|
06-26-2008, 15:31
|
|
|
Junior Member
|
Magia w naszym życiu
Ciekawi mnie, czy zdarzyło się Wam spotkać magię w Waszym życiu...
|
|
|
06-26-2008, 21:19
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
RE: Magia w naszym życiu
Oczywiście!! Właśnie dzisiaj, wyglądając przez okno, zobaczyłam śmigającego na miotle Harry'ego Pottera!! Myślałam, że padnę!! A jakby tego było mało, podeszła do moich drzwi rudowłosa piękność i poprosiła mnie o szklankę soku dyniowego, bo zmęczyła się lataniem. Harry zawrócił i razem z Ginny weszli do mojego domu. Skoro nie miałam soku z dyni, poczęstowałam ich jabłkowym. Powiedzieli mi, że ja też jestem czarownicą, ale moje moce objawią się trochę później. Na końcu pokazali mi jak czarować różdżką i polecieli spowrotem. I jak tu nie wierzyć w magię??
(Pff... Głupi temat)
|
|
|
06-27-2008, 09:56
|
|
|
Junior Member
|
Ach widzę że niektórzy rzeczywiście są nieźle ograniczeni... Nie mówię tu o Harrym i jego świecie: i w naszej rzeczywistości spotykamy magię (np. uroki, karty Tarot itp). Ale skoro nie rozumiesz... No cóż, to świadczy że jesteś MUGOLEM
|
|
|
06-27-2008, 12:36
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
A czy tarot i inne bzdurne wróżby są magią? Skoro tak, to się z tym spotkałam: w prawie każdej gazecie. Jakaś kobieta siada w redakcji i na poczekaniu wymyśla jakieś głupie historyjki dla danego znaku zodiaku (taka profesor Trelawney  ), a później my to czytamy i lamentujemy: "Ojej, stracę posadę w pracy i miłość!!". Czy to jest mądre...? :|
A mój kolega miał ostatnio 'proroczy' sen. Śniło mu się wtedy, że przejedzie mnie samochód i obudzę się w trumnie (czy jakoś tak). I co? I żyję. Bzdura, bzdura, bzdura!!
|
|
|
06-27-2008, 12:43
|
|
|
Senior Member
|
[small]Oh, Gizmolina, jak możesz być tak ograniczona! Czy ty nie wiesz, że Tarot to ważna część życia, potrafi cię ostrzec przed niebezpieczeństwem! A planety? Wiesz, że Jowisz jest w niekorzystnym dla ciebie położeniu! Jak możesz być takim mugolem![/small]
Anesse, uważasz, że jak nie wierzymy starym oszustkom i ich taliom kart, to jesteśmy ograniczone?
Ograniczeni są ci, którzy im wierzą.
|
|
|
06-27-2008, 13:05
|
|
|
Mięso armatnie
|
nie często spotykam się z prawdziwą magią, a szkoda...
|
|
|
06-27-2008, 14:19
|
|
|
Junior Member
|
Och, czemu musisz brać tak wszystko dosłownie droga Gizmolino??? Na tym właśnie polega Twoje ograniczenie...
|
|
|
06-30-2008, 14:40
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Kiedyś naprawdę sprawdził mi się horoskop. Nie był to wyczytany z gazety tekścik napisany przez niewiadomo kogo, tylko zrobiony na podstawie dokładnej daty urodzenia przez ,,wróżkę" w lunaparku. Poszłam do niej tak dla zabawy, i tak nie wierzyłam w takie rzeczy. Ale się sprawdziło. Bylam bardzo zaskoczona.
|
|
|
07-01-2008, 18:51
|
|
|
Junior Member
|
Wystarczy wejść na tandetną stronę z czarami prowadzoną przez wróżki o czarowaniu. Wszedłem kiedyś na taką...żałosne:
Ładowanie run
Zaklęcie na szczęście
Świadome sny
Ćwiczenie 3 oka (przewidywanie przyszłości)
|
|
|
07-01-2008, 19:10
|
|
|
Member
|
Ale taka prawdziwa magia nie istnieje przecież.
|
|
|
Zasady postowania
|