Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 05-27-2008, 14:23   #11
Madlene
Junior Member

Domyślnie RE: The end?

A co wy na to, gdyby Rowling (oprócz tej całej Encyklopedii) napisała książke, w której opisałaby przeszłość np. Malfoyów lub Snapa. Jeżeli chodzi o Severusa to już sie troszke dowidzieliśmy w "Opowieści Księcia", ale mnie interesują Malfoy'owie, a w szczególności Narcyza. No nie wiem...myslę, że to byłoby ciekawe....
Madlene jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-27-2008, 16:11   #12
Potteroholiczka
Praktykant Voodoo

Potteroholiczka na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Potteroholiczka

Cytat:
A co wy na to, gdyby Rowling (oprócz tej całej Encyklopedii) napisała książke, w której opisałaby przeszłość np. Malfoyów lub Snapa. Jeżeli chodzi o Severusa to już sie troszke dowidzieliśmy w "Opowieści Księcia", ale mnie interesują Malfoy'owie, a w szczególności Narcyza. No nie wiem...myslę, że to byłoby ciekawe....
To całkiem fajny pomysł, ale mi osobiście podobałoby się jak Rowling napisałaby coś w rodzaju odwróconego Harry'ego, czyli przedstawiłaby wszystkie te sytuacje, ale ze strony np. Malfoya, albo Hermiony albo Rona....:yes: Przedstawiłaby ich uczucia i myśli...
Potteroholiczka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-30-2008, 13:39   #13
Malicious Lady
Fanatyk, niegroźny

Malicious Lady na Harry Potter Forum

Myślę, że nie poprzestanie na "Insygniach Śmierci", bynajmniej mam taką nadzieję. Dzięki książką Pani Rowling bardzo się zmieniłam - teraz bardzo doceniam: miłość i przyjaźń, bo wiem, że bez tego nie ma się nic...
Malicious Lady jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-20-2008, 23:32   #14
MarlenQa
Niepoprawny marzyciel

Wyślij wiadomość przez MSN do MarlenQa

Ja bym szczerze nie chciała 8 tomu HP. To by było straszne gdyby się taki ukazał. Pomyślmy: do Hogwartu młodzi czarodzieje chodzą 7 lat. Każdy kolejny tom, opowiadał o każdym kolejnym roku spędznym w Hogwarcie trójki przyjaciół. W siódmej części nie powrócili oni do szkoły, ponieważ postanowili z Harrym - Wybrańcem szukać horkrusów i unicestwić raz na zawsze najpotęzniejszego czarnoksiężnika ostatniego stulecia. W ostatnim rozdziale, ostatniego tomu Harry - głowny bohater książki zakłada rodzinę z Ginny Weasley (młodszą siostrę swojego przyjaciela Rona) z która ma 3 dzieci, w tym dwoje uczęszczających do Hogwartu. Jego przyjaciele - Ron i Hermiona, także mają dzieci, ba, nawet razem, dwójke z których jedno chodzi do szkoły. I niby o czym miałby być 8 tom? O 34 - letnim Harrym Potterze, który ma pracę i założoną rodzinę? Który przeszedł do historii bo 17 LAT TEMU pokonał potężnego czarnoksiężnika? Książka ta nie miałaby najmniejszego sensu. Opowiadałaby o tym, jak Harry i Ginny by chodzili do pracy, a być może także o tym, jak James dorobił się szlabanu w szkole. Pomyślcie. To jest książka o Harrym Potterze, a nie jego potomstwie. POza tym, z tego co wiem, pojawiło się już coś w stylu encyklopedii, co nosi nazwę ''Terazeurus''. Miłego czytania. I mam nadzieję, że niektórym przemówiłam do rozumu na temat jej jakże do tej pory wspaniałej sagi Pozdrawiam
MarlenQa jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-15-2008, 14:16   #15
kociak
Mięso armatnie

Chcialabym bardzo, zeby powstala kolejna część Harry'ego jednak tak sie chyba nie stanie. Nie wiem co ja ze soba zrobie, będę czytac wszytskie ksiazki w nieskonczoność...
kociak jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-16-2008, 14:20   #16
Deathly
Czytelnik horoskopów

Ja nie wyobrażałam sobie, żeby zabrakło Harrego Pottera. Jednakże już się z tym pogodziłam. O tym, że ma powstać encyklopedia także słyszałam. Powstał już jeden prequel i mam nadzieje, że powstanie ich jeszcze pare. Książki o przygodach małego czarodzieja nie nudzą mnie.Zawsze w zimę zakładam ciepłe skarpetki , biore kubek gorącej herbaty, siadam wygodnie w fotelu i zaczytuje się w dziele Rowling.
Stary 08-18-2008, 11:04   #17
tomcias10
Czytelnik horoskopów

tomcias10 na Harry Potter Forum

Rowling już nie napisze kolejnej części a bo już zakończyła 7 część rozdziałem "19 lat pózniej". No ale mogła by napisać o dzieciach Harrego i Ginny . Ale to i tak nie było by to samo co o Harrym . Szkoda że to już koniec
tomcias10 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 10-29-2008, 20:31   #18
czarna_dalia
Niepoprawny marzyciel

Wink

Cytat:
Napisał Dora06 Zobacz post
Nawet jeśli Jo nie napisze kolejnych części Harry i cały świat magi będzie żył w naszych sercach
racja . od kiedy przeczytałam i pokochałam książki o H.P. co jakiś czas wracam do tego świata , wracam do książek by na nowo się nimi cieszyć i myślę , że póki co nie znudzi mnie się to a jeśli mnie się znudzi to będę robiła większe odstępy czasu między kolejnym czytaniem.

chciałabym , żeby mi modyfikowano pamięć po każdym przeczytaniu całej serii. wtedy czytanie "Harrego Pottera "byłoby niekończącą się przyjemnością

a tak pozatym to chciałabym kolejną część bo czuję niedosyt. ale kolejne części mogłyby być kiepskie i popsułyby wtedy całokształt .
czarna_dalia jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 11-29-2008, 23:06   #19
Matilde
Junior Member

Domyślnie

Każdy ma nadzieję, ale jak wiadomo nadzieja to matka głupich Kolejnej cześci nie bedzie, chociaż powinna być, bo moim skromnym zdaniem ten epilog pod koniec Deatlhy Hallows był kiepski i pozostawia niedosyt.
To tyle :P
Matilde jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-28-2009, 22:47   #20
Luke James Potter
Świr wymagający opieki

Luke James Potter na Harry Potter Forum

Domyślnie

Myślę, że to jest koniec. Wojna się skończyła, dobro zwyciężyło. Nie sądzę, żeby Rowling napisała jeszcze kolejny tom przygód Harrego.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
Luke James Potter jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania