|
07-01-2008, 21:38
|
|
|
Junior Member
|
RE: Magia w naszym życiu
A kto to wie...?
Podobno nawet uczucia są magią.
|
|
|
07-04-2008, 12:11
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Hmm.. są różnepoglądy na temat istnienia magii. Mam koleżanke która regularnie chodzi do wróżki, za każdym razem do innej i zawsze wszystko się sprawdza. A te wszystkie zdarzenia które nam sie wydają, ze kiedys juz miały miejsce?? koś tak miał bo ja często, nie wiem czy to można nazwać magią, czy zwykłym przypadkiem. Nie zagłębiam się w sprawy magiczne, nie czytam horoskopów i gazetek zwiazananych z tymi rzeczami. jeżeli istnieje magia to byc może kiedys wszyscy się o tym przekonamy.
|
07-04-2008, 16:07
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Ja wierzę, że gdzieś na świecie jest prawdziwa magia. Ale te bzdury...? Kto się tego słucha? :|
|
|
|
07-05-2008, 17:57
|
|
|
Junior Member
|
Gizmolino, myślę, że te głupie horoskopy w gazetach mogą stać się magią jeśli ktoś w nie uwierzy 
A odp na pytanko cały świat to magia, wszystko co nas otacza jest magiczne i chociaż nie zdajemy sobie sprawy to rzeczy codzienne są rzeczami niezwykłymi.
|
|
|
07-16-2008, 21:05
|
|
|
Junior Member
|
Ale przecież magią jest także miłość!!! Z poza tym to przecież istnieją prawdziwe wróżki i jasnowidzowie, ktorych przepowiednie się sprawdzają.
|
|
|
08-05-2008, 13:32
|
|
|
Senior Member
|
Kod:
A te wszystkie zdarzenia które nam sie wydają,
ze kiedys juz miały miejsce?? koś tak miał bo ja często,
nie wiem czy to można nazwać magią, czy zwykłym
przypadkiem.
To się nazywa Deja Vu. Poczucie powtórzenia sytuacji z pewnością, że to niemożliwe. Doświadcza tego bardzo dużo osób. I nie ma w tym nic magicznego.
|
|
|
08-15-2008, 13:05
|
|
|
Senior Member
|
A ja naprawdę miewam prorocze sny  Kiedyś mi się śniło, że mam wira na kompie, na drugi dzień patrzę: "O, trojan"  A propos tematu, to myślę, że czasami spotykamy się z magią, chociaż sami nawet o tym nie wiemy. Oczywiście nie chodzi o to, że nagle idąc ulicą spotkamy czarodzieja,  ale to jest to, o czym mówiły Sabinka1991 i Wielki Inkwizytor Hogwartu. Cały świat to magia.
|
|
|
08-17-2008, 10:09
|
|
|
Member
|
Cytat:
Wielki Inkwizytor Hogwartu napisał/a:
Z poza tym to przecież istnieją prawdziwe wróżki i jasnowidzowie, ktorych przepowiednie się sprawdzają.
|
Ja mam swoją teorię na ten temat, ale chyba jej tu nie zaprezentuję, bo chyba się spotkam z krytyką. Kwestia jasnowidzów i wróżek to kwestia wiary.
|
|
|
08-17-2008, 14:08
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Ja się zgadzam zdecydowanie z tym, że cały świat jest magią! Trzeba tylko tą magię zauważyć  A jeśli chodzi o miłość, o której mówił Wielki Inkwizytor Hogwartu - oo tak! To musi być coś niesamowitego, nie do opisania, coś, co musisz poczuć samemu, aby poznać co to właściwie jest. To na pewno jest magiczne.
A tak w ogóle, ja ogólnie w takie rzeczy raczej nie wierzę (raczej..., różnie bywa), ale mam wrażenie że mnie i pewnego chłopaka łączy jakaś magia, dziwne przyciąganie. Non stop spotykam go na mieście, zawsze musimy się minąć, całe "wielkie" miasto a my zawsze musimy trafić na siebie. Może to przeznaczenie? Nie mam pojęcia, być może chcę wierzyc w coś takiego bo ten chłopak mnie interesuje...
|
|
|
Zasady postowania
|