Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 02-06-2008, 19:43   #11
Natalia_Potter
Mięso armatnie

Domyślnie RE: Co Myślisz o Całej sadze po przeczytaniu ostatniej Części

Ja Przygodę z Harry'm zaczęłam dopiero niedawno.. Koleżanka namówiła mnie do tego Sądziłam, że nie będę w stanie takich długich książek przeczytać.. Ale myliłam się.. Po pierwszej części było super.. następne czytałam niemal przez cały czas ( szkoła była) A teraz już koniec.. Nie będzie nic nowego.. Jedyne co mi zostaje to filmy i strony o HP.. Wiem, że nie będzie następnych części i szkoda..:@ Ale następne stałyby się mętne.. Harry jest Suuuper!!!
Natalia_Potter jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-06-2008, 20:07   #12
dawcio930
Czytelnik horoskopów

Jak sobie pomyślę, że za 2 lata nie wyjdzie kolejny tom, to mi niedobrze... Zawsze z utęsknieniem, zresztą jak wszyscu fani, czekałem na premierę. Od wydania wersji angielskiej do polskiej premiery nie wchodziłem na żadne strony związane z Harrym, aby dowiedzieć się wszystkiego z książki (Niestety, o tym, że ginie Voldemort dowiedziałem się już 22 lipca 2007 roku gdy wszedłem na Onet.pl)... A teraz?? Co ja będę teraz czytał?? Liczę, że Jo napiszę tą Encyklopedię - trzeba kupić!!!

Ale na temat: Po przeczytaniu sagi stwierdziłem, że miałem szczęście, że podczas mojego dzieciństwa ukazały się przygody Harry'ego. Że miałem szczęście żyć w tych czasach kiedy świat J. Rowling mógł ujrzeć światło dzienne.
dawcio930 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-13-2008, 18:40   #13
Sev1302
Praktykant Voodoo

Sev1302 na Harry Potter Forum

Kiedy czytałam Wasze posty łza mi się w oku zakręciła (ja często płacze....a przy czytaniu Pottera to już w ogóle....)
Pytanie brzmi: Co Myślisz o Całej sadze po przeczytaniu ostatniej Części?
Co myślę...? hm... Przede wszystkim to najlepsza książka jaką przeczytałam w moim, bądź co bądź, krótkim życiu. Jeśli chodzi o "jakość" to niczego mi nie brakuje i wszystko pasuje... Wszelkie motywy i zdarzenia są bardzo dobre wręcz świetne... Nie będę pisać, bo każdy wie... Oczywiście czuje niedosyt. Chciałabym aby pani Rowling napisała coś o dalszym życiu Harrego... Epilog był zdecydowanie zbyt krótki... Pisaliście o filmach. Według mnie filmy są (przepraszam a wulg.) do dupy, beznadziejne i ogólnie nie chce mi się ich oglądać...
Teraz czekam na tą Encyklopedię, ciekawa jestem jak będzie wyglądać... Zastanawiam się co ja pocznę jak już wyjdzie ta encyklopedia i nawet te "filmy".... Wszystko się skończy... Nie chce żebyście myśleli, że ja się potnę czy coś. Po prostu HP przez ostatnie lata mojego życia był jedną z najważniejszych rzeczy...Choć nie zapominałam o realistycznym świecie.
Pozostaje mi tylko czytać od początku wszystkie części....bo cóż począć?
Dobra. Kończę. I tak pewnie Was strasznie zanudziłam....

The end.
Sev1302 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-13-2008, 19:23   #14
Hermiona465
Junior Member

Ja dopiero od roku czytam Pottera i nie dorastałam z nim jak wiele osób pisało. Choć znam go od niedawna to po przeczytaniu ostatniej części czuje taki brak. Cały czas czytam wszystkie części w kóło, ale sama nie wiem czy to daję jakaś zmianę w moich odczuciach. Na fimy nie mogę narzekać bo od nich się wszystko zaczeło. Lecz teraz niedobrze mi się ogląda. Ciągle mówie, że to w książce było tak, a to tak. Jeżeli Rowling coś napisze to oczywiście przeczytam.
Hermiona465 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-14-2008, 19:52   #15
Hermiona1334
Praktykant Voodoo

