolska ale działało jak lusterko dwukierunkowe. Wyciągnął trzci list:

Szanowny panie Potter!

Chciałbym pana powiadomic, że dnia 1 września o godzinie 11:00 z peronu 9 i 3/4 odchodzi pociąg do Szkoły Magii i Czraodziejstwa Hogwart.

Z wyrazami szacunku

Filius Flitfick

zastępca dyrektora

Przez czas spędozny u wujostwa Harry zastanawiał się czy wracać do Hogwartu. Postanowił że wróci bo tego by chceli jego rodzice, Syriusz i Dumbledore. Sięgnął po ostatni list:

Drogi Harry!

Jeśli czytasz ten list to znaczy że już nie zyję. Jak sądzę pan Malfoy nie zdobył się na zabicie mnie, więc pewnie zrobił to profesor Snape. Nie obwiniaj ani Jego ani Siebie. Prosiłem profesora Snape'a żeby to zrobił. Dzięki temu będzie lepszym szpiegiem, będzie miał więcej wiadomości. Pomóż młodemu Malfoy'owi przejść na dobrą stronę. On nie jest zły, przekonasz się o tym. I nioe zapomnij o misji. Nie odrzucaj przyjaciół. Nie zostawiaj panny Weasley. Ona Cię kocha i jeżeli ty również ją darzysz uczuciem to jej nie zostawiaj, Ginny potrafi się bronić.

Wierzę że Syriusz żyję, tam w Departamencie Tajemnic. Uda Ci się Go uratować. Na pewno. wierzę w Ciebie.

Żegnaj na zawsze Harry!

A.P.W.B.Dumbledore

OOOO KURDE!!!!
nathaniela jest off-line  
Stary 03-24-2007, 23:02   #2
Peeves
Urodzony, by rządzić światem

Peeves na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: MAM 1 ROZDZIAL 7 CZĘSCI :D

jeżeli ma to być FF to powiem że nieźle wyszedł, jeśli ma to być prawdziwe to powiem że hchyba na mózg ci padło
Stary 03-24-2007, 23:16   #3
nathaniela
Member

No sorry wielkie ale mam z tej samej stronki z ktorej mialam 6 częsc 2 miesiące przed premiera i sie okazalo ze ta 6 czesc ktora przeczytalam w necie byla taka sama jak książę półkrwi - książka. Zreszta niedługo sie przekonamy czy mialam racje. I wolalabym abym nie byla obrażana, napisalam bo sie chcialam z wami podzielic a w odpowiedzi dostaje nagonke ze mi na mózg padło... ;/
nathaniela jest off-line  
Stary 03-24-2007, 23:20   #4
Limonka

Limonka na Harry Potter Forum

Buahaha...na 100% to nie jest prawdziwe...Jak się jednak okaże, że się mylę to przysięgam...napiszę Hymn na Cześć Bliznowatego! xD
Limonka jest off-line  
Stary 03-24-2007, 23:26   #5
nathaniela
Member

no nie?? dla mnie tez dziwne... tylko ze poprzednio 6 cześc też byla dziwna a sie okazała prawdziwa... Ale Limonka - jest i plus - według wstępu Draco "na razie" zyje i oby żył wiecznie xD Tylko oby nie spotterowiał ze tak powiem ;P
nathaniela jest off-line  
Stary 03-24-2007, 23:29   #6
Limonka

Coś mi się wydaje, że Rowling nie ujawniłaby tak ważnych informacji w pierwszym rozdziale...To poprostu takie 'nie rowlingowe'
Limonka jest off-line  
Stary 03-24-2007, 23:34   #7
nathaniela
Member

a może własnie taki będzie 7DH?? Ze wszystko na początku powiedziane a potem logicznie tłumaczone?? Kto to wie...
nathaniela jest off-line  
Stary 03-24-2007, 23:35   #8
Limonka

wątpię szczerze mówiąc...a może podaj nam tą stronkę, co?
Limonka jest off-line  
Stary 03-24-2007, 23:51   #9
nathaniela
Member

hmmm juz moment, tylko znajde bo sobie to skopiowalam do worda jako dokument a stronke zamknęłam
nathaniela jest off-line  
Stary 03-25-2007, 10:03   #10
Ajsza
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Ajsza

To nawet może być ale jakoś sobie nie wyobrażam Fitkica w roli zastąpcy dyrektora.
To już szypciej by Slughorna zrobili:lol:
Ajsza jest off-line  
Zamknięty temat

Zasady postowania