Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Inne

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 07-13-2008, 17:51   #21
hiphopowa
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do hiphopowa
Domyślnie RE: Hip-hop, rap, komercha, etc...

Nie. To nie ja byłam.
te wyrwane części z ich wypowiedzi zapamiętałam najlepiej. dokładnie tak jak powiedzieli tak napisałam
hiphopowa jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-13-2008, 17:58   #22
szpaner a2
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do szpaner a2

Musisz mieć dobrą pamięć.
szpaner a2 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-13-2008, 18:18   #23
Lady Mary Jane
Moderator

Lady Mary Jane na Harry Potter Forum

Cytat:
najwięksi polskiego hip-hopu jak np. Jeden Osiem L
Ja chcę poprzeklinać!!! Do cholllerrrrryyyy! Dziewczyno, przestań, proszę, przestań i nie męcz mnie już. Bo zaczynasz mnie bardzo, ale to bardzo wk.. wnerwiać. Wiesz co Ci teraz powiem? Cytując takie bzdety ośmieszasz siebie i swój nick. Co Ty w ogóle wiesz na temat polskiego hh!? Znasz tylko żałosne 18L, Meza i innych pedałów? Posłuchaj sobie do jasnej ciasnej anielki klasyków, pod postem dam Ci parę linków, i zaświadczam, że nie spodoba Ci się to, czego słuchasz. Rzygać mi się chce, jak widzę to, co teraz napisałaś. 18L to 'Najwięksi Polskiego hh' ? Poczytaj trochę na stronach o hip hopie na temat tych [ aaa! ] 'wykonawców' [ /aaa! ] i zastanów się nad tym co piszesz. Boże kochany. Nie mam słów, Zabrakło.

http://pl.youtube.com/watch?v=zNoMVaQ2X7I - Nagły Atak Spawacza (Aleja nr 6 grób nr 4)

http://pl.youtube.com/watch?v=D7XWd6sXlOg - Kaliber 44 (Plus i minus)

http://pl.youtube.com/watch?v=axr0k2EHbOM&feature=related - Kaliber 44 (Normalnie o tej porze)

http://pl.youtube.com/watch?v=TE_1oGYsKUk - AbradAb ft Joka (Rap to nie zabawa już) - wersja ocenzurowana, a jakże. Przecież leciała na Vivie =.=

http://pl.youtube.com/watch?v=DxZ13eVsmCM - Paktofonika (Jestem Bogiem)

http://pl.youtube.com/watch?v=k1UOHiIu3AI - Molesta Ewenement (Powrót)

http://pl.youtube.com/watch?v=oiEJf1maBD0 - Peja (Co cię boli?)

http://pl.youtube.com/watch?v=X8kRZHqIZzY - Pokahontaz (Wstrząs dla mas)

Proszę. Jestem bardzo ciekawa Twojej opinii na temat tych wszystkich kawałków.

EDIT: przypomniała mi się. mistrzyni, prosze cię, Ty słuchasz rapu, powiedz, że Jedne Osiem L, to nie 'Najwięksi polskiego hip hopu' xD Proooszę.
Stary 07-13-2008, 18:24   #24
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Miss Bagwell na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Miss Bagwell

Cytat:
O, dobre pytanie, w dobrym momencie. Chyba pierwszy raz coś takiego Ci się udało, Miss!
Bardzo mi miło. xD

Cytat:
Przyjęło się po prostu mówienie "ambitna muzyka" bez większego zastanawiania się, co to właściwie jest. Dla mnie, podkreślam, DLA MNIE, jest to muzyka z przesłaniem, skłaniająca do przemyśleń, inteligentna. I chyba każdy powinien oceniać sam, co dla niego jest ambitne. Chociaż wiadomo, że jak np. Nowator śpiewa "moja panienka jest taka piękna, każdy ją (ch)wali i nikt nie wymięka" to ambitne to nie jest.
Owszem przyjeło się, ale sęk w tym że każdy słuchacz ma inne ambicje. Dla mnie na przykład ambitną muzyką jest i będzie to co tworzy Britney Spears. Ha , i mówi to dziewczyna która wychowała się głównie na starym poczciwym rocku. :P
A co do przesłania....cóż Britney tak jak i absolutna wiekszość artystów mówi o miłości. Nawet ci tzw. ambitni. Tylko, że każdy robi to inaczej. Tak jak czuje, jak mu hula w duszy. Dlatego nazywanie jakiegoś rodzaju muzyki za ambitny jest moim zdaniem bezsensowne.
A co do hip-hopu... Sama poznałam ten rodzaj muzyki dopiero w wieku 11 lat kiedy się przeprowadziłam do innego miasta. Nie mogłam sie długo do niego przekonać az trafiłam na twórczość Missy Elliott. Kocham jej piosenki, teledyski i w ogóle to co robi. To, że jest nietyle co genialną producentką , ale kobietą która niepodzielnie rządzi w świecie hip- hopu.
Poźniej zaczęłam słuchać artystów takich jak Nas , Eminem , 2Pac , Eve , Lil Kim, Dr. Dre, Outkast etc.
Ogólnie rzecz biorąc lubię rap i hip- hop , ale tylko i wyłącznie amerykański. Polski to dno. xD
To the days I try to lose''
Miss Bagwell jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-13-2008, 18:50   #25
He who shall not be named
Fan "Strefy 11" i tarota

He who shall not be named na Harry Potter Forum

... nie slucham "hip hopu" z tego samego powodu co Ishar jest dla mnie plytka, bez polotu epatujaca tanim kiczem.

Co do ambitnej muzyki? Hah kazdy inaczej patrzy na muzyke, to kwestia gustu i nie da sie sprowadzic tego do jednego gatunku czy utworu.

Hip-hopowa blagam cie nie pisz juz wiecej bo po ujrzeniu "morze" zebralo mi sie na wymioty...
He who shall not be named jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-13-2008, 19:03   #26
szpaner a2
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do szpaner a2

Hiphopowa... 18l to nie jest hip-hop tylko hiphopolo (jakoś tak się nazywa). Pewnie słuchasz jeszcze Meza i takich podobnych taa? Posłuchaj sobie tych piosenek, które poleciła Ci Mery (tylko że powinno być "Aleja nr 6 grób nr 4"). To jest prawdziwy hip-hop.
szpaner a2 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-13-2008, 19:12   #27
Limonka
Urodzony, by rządzić światem

Limonka na Harry Potter Forum

Cytat:
hiphopowa napisał/a:
Rok a morze dwa lata temu leciał taki program o muzyce. Puszczali takie różne bity.
I w pewnym momencie zapowiedzieli taki typowy hip-hop. "Ale zanim usłyszymy najnowszy utwór ********(nie pamietam kogo, ale imie, nazwisko i tytuł piosenki oznaczja **...) to posłuchajmy opini jednego z najlepszych twórców muzyki hip-hop" - powiedział tak prowadzacy program. Ten twórca powiedział tak:
"zanika juz ten typowy hip-hop. nawet najwięksi polskiego hip-hopu jak np. Jeden Osiem L próbuje nowych kombinacji z muzyką pop. Taki typowy hip-hop kryje się jeszce w najmniejszych zakątkach świata, ale nie wszyscy mają ochotę pokazać jak brzmi ten prawdziwy dźwiek muzyki hip-hop".
"Wracając do nowego utworu ********** czy to jest tylko sam hip-hop czy raczej mieszanka dźwięków?" - zapytał prowadzący
"Nie. Tak jak już wspominałem, że na rynku muzycznym nie ma już trgo prawdziwego hip-hopu. Ale pamiętajmy, że muzyka hip-hop jest w nas. I to my możemy ją odkryć piękno tak wspaniałej i niepowtarzalnej muzyki hip-hop w każdej nimalże piosence."

Po przesłuchaniu tego utworu przyznałam temu twórcowi, że tak naprawdę zanika albo jest "kaleczony" po przez miesznie go z innymi stylami muzyki.
Wciąż nie wyjaśniłaś, jak ma wyglądać "połączenie rapu z hip-hopem."

Cytat:
Emdżej napisała:
Co Ty w ogóle wiesz na temat polskiego hh!? Znasz tylko żałosne 18L, Meza i innych pedałów?
Mary, nie przesadzaj.

Cytat:
Miss napisała:
Ogólnie rzecz biorąc lubię rap i hip- hop , ale tylko i wyłącznie amerykański. Polski to dno. xD
Też byłam takiego zdania... dopóki nie dowiedziałam się, że w ogóle istnieje polskie podziemie muzyczne. xD
Limonka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-13-2008, 19:24   #28
blackberry
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do blackberry

Cytat:
Nie jestem wielką znawczynią ,ale nie uważam,żeby twórczość np. Fisza można było określić jako dno.
blackberry jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-13-2008, 19:36   #29
Lady Mary Jane
Moderator

Lady Mary Jane na Harry Potter Forum

Cytat:
Cytat:
Emdżej napisała:
Co Ty w ogóle wiesz na temat polskiego hh!? Znasz tylko żałosne 18L, Meza i innych pedałów?
Mary, nie przesadzaj.
Sory, trochę mnie poniosło, ale wybacz - na to wychodzi, że ona rzeczywiścienie ma pojęcia o polskim rapie.
Stary 07-13-2008, 20:41   #30
Limonka
Urodzony, by rządzić światem

Limonka na Harry Potter Forum

Cytat:
Sory, trochę mnie poniosło, ale wybacz - na to wychodzi, że ona rzeczywiścienie ma pojęcia o polskim rapie.
Ona o żadnym rapie nie ma pojęcia. ^^
Limonka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania