Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Inne

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-27-2008, 12:11   #31
Herma95
Member

Domyślnie RE: Rodzeństwo:(

Ja mam o 6 lat młodszego brata. Często się z nim biję, ostatnio nawet wybiłam mu zęba, który się ruszał. Później płakał przez pół godziny. O kompa raczej się z nim nie biję. Częściej o telewizor. lubię go wywlekać z mojego pokoju. I rzucać w niego moimi kapciami jak mnie zdenerwuje. Jest spoko. Ale szczerze mówiąc to byłoby mi nudno bez niego. Śmieszny jest xD.
Herma95 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-26-2008, 15:27   #32
Sev1302
Praktykant Voodoo

Sev1302 na Harry Potter Forum

A więc ja posiadam, jednego, o 3 lata starszego brata - Radka. Jest na pewno ineligentny i można z nim pogadać. Spędzamy ze sobą mnóstwo czasu... Jeżeli się nie kłócimy to na prawdę, można by powiedzieć że go bardzo lubię...:lol: Lecz jeżeli ja, albo on ma zły humor i zaczniemy się kłócić to na prawdę jest wojna. Kiedyś musiałam się krzesłem bronić...
Drugi problem to komputer: stoi u niego w pokoju. Mam wyznaczoną przez rodziców godzinę korzystania z kompa,.... Lecz jeśli chcę posiedzieć dłużej muszę płacić haracz, tzn. np. grać z nim w nogę...

Ogólnie więcej czasu żyjemy w zgodzie, i na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie życia bez niego.

PS: Juliet, moje nerwy nie wytrzymały by przy 3 braci.... Podziwiam Cię
Sev1302 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-26-2008, 15:54   #33
Kapitan menel
Fanatyk, niegroźny

Wyślij wiadomość przez MSN do Kapitan menel

Cytat:
PS: Juliet, moje nerwy nie wytrzymały by przy 3 braci.... Podziwiam Cię
Byś miała tyle rodzeństwa co to byś psychicznie nie wytrzymała.Mam dziewięcioro rodzeństwa.
Kapitan menel jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-27-2008, 13:35   #34
Sev1302
Praktykant Voodoo

Kapitan Menel napisał:

Cytat:
Byś miała tyle rodzeństwa co to byś psychicznie nie wytrzymała.Mam dziewięcioro rodzeństwa.
Ooo...

Juliet napisała:

Cytat:
Sev, ja ich strrrasznie kocham, i nie wyobrażam sobie życia bez nich, ot
co!
Och kochana, ja mam jednego braciszka i też nie mogłabym bez niego żyć. Niedawno, cały dzień byłam u babci, a on został w domu, bo się do egzaminu uczył. Nie upłynęła godzina, a ja się cholernie nudziłam i nie miałam z kim pogadać. Czasami właśnie przez niego mam załamanie nerwowe, a czasami jak nie widzimy się 2 godziny to jest jeszcze gorzej....
Więc mimo wszystko też baaardzo go kocham...:lol:
Stary 04-27-2008, 16:45   #35
Moony Alex
Omijać szerokim łukiem

Moony Alex na Harry Potter Forum

Mój brat, Jędrzej ma prawie 7 lat. Układy z nim są zależne od naszych nastrojów. Czasami jest dobrze, czasami gorzej, jak to zwykle bywa. Przyznam, że bywam nieco zazdrosna o niego, bo często powodzi mu się znacznie lepiej niż mi ;). Szczególnie, kiedy to mamy jakieś nieporozumienia i do akcji wkraczają rodzice - oczywiście brat wszystko zwala na mnie... Chwilami Jędrek podziela moją Potteromanię xD.
No i druga sprawa. To już prawie miesiąc, kiedy dowiedziałam się, że po raz drugi zostanę starszą siostrą. Kiedy sobie przypomnę moją reakcję, aż mi się coś robi ("Nie! To niemożliwe! Mama, okłamujesz mnie! Nie rób ze mnie idiotki! Ja Ci nie wierzę!"), bardzo głupio zareagowałam. Ale w końcu, nie na co dzień dowiaduje się o tym, że będzie miało się 15 lat młodsze rodzeństwo.
Niedługo później jednak poczułam, że BARDZO chcę i niesamowicie się z tego cieszę. I strasznie wszystko przeżywam, jak nigdy nie byłam jakąś specjalnie praktykującą katoliczką, tak nagle zaczęłam się modlić, żeby wszystko było w najlepszym porządku...
Nie ukrywam, że marzę o młodszej siostrze ;).
Moony Alex jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-28-2008, 09:51   #36
Sev1302
Praktykant Voodoo

Moony masz szczęście i to wielkie... Ja jeszcze jakiś rok temu bardzo marzyłam o młodszej siostrze lub nawet o młodszym bracie. Mama nawet nie chciała o tym słyszeć.
Teraz już jakoś ta wielka chęć minęła...

A te uczucie, kiedy się dowiadujesz o tym, że będziesz miała młodsze rodzeństwo wg mnie jest piękne. Mam cichą nadzieje, że i ja kiedyś takiego doznam.
Stary 05-01-2008, 10:07   #37
Fleurose
Senior Member

Nie mam rodzeństwa i cieszę się. Mogę wyjść na materialistkę, ale przynajmniej mam wszystko dla siebie xD Mogę uczyć się w spokoju, siedzieć sobie sama w pokoju bez obawy, że zaraz wtargnie do niego mały intruz :P Poza tym, gdybym miała brata lub siostrę denerwowałabym się sto razy na dzień (nikt nie może ruszać moich rzeczy itd.). Rodzice mieliby koszmar =P
Fleurose jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-01-2008, 18:30   #38
Klaudia@Harry Potter
Senior Member

A ja mam młodzego brata, który ma 1,5 roku. Jak jeszcze nie było go na świecie to się bardzo cieszyłam, a teraz żałuje. Drze się cały czas, ostatnio jak mu czegoś nie pozwoliłam to dostałam rurką od odkurzacza w głowe. Musze z nim chodzić na spacery. Przewróci się i już się na mnie drą, że go nie pilnuje.
Zazdroszcze wszystkim, którzy nie mają rodzeństwa. Normalnie rodzeństwo to masakra.
Klaudia@Harry Potter jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-08-2008, 14:22   #39
GinevraPotter
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Ja mam starszą siostrę. Matko kochana, jak ona mnie nieraz wkurza!! Ale szczerze mówiąc jak sobie pomyślę, że nie długo wyjedzie na studia to mi trochę szkoda. Będzie strasznie nudno bez niej. No i co ja będę sama robić cały dzień?
GinevraPotter jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania