|
07-18-2008, 22:59
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
RE: Dyskusja o seksie
Miłość to nie namiętność. Nie będę pisała znowu tego co zostało przytoczone pare postów wyżej, ale oczywiście nie wolno tego mylić. Co normalne, ludzie uprawiają seks i co więcej, czerpią z tego korzyści, kiedy robią to z kimś kogo jednocześnie kochają i pożądają.
Co do homoseksualistów nie mam nic przeciwko, do momentu, w którym chcą adoptować dziecko. Uważam, że nie powinno być wychowywane przez dwójkę ludzi tej samej płci, którzy są w związku.
|
|
|
07-19-2008, 12:16
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Gdyby seks był udany tyko i wyłacznie wtedy, gdy oboje kochanków łączy miłość, to prostytucja nie byłaby tak powszechna.
Chociaż szczerze mówiąc, nie potrafiłabym iść do łóżka z osobą, która byłaby mi obojętna.
|
07-19-2008, 13:15
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Żaden rozsądny facet nie zgodzi się z bzdurą, że seks bez miłości jest lepszy od seksu ze stałym partnerką, co to za feministyczna bzdura? 
Z mechanicznego pkt widzenia gorszy nie jest, to ten sam orgazm itd, ale seks z ukochaną osobą daje coś więcej, poczucie spełnienia, przewagę duchową
Cytat:
|
Chociaż szczerze mówiąc, nie potrafiłabym iść do łóżka z osobą, która byłaby mi obojętna.
|
Ba, bo szacunek do samego siebie też trzeba mieć, żeby potem nie żałować
|
|
|
07-19-2008, 14:20
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Ja może tutaj przytoczę tekst piosenki Aguilery i Lil' Kim:
"Here's something I just can't understand
If the guy have three girls then he's a man
He can either give her some head, or sex her raw
If the girl do the same, then she's a whore"
W tłumaczeniu, brzmi mniej więcej tak:
"Oto coś czego nie mogę pojąć
Kiedy koleś ma trzy laski, wtedy jest super
Może nawet zrobic jej laske
Uprawiac z nia seks i wrzeszczeć
Kiedy dziewczyna tak zrobi, to jest dziwką"
(tłumaczenie wzięłam ze strony internetowej, więc ewentualnych błędow (w tłumaczeniu) nie kierować do mnie ;])
Jestem ciekawa co o tym myślicie ;D
Osobiście uważam, ze to jest prawda, bo kiedy facet chodzi z kilkoma laskami naraz to wszyscy jego kumple, od razu, że jaki to jest kozak etc. A kiedy laska, umawia się z kilkoma naraz, odrazu jest obrzucana wyzwiskami.
Of course, ani jedno, ani drugie nie jest dobre, uważam ;]
|
|
|
07-19-2008, 14:54
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
|
Co do homoseksualistów nie mam nic przeciwko, do momentu, w którym chcą adoptować dziecko. Uważam, że nie powinno być wychowywane przez dwójkę ludzi tej samej płci, którzy są w związku.
|
To raczej w temacie o homo. ;]
Cytat:
Żaden rozsądny facet nie zgodzi się z bzdurą, że seks bez miłości jest lepszy od seksu ze stałym partnerką, co to za feministyczna bzdura?
Z mechanicznego pkt widzenia gorszy nie jest, to ten sam orgazm itd, ale seks z ukochaną osobą daje coś więcej, poczucie spełnienia, przewagę duchową
|
Jak fajnie to słyszeć z ust mężczyzny. B)
To the days I try to lose''
|
|
|
07-19-2008, 15:08
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Najpiękniejszy jest sex, gdy ludzie chcą mieć w wyniku jego dziecko?
Na jakiej planecie żyjesz?
Nasza zmechanizowana epoka, wszelkie farmaceutyki, niezdrowy tryb życia, używki, choroby cywilizacyjne i w cholerę innych czynników sprawiło, że bardzo częstym przypadkiem jest: bezpłodność.
Wiele par chce mieć dziecko i stara sie o nie wiele lat, nie wszystkie były u specjalistów, nie wszystkie są i nie wszystkie wiedzą czy są bezpłodne. I uwierz mi, takie pary wyzuwają sex z jakiejkolwiek emocji. Comiesięczne odliczanie dni płodnych, konsultacje z ginekologami na temat wielkości jajeczka, sprawdzanie przed stosunkiem temperatury pochwy itd. Sex sprowadzony do jednej mechanicznej czynności mającej zapewnić jedno: potomstwo. Ten sex nie jest wspaniały, nie, na pewno nie, tego typu stosunek pozbawiony jest czegokolwiek do czego doszedł człowiek.
A do czego doszedł? Człowiek doszedł do wielu rzeczy, zwalcza raka, wynalazł koło, poleciał na księżyc... Ale moim zdaniem, największym odkryciem człowieka był SEX. I to nie akt sexualny mający na celu przetrwanie gatunku, ale odnalezienie w nim przyjemności z sexu samego w sobie. I nie rozumiem czemu się na to tak oburzasz, człowiek dokonał rewolucji w świecie zwierząt pieprzy się nie dla swoich dzieci ale dla samego siebie i to jest piękne xP
|
|
07-19-2008, 15:20
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
Nasza zmechanizowana epoka, wszelkie farmaceutyki, niezdrowy tryb życia, używki, choroby cywilizacyjne i w cholerę innych czynników sprawiło, że bardzo częstym przypadkiem jest: bezpłodność.
Wiele par chce mieć dziecko i stara sie o nie wiele lat, nie wszystkie były u specjalistów, nie wszystkie są i nie wszystkie wiedzą czy są bezpłodne. I uwierz mi, takie pary wyzuwają sex z jakiejkolwiek emocji. Comiesięczne odliczanie dni płodnych, konsultacje z ginekologami na temat wielkości jajeczka, sprawdzanie przed stosunkiem temperatury pochwy itd. Sex sprowadzony do jednej mechanicznej czynności mającej zapewnić jedno: potomstwo. Ten sex nie jest wspaniały, nie, na pewno nie, tego typu stosunek pozbawiony jest czegokolwiek do czego doszedł człowiek.
|
Na naszej. A to, że mam o seksie pojęcie inne niż wszyscy to nie znaczy, że jestem nienormalna . Może w twoim pojęciu. Ja nie traktuje seksu hurtowo, na sprzedaż i zabawy, bo tak to traktują inni.
|
|
|
07-20-2008, 12:45
|
|
|
|
Peeves, sorry, ale to mnie wk*rwia. W Polsce żyjemy i tu mamy SEKS, nie SEX. =P
Cytat:
|
Mogę to określić jako prawdziwe szczęście, coś co ludzi motywuje do życia, jednym zdaniem prawdziwa i silna miłość. Wybaczcie, że szczerze wątpię by coś takiego mogło połączyć ludzi z przypadku, którzy przespali się ze sobą jednorazowo bo po prostu mieli na siebie ochotę.
|
I wychodzi nam coś dziwnego... "Seks z prawdziwym szczęściem, czymś co ludzi motywuje do życia, prawdziwą i silną miłością może być tylko wtedy, gdy ludzie chcą mieć dzieci." Brzmi nieco idiotycznie, nie uważasz?
|
|
|
07-20-2008, 16:35
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
|
"Seks z prawdziwym szczęściem, czymś co ludzi motywuje do życia, prawdziwą i silną miłością może być tylko wtedy, gdy ludzie chcą mieć dzieci." Brzmi nieco idiotycznie, nie uważasz?
|
Powiedz mi , czy moje zdanie wytycza jakieś granice typu ''albo , ''albo'' ?
|
|
|
07-20-2008, 19:18
|
|
|
|
Cytat:
|
Peeves, sorry, ale to mnie wk*rwia. W Polsce żyjemy i tu mamy SEKS, nie SEX. =P
|
Jestem wygodna i pełna przyzwyczajeń i pewnie dalej będę pisać sex a nie seks ;P
Cytat:
Cytat:
|
Na naszej. A to, że mam o seksie pojęcie inne niż wszyscy to nie znaczy, że jestem nienormalna . Może w twoim pojęciu. Ja nie traktuje seksu hurtowo, na sprzedaż i zabawy, bo tak to traktują inni.
|
Miss, nie widzę związku... Horujesz na chroniczną obojętność w stosunku do czyichś argumentów i wypowiedzi xP Odniesiesz się kiedykolwiek w jakikolwiek sposób do mojego posta czy przekracza to twoje możliwości?
|
|
Zasady postowania
|