Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 08-04-2007, 15:32   #111
Asik
Niepoprawny marzyciel

Asik na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?

Zaczęłam już dawno, dawno temujeszcze w 6 klasie podstawówki(teraz ide już do maturalnej)Początek był bardzo niewinny.Ostatnie dni roku szkolnego, straszna nuda i pani bibliotekarka proponująca mi wlaśnie 1 część HP. Na początku nie chciałam ale skusiłam się i zaczęłam czytać.No a potem było chyba jużjak u wszystkichNie mogłam się oderwać i w 1 wieczór przeczytałam cały "Kamień"Później poszło szybko. kilka dni a ja byłam już wielką Fanką Harrego:smilewinkgrin: i z ogromną niecierpliwością oczekiwałam premiery 6 tomu.Mogę jeszcze tylko dodać, że poranek wydania "Zakonu" i noc kiedy po raz pierwszy trzymałam w rękach '"Księcia" to jedne z najwspanialszych chwil w moim zyciuTak właśnie zaczęła się moja przygoda z Zaczrowanym Światem Marzeń.No i dzieki mnie przygodę taka przeżyła też moja mama, która od jakiegoś czasu jest wielką fanką Harrego:smilewinkgrin:
Asik jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-05-2007, 17:38   #112
Courage
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Courage

Hm... moja historia z H.P.? Dobra opowiem, ale bęe nudziła z góry zakładam. Otóż wogóle to miałam na początku dystans do H.P. myślałam "O Boże wielkie mi coś... zwykła książka o oni przeżywają jak nie wiem..." poszłam do bibliotek z babcią chodziłam chyba to 2 klasy podstawówki. I proszę o Harry'ego 1,2,3 tomu nie było distałam 4. Moja koleżanka powiedziała że żuciłam się na głęboką wodę. No tak... nie znałam wówczas żadnej z nazw z świata Pottera... ale książka mnie tak wciągneła że biegiem pędziłam ze szkoły do domu aby ją przeczytać. Nie całe 10 dni i książkę skończyłam. Zmieniłam o niej zdanie, opinię i zaczełam czytać pozostałe tomy, grać w gry, zbierać gadżety i wogóle... teraz za nic w świecie nie oddałabym moich rzeczy z H.P. Taki właśnie był mój początek...
Courage jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-05-2007, 17:49   #113
Pomylunaa
Junior Member

Pierwszy raz jak zetknęlam sie z HP to było to w księgarni: moja siostra pokazala mi książkę HP i KF i poowiedziała ze jest bardzo fajna ale ja stwierdziłam że pewnie jest nudna. Potem jak do kin wszedł film HP I KF to poszłam na niego z moją klasą a po obejrzeniu stwierdziłam że film jest super. Jeszcze tego samego dnia poszłam do biblioteki i wypożyczyłam 1 tom który bardzo szybko przeczytałam. Tak się zaczęła moja przygoda z Harrym xD
Pomylunaa jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-05-2007, 21:37   #114
Ravenhood
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Ravenhood

Gdy miałem 8 lat (dziś 15), mama kupiła mi Kamień Filozoficzny, bo bała się że zostanę tumanem, który nie przeczytał żadnej książki z własnej inicjatywy. Z początku byłem zmuszany, ale po czterech przeczytanych rozdziałach tak mnie to wciągnęło że nie mogłem przestać. Wtedy to zdawało się być takie cudowne... z czasem rodzice zaczęli się martwić że za dużo czytam I tak zacząłem czytać HP. Czara Ognia, była pierwszą książką HP, na której premierę czekałem z niecierpliwością, a Deathly Hollows, była pierwszą książką którą w akcie desperacji i zniecierpliwienia przeczytałem po angielsku B)
Ravenhood jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-05-2007, 22:38   #115
Dafney
Junior Member

Niestety moja przygoda TAK NAPRAWDE zaczęła się dobry miesiąc temu, choć książki mam od paru lat bo siostra jest fanką. Po obejrzeniu wszystkich filmów (łącznie z premierą ZF) natchnęło mnie jakoś do czytania Harrego, zacząłem więc czytać KF... szczerze myślałem, że cała seria tak mi jakoś zapełni luki nudne do końca wakacji... a teraz jest tak, że specjalnie rezygnuje z wielu atrakcji żeby czytać Harrego xD