Tak to doskonała seria.Każda ksiażka miała w sobie osobisty urok i magię,na każdą czekałam z zapartym tchem.Mam nadzieję, że Jo napisze jeszcze encyklopedie HP o której już miejednokrotnie mówiła.Jest doskonała pisarką i napisała exstra ksiązkę. Jeżeli kiedykolwiek coś jeszcze napisze (niekoniecznie o HP, choć byłoby fajnie) to oczywiście przeczytam jej dzieło
Hermiona1334 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-18-2008, 20:20   #16
lily1600
Fan "Strefy 11" i tarota

Hę ja dziwnie zaczęłam czytać Harry'ego. najpierw przeczytałam 4 część potem 3, potem 1 potem 2, a na końcu 5,6,7. Mimo wszystko związałam się z tym wszystkim. Uważam jednak, że w pewnym sensie to dobrze, że nie do końca wszystko wiadomo. Teraz mamy szansę na trochę wyobraźni. Gdyby Rowling napisała jego życie do końca nie powstałyby chocby na tej stronie FF, a przeciez to tez sprawia niesamowita przyjemność.
Czasem nie potrzeba czytać...
lily1600 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-19-2008, 00:02   #17
karolakhp
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do karolakhp

Pierwsze co po przeczytaniu mi przyszło na myśl to to że zginęło tyle osób .Ale podobało mi się ze Harry wraz z przyjaciółmi szczęśliwie żyli . Potem dopiero poczułam się jakoś tak dziwnie ;// że już to ostatnia część i teraz pozostało mi czekać na filmy ;( xdd. Uważam że książki są wspaniałe . Tylko ciekawi mnie co dalej się wydarzyło z Georgiem itp .
karolakhp jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-19-2008, 16:31   #18
Rose_Weasley
Junior Member

Wyślij wiadomość przez ICQ do Rose_Weasley Wyślij wiadomość przez AIM do Rose_Weasley Wyślij wiadomość przez MSN do Rose_Weasley Wyślij wiadomość przez Yahoo do Rose_Weasley

O ostatniej części myślę, że była całkiem w porządku. Ale mam pewne uwagi. Była trochę zbyt smutna. Pomyśleć, ile osób w niej umarło? Aż płakać się chce... Przynajmniej jest nowe pokolenie. Fajnie by było, gdyby Rowling napisała jeszcze coś o dzieciach Harry'ego i Ginny a także Rona i Hermiony. Może nie byłby to całkowity cykl Harry'ego, ale takie ciekawostki...:rol:
Rose_Weasley jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-19-2008, 19:13   #19
Klaudia@Harry Potter
Senior Member

Insygnia Śmierci różnią się tym, że nie są tak sielankowe jak inne tomy. Dumbledore już nie czeka w Hogwarcie i Harry nie jest już bezpieczny. Ma tylko przyjaciół i musi sam sobie radzić. Musi odnaleść wszystkie horkruksy. 6 tom wprowadza w ten świat, który Rowling opisuje w 7 tomie. Strach przed śmiercią i jedeyna osob, która rozumiała Harry'ego i znała Voldemorta umiera.
A cała saga jest zarąbista. 1 tom Harry dowiaduje się, że jest czarodzięjem, nowy świat i potem spotyka się z Voldziem drugi raz i znów przeżył. 2 tom zaczyna się dość tajemniczo. Skrzat domowy, zamknięte wejście na peron 9 i 3/4 . I co najlepsze w twj książce to te zagadki. Bazyliszek i młodość Toma Riddle. 3 tom Syriusz ucieka z Azkabanu, dementorzy, wilkołak i tajemnica Hermiony. Mapa Huncwotów, Harry dowiaduje się o tym że jego ojciec był animagiem. 4 tom najlepszy po 7 i 6. Turniej Trójmagiczny, śmierciożercy na Mistrzostwach w Quidditcha, potem Voldzio się odradza i cała historia się powtarza w. 5 tom przepowiednia i Dumbledore schodzi na boczny tor, unika Harry'eg. A to go dobija bo dzieją się dziwne rzeczy koło niego.
Cała saga była super i każdy tom miał jakąś historie, zagadki.
Klaudia@Harry Potter jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-20-2008, 10:25   #20
Jasmin_Angel
Junior Member

Ja uważam, że książka jest wprost świetna. Nikt chyba nie napisał jeszcze takiej książki, pełnej magii, gdzie ciągle się coś dzieje. Bardzo dobrze, że podzielono ją na dwie części jako film.
Jasmin_Angel jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania