|
05-27-2008, 14:23
|
|
|
Junior Member
|
RE: The end?
A co wy na to, gdyby Rowling (oprócz tej całej Encyklopedii) napisała książke, w której opisałaby przeszłość np. Malfoyów lub Snapa. Jeżeli chodzi o Severusa to już sie troszke dowidzieliśmy w "Opowieści Księcia", ale mnie interesują Malfoy'owie, a w szczególności Narcyza. No nie wiem...myslę, że to byłoby ciekawe....
|
|
|
05-27-2008, 16:11
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
|
A co wy na to, gdyby Rowling (oprócz tej całej Encyklopedii) napisała książke, w której opisałaby przeszłość np. Malfoyów lub Snapa. Jeżeli chodzi o Severusa to już sie troszke dowidzieliśmy w "Opowieści Księcia", ale mnie interesują Malfoy'owie, a w szczególności Narcyza. No nie wiem...myslę, że to byłoby ciekawe....
|
To całkiem fajny pomysł, ale mi osobiście podobałoby się jak Rowling napisałaby coś w rodzaju odwróconego Harry'ego, czyli przedstawiłaby wszystkie te sytuacje, ale ze strony np. Malfoya, albo Hermiony albo Rona....:yes: Przedstawiłaby ich uczucia i myśli...
|
|
|
05-30-2008, 13:39
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Myślę, że nie poprzestanie na "Insygniach Śmierci", bynajmniej mam taką nadzieję. Dzięki książką Pani Rowling bardzo się zmieniłam - teraz bardzo doceniam: miłość i przyjaźń, bo wiem, że bez tego nie ma się nic...
|
|
|
07-20-2008, 23:32
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Ja bym szczerze nie chciała 8 tomu HP. To by było straszne gdyby się taki ukazał. Pomyślmy: do Hogwartu młodzi czarodzieje chodzą 7 lat. Każdy kolejny tom, opowiadał o każdym kolejnym roku spędznym w Hogwarcie trójki przyjaciół. W siódmej części nie powrócili oni do szkoły, ponieważ postanowili z Harrym - Wybrańcem szukać horkrusów i unicestwić raz na zawsze najpotęzniejszego czarnoksiężnika ostatniego stulecia. W ostatnim rozdziale, ostatniego tomu Harry - głowny bohater książki zakłada rodzinę z Ginny Weasley (młodszą siostrę swojego przyjaciela Rona) z która ma 3 dzieci, w tym dwoje uczęszczających do Hogwartu. Jego przyjaciele - Ron i Hermiona, także mają dzieci, ba, nawet razem, dwójke z których jedno chodzi do szkoły. I niby o czym miałby być 8 tom? O 34 - letnim Harrym Potterze, który ma pracę i założoną rodzinę? Który przeszedł do historii bo 17 LAT TEMU pokonał potężnego czarnoksiężnika? Książka ta nie miałaby najmniejszego sensu. Opowiadałaby o tym, jak Harry i Ginny by chodzili do pracy, a być może także o tym, jak James dorobił się szlabanu w szkole. Pomyślcie. To jest książka o Harrym Potterze, a nie jego potomstwie. POza tym, z tego co wiem, pojawiło się już coś w stylu encyklopedii, co nosi nazwę ''Terazeurus''. Miłego czytania. I mam nadzieję, że niektórym przemówiłam do rozumu na temat jej jakże do tej pory wspaniałej sagi  Pozdrawiam
|
|
|
08-15-2008, 14:16
|
|
|
Mięso armatnie
|
Chcialabym bardzo, zeby powstala kolejna część Harry'ego jednak tak sie chyba nie stanie. Nie wiem co ja ze soba zrobie, będę czytac wszytskie ksiazki w nieskonczoność...
|
|
|
08-16-2008, 14:20
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Ja nie wyobrażałam sobie, żeby zabrakło Harrego Pottera. Jednakże już się z tym pogodziłam. O tym, że ma powstać encyklopedia także słyszałam. Powstał już jeden prequel i mam nadzieje, że powstanie ich jeszcze pare. Książki o przygodach małego czarodzieja nie nudzą mnie.Zawsze w zimę zakładam ciepłe skarpetki , biore kubek gorącej herbaty, siadam wygodnie w fotelu i zaczytuje się w dziele Rowling.
|
|
08-18-2008, 11:04
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Rowling już nie napisze kolejnej części a bo już zakończyła 7 część rozdziałem "19 lat pózniej". No ale mogła by napisać o dzieciach Harrego i Ginny  . Ale to i tak nie było by to samo co o Harrym  . Szkoda że to już koniec
|
|
|
10-29-2008, 20:31
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Cytat:
Napisał Dora06
Nawet jeśli Jo nie napisze kolejnych części Harry i cały świat magi będzie żył w naszych sercach
|
racja . od kiedy przeczytałam i pokochałam książki o H.P. co jakiś czas wracam do tego świata , wracam do książek by na nowo się nimi cieszyć i myślę , że póki co nie znudzi mnie się to a jeśli mnie się znudzi to będę robiła większe odstępy czasu między kolejnym czytaniem.
chciałabym , żeby mi modyfikowano pamięć po każdym przeczytaniu całej serii. wtedy czytanie "Harrego Pottera "byłoby niekończącą się przyjemnością
a tak pozatym to chciałabym kolejną część bo czuję niedosyt. ale kolejne części mogłyby być kiepskie i popsułyby wtedy całokształt .
|
|
|
11-29-2008, 23:06
|
|
|
Junior Member
|
Każdy ma nadzieję, ale jak wiadomo nadzieja to matka głupich  Kolejnej cześci nie bedzie, chociaż powinna być, bo moim skromnym zdaniem ten epilog pod koniec Deatlhy Hallows był kiepski i pozostawia niedosyt.
To tyle :P
|
|
|
07-28-2009, 22:47
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Myślę, że to jest koniec. Wojna się skończyła, dobro zwyciężyło. Nie sądzę, żeby Rowling napisała jeszcze kolejny tom przygód Harrego.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
|
|
|
Zasady postowania
|