1 częśc przeczytałem w 1 dzień ... a potem, dzień przerwy bo bolał mnie łeb xD i następna książka - i jak narazie tak jest non stop ;P
Dafney jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-06-2007, 16:21   #116
Hermionka_HP
Member

Wyślij wiadomość przez AIM do Hermionka_HP Wyślij wiadomość przez MSN do Hermionka_HP

ja w posdstawowce nielubilam Harry'ego bo wszyscy mowili jak on jest fajny. Mnie to bardzo wkurzalo.:@ Ale w koncu w 1 klasie gimnazjum moja starsza siostra powiedziala zebym przeczytala pierwsza ksiazke to moze sie przekonam czy tak naprawde jest fajny i czy sie spodoba. Wiec wzielam i jakos tak zaczelam czytac od rozdzialu 5 "Ulica Pokątna". :lol:I tak zaczelam czytac dalsze czesci Harry'ego, a najbardziej lubie 4 czesc ksiazki i filmu. lubie Go.
Hermionka_HP jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-06-2007, 18:01   #117
Judit
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Judit

Niedokładnie pamiętam, to było z 5 lat temu? W 3 klasie w każdym razie :P Znaczy.. wakacje po trzeciej podstawówki xD Ja na początku byłam anty. Bo wszyscy tak uwielbiają tego Pottera, a ja za modą podążać nie chciałam :P Jakoś tak pamiętam, że wujek szedł z kuzynami moimi i innymi osobami (a kto pamięta z kim, pamiętam, ze dużo nas było xD) do kina na Kamień Filozoficzny i zabrali mnie. Pamiętam, że siostra wcześniej widziała film i jej się podobał Mnie też się spodobał ^^' W końcu siostra zaczęła czytać HP (książki pożyczała od koleżanki), mówiła, ze fajne to i ja zaczęłam czytać. I tak się zaczęło Szybko uwinęłam się z czterema tomami i wtedy byłam już Fanką HP wyczekując Zakonu Feniksa Ale serio to do końca nie wiem ;p Jakoś tak ogółami to tak było xDD
Judit jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-07-2007, 18:01   #118
Black Lady
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Black Lady

Ja przeczytalam 1.czesc jakos 2 lata po wydaniu jej w Polsce. Na poczatku jakos nie bylam do niej przekonana, tym bardziej ze wszyscy tak sie zachwycali ta ksiazka i wogole Harrym (a ja jak zwykle robilam na przekor wszystkim ) no ale przeczytalam tez pozostale czesci. A jak wyszla cz.5 to jakos sie do ksiazki przekonalam nawet wiecej- stalam sie jej wielka fanka No i oczywiscie przeczytalam wszystkie ksiazki po kilka albo nawet kilkanascie razy (oprocz Deathly Hallows, ktora jak narazie przeczytalam tylko jeden raz, ale oczywiscie to nadrobie ) Do tych ksiazek mozna wracac non stop i chyba nigdy sie nie znudza
Black Lady jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-09-2007, 18:24   #119
xXHeRmIoNaXx
Junior Member

mi baaardzo dawno temu ciocia sprezentowała 4 pierwsze tomy na urodziny bo to było niedługo po ich premierze i był to wielki hit. ja jednak nie mogłam jakoś się w sobie zebrać żeby zacząć czytać (nie lubiłam czytać książek wtedy). ale kiedyś tak mi się nudziło że zaczęłam czytać i... tak sie wciągnęłam że nie mogłam przestać!!! Wszystkie 4 tomy jakie miałam ogarnęłam w zadziwiająco krótkim czasie a teraz mam wszystkie tomy (z wyjątkiem polskiej wersji Deathly Hallows i będę musiała na nią poczekać aż do stycznia ) i przeczytałam je już po kilkanaście razy i jeszcze mi się nie znudziły
xXHeRmIoNaXx jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-13-2007, 20:32   #120
Bloomsbury
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Bloomsbury

Oh, ja jakos specjalnie tego nie pamietam ... Poprostu kiedys ta ksiazka wpadla mi w rece i tak mnie pochlonela ze nie spalam przez kilka dni i czytalam Pottera pod koldra, a potem bylo jeszcze gorzej (czyt. lepiej) bo wciagnelam sie w cala ta Potteromanie no i cuz tak trwa do ddzis Nie mialam jakiesj specjalen przygody Tylko nie wiem jak przezyje kiedy sie to skonczy ;(
Bloomsbury jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania