|
02-08-2008, 21:56
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
RE: Który rozdział jest najlepszy?
Najbardziej podobał mi się rozdział "Opowieść Księcia", zdziwiło mnie w nim, że Harry całkowicie pogodził się z tym że ma umrzeć, że Dumbledor zaplanował to i ,że Harry musiał znienawidzić Snapa bo przez cały czas myślał że to on zabił Dumbledora ;/ I bardzo lubię też "Znowu w Zakazanym Lesie" najlepiej zapamiętałam ten rozdział  , rozpłakałam się gdy go czytałam.
Yeah yeah
Robert Pattinson - "I'll Be Your Lover Too"
|
|
|
02-08-2008, 22:29
|
|
|
Junior Member
|
hmm... najbardziej to mi się podobał chyba rozdział 19 (Srebrna łania). Powrót Rona, niszczenie horkruksa. Ale te które wymieniacie takie jak "Dwór Malfoya", czy "Bitwa o Hogwart" również były super.
|
|
|
02-08-2008, 22:45
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
"Bitwa o Hogwart" - aż dreszcze przebiegły mi po plecach, gdy słyszałem ten piskliwy i zimny głos: "Wydajcie mi Harry'ego Pottera, Macie godzine" SUUUPER!!
"Dwór Malfoya" - coś w nim jest, że przyciąga 
"Komisja Rejestracji Mugolaków" - po prostu lubie jak Rowling pisze o Umbridge...
"Dolina Godryka" i "Sekret Bathildy" - jedne z mroczniejszych rozdziałów Insygnii
"Bank Gringotta" - podobał mi się ten plan zdobycia czarki Helgi Hufflepuff
... to tyle
|
|
|
02-08-2008, 23:08
|
|
|
Junior Member
|
Dla mnie fajne były, Bitwa o Hogwart i Opowieść Księcia ten ostatni zmienił moje nastawienie do Snapea, wcześniej nie myślałem o nim zbyt pozytywnie ale szanowałem za wiedzę jaką posiada. Bo zgodzicie się że jest naprawde wielka.
|
|
|
02-19-2008, 19:44
|
|
|
Junior Member
|
Mnie się najbardziej podobał rozdział keidy śmierciożercy przyprowadzili do domu Malfoy'ów Harrego, Hermionę, Rona i resztę. Podoba mi się ich walka, ucieczka i poświęcenie Zgredka. No i ewentualnie walka w Hogwarcie, ale nie samego Harrego i Voldemorta bo tym się zawiodłam, ale kiedy nauczyciele i uczniowie walczą, a Harry czyni swoją powinność ^^
|
|
|
07-11-2008, 20:48
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Moim zdaniem wszytskie rozdzialy są super ale najlepsze to:
*Opowieść Księcia-jest wzruszający i wiele wyjaśnia
*Opowieść Stworka-tu również wyjaśnia się wiele rzeczy
*Dwór Malfoy'a-bardzo dynamiczna akcja nie mówiąc już o odwadze Zgredka
*Bitwa o Hogwart-chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego
*The Silver doe-powrót Rona
*Poległy wojownik:wzruszający i pełen akcji rozdział
*Komisja Rejestracji czarodziejów mugolskiego pochodzenia:utarcie nosaUmbridgexD
*Życie i kłamstwa Albusa Dumbledore'a:ze względu nażyciorys Dumbledore'a i możliwość poznania jego życia i rodziny
Wiem,że dużo tych rozdziałów napislam no ale poprostu już tak mam.Cała książka jest THE BEST!
"Nikt nie każe Ci iść dalej. Można siedzieć i czekać na śmierć. Można przez całe życie siedzieć i czekać na śmierć. To też jest godne, jest honorowe, może być przyjemne, jeśli ktoś potrafi czerpać z tego przyjemność. Nikt nigdy nie powiedział, że tylko jak się idzie naprzód to dopełnia się los człowieka"
Jake, spragniona żaba nie może pić z dwóch jezior jednocześnie
|
|
|
07-14-2008, 16:15
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Mi najbardziej podoba się rozdział ,,Siedmiu Potterów'', ponieważ był to jeden z tych rozdziałów, które trzymały w napięciu! kiedy go czytałem cały czas zastanawiałem sie kto zginie!
|
|
|
07-14-2008, 17:37
|
|
|
|
Mi najbardziej podobały się dwa rozdziały. Pierwszym jest ,,Bitwa o Hogwart". Dzieje się dużo, wielka walka między Śmierciożercami, a Zakonem Feniksa. Drugim jest ,,Opowieść Księcia". W tym rozdziale dowiadujemy się wszystko o Severusie. Całą tajemnica jego postaci zostaje ukazana w tym właśnie rozdziale.
|
|
|
07-14-2008, 19:55
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
29.Zaginiony Diadem i 30 Ucieczka Severusa Snape'a, ten moment kiedy wściekły Harry rzuca crucio na Alecto Carrow gdy ona spluwa na Minewre, a potem konfrontacja z Księciem Półkrwi
|
|
|
07-18-2008, 10:52
|
|
|
|
,, Opowieść Księcia" najbardziej mi się podoba. Wiele wyjaśniła, a to lubie najbardziej  No i okazalo się , że Snape jest dobry, a ja miałam nadzieję że tak będzie od początku
|
|
Zasady postowania
|