|
03-06-2008, 13:14
|
|
|
Senior Member
|
RE: Dzieci bohaterów
A mi się podoba, że córka Harry'ego i Ginny ma na drugie imię Luna, bo w końcu to też była bardzo ważna postać (i przypadkiem jedna z moich ulubionych  ). Jedyne, co mi nie pasuje to ten Hugon Weasley... No ale trudno
|
|
|
03-06-2008, 13:18
|
|
|
Mięso armatnie
|
Mi nie pasuje Hugon Weasley,Ron z Hermioną mogli nazwac np. Neville Weasley(cześć Longbottoma mimoze nie zmarł) lub Remus(Na czesc Lupina):rol:
|
|
|
03-06-2008, 13:20
|
|
|
Senior Member
|
Ja też tak właśnie myślałam, że mógłby być Neville... Tylko byłoby głupio, jakby w szkole miał na imię tak samo, jak profesor od zielarstwa xD
|
|
|
03-06-2008, 13:46
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Jak dla mnie mówić do małego dziecka "Albus" to trochę głupio i staro brzmi, być może dlatego, że imię to kojarzy mi się z dyrektorem Hogwartu. Nie podoba mi się też zupełnie Hugon.
Za to ładne imiona mają dzieci Georga i Angeliny i jeszcze bardzo ładne jest imię Victoire.
|
|
|
03-07-2008, 23:03
|
|
|
Junior Member
|
Trochę mi nie przypasowało imię córki Hermiony i Rona - Rose. Moja (oczywiście w angielskim) imienniczka. Teraz pewna niechcęć mi minęła, ba, nawet podoba mi się xD
Albus Severus - to mi się bardzo spodobało, zwłaszcza znaczenie tych imion ^^
|
|
|
03-07-2008, 23:31
|
|
|
Junior Member
|
A moim zdaniem beznadziejnie połączone jest imię Albus Severus :P Nie wiem co wy o tym sądzicie , ale moim zdaniem te imiona do siebie nie pasują... Powinny się rymować jak np. Anna Maria , Maria Magdalena 
|
|
|
03-08-2008, 23:36
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Cytat:
Pikstrik napisał/a:
A moim zdaniem beznadziejnie połączone jest imię Albus Severus :P Nie wiem co wy o tym sądzicie , ale moim zdaniem te imiona do siebie nie pasują... Powinny się rymować jak np. Anna Maria , Maria Magdalena 
|
Tak, moim zdaniem wszystkie imiona dzieci Harrego są po prostu.. debilne :P:P:P
|
|
|
03-09-2008, 09:23
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Cytat:
lord potter napisał/a:
Cytat:
Pikstrik napisał/a:
|
Tak, moim zdaniem wszystkie imiona dzieci Harrego są po prostu.. debilne :P:P:P
|
Właśnie sie mylisz, uważam że JO wybrała te imiona, bo ponieważ wiele dla Harrego znaczyły. Harry nie pamięta swojego dzieciństwa, czyli i rodziców, ale bardzo ich kocha, to dla ich pamięci tak nazwał swoje dzieci.
|
|
|
03-10-2008, 00:15
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
od 2 części było wiadomo z kim się harry zwiąże. od więźnia z azkabanu można było przypuszczać co bedzie miedzy ronem i hermioną a reszta mnie nie obchodzi.
|
|
|
08-12-2009, 21:26
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Imionadzieci Harrego są dla mnie dziwne. Chyba on sam je ułożył, bez konsultacji z Ginny. Nie wiem, jak się na to zgodziła. Harry jest bardzo sentymentalny, ale bez przesady...
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
|
|
|
Zasady postowania
|