Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Inne

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 01-27-2008, 12:14   #1
Filemona
Senior Member

Filemona na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Rodzeństwo:(

Ja nie mam rodzeństwa i wcale mi to nie przeszkadza. No, może tylko cioteczne i wujeczne... Siostra wujeczna Anka, starsza o 3 lata, brat wujeczny Michał, starszy o 6 lat, siostra cioteczna Basia młodsza o 7 lat, brat cioteczny Czarek młodszy o rok. I z tych bliższych to chyba tyle. Ja na kompa mam zawsze dostęp, nie mam tych problemów co Skazana ^^.
Filemona jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-27-2008, 14:51   #2
Ania 95
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Ania 95

Małe dzieci... Macie dobrze. Ja mam brata o cztery lata starszego. Mówię wam koszmar. Codziennie się z nim kłócę o to kto ma usiąść czy kompie. Częściej on wygrywa. Takie uroki starszego brata. Da się z nim przeżyć, ale on myśli, że jak jest starszy to wszystko mu wolno. Oczywiście młodsze rodzeństwo ( w tym wypadku ja), ma czasem lepiej. Ale to żadko. Chciałabym być jedynaczką... Albo nie... Jak się nad tym dłużej zastanowić, to chyba by mi brakowało tych kłutni... :lol:
Ania 95 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-27-2008, 15:09   #3
Nacia1234
Moderator

Nacia1234 na Harry Potter Forum

Mam brata. Jest ode mnie młodszy i to grubo, często mi dokucza, ale to ja mam potem problemy. Czasami żałuję, że mam rodzeństwo, ale to nasza rodzina. PPomyślcie, że teraz mielibyście stracić siostrę. Nie byłoby wam ciężko?
Stary 01-27-2008, 15:13   #4
Ewciak
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Wyślij wiadomość przez MSN do Ewciak

Mój braciszek ma 2,5 roku... Takie małe, wredne coś... Ja to bym chciała mieć starszego brata... albo ewentualnie starszą siostrę...
Ewciak jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-27-2008, 16:57   #5
Kapitan menel
Fanatyk, niegroźny

Wyślij wiadomość przez MSN do Kapitan menel

Ja mam 9 rodzeństwa(nie śmiać się !!!!!)
Ciężko mi się do kompa czasem dopchać.
Do tej ekipy dochodzi jeszcze moich 2 siostrzeńców.Jeszce jeden niedługo będzie.
I pomyśleć że niektórzy mówią jaki to koszmar mieć brata\siostrę.
Kapitan menel jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-27-2008, 17:51   #6
Serea
Omijać szerokim łukiem

Serea na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Serea

A ja na całe szczęście jestem jedynaczką. Jako jedyna w klasie xD No i są z tym małe problemy, bo niektóre rzeczy, które dla reszty są oczywiste (takie jak gotowanie obiadu czy mycie okien) są dla mnie jak czarna magia. Zwykle kończy się na tym, że koleżanki uważają mnie za rozpieszczoną dziewuszkę, ale jakoś idzie z tym żyć. Praktycznie dużo zależy od człowieka. Jedni lepiej czują się z rodzeństwem a inni sami.
- Prędzej zjem dżdżownicę. Żywą.- Ponieważ zemdliło ją na samą myśl o tym, pociągnęła spory łyk brandy. - Choć oczywiście go lubię - dodała. - Może nawet trochę go kocham, tak po siostrzanemu... kiedy nie jest takim upartym fiutem.
- Aha. Tak z pięć minut w miesiącu."

Kocham Daemona i Surreal xD
Serea jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-28-2008, 10:42   #7
Clover
Urodzony, by rządzić światem

Clover na Harry Potter Forum

Ja mam brata, który jest ode mnie starszy o siedem lat. I dobrze, że jest. Jeżeli czegoś nie wiem, to pomaga w nauce, trenuje mnie w piłkę nożną, rozśmiesza mnie do łez, bo ma [aż za wielkie] poczucie humoru. Czasem dochodzi między nami do 'bitw', ale nie są one na śmierć i życie ;]. Czasami biorę od niego pomysły. Np.: Rok temu narysował na ścianie wielkiego Spider Mana. Ja sobie obiecałam, że kiedyś namaluję coś z Harry'ego Pottera (A jeżeli mama zaprotestuje, będę miała argument, że jemu pozwoliła xP). Jeszcze cieszę się, że mam rodzeństwo, bo jestem przyzwyczajona do dzielenia się z innymi, lub odstąpienia czegoś. Zazwyczaj gdy spotykam jedynaków, to zawsze są przekonani, że mają świętą rację, albo nie potrafią się z kimś czymś podzielić. Nie mówię oczywiście, że każdy taki jest. Mam jako przyjaciółkę jedynaczkę. Jest trochę rozrzutna i wykorzystuje to, że jest jedna i rodzice na nią nie szczędzą pieniędzy. Ale pomimo to, można jej zaufać i masz pewność, że nie rozpowie twoich sekretów.
Krótko mówiąc: Jedni czują się dobrze z rodzeństwem, a innym nie przeszkadza bycie jedynym dzieckiem rodziców ;]

Gówno mnie obchodzi co i kto przywiózł na cargo, nagapiłem się już dość na tych co mieli mieć Gallardo, a prokurator zajął im nawet ich starą Mazdę, zresztą chyba żona przez to zostawiła cię niedawno.

Ostatnio edytowane przez Clover : 05-10-2010 o 17:57.
Clover jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-28-2008, 14:00   #8
Angelina Johnson
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Angelina Johnson

No cóz...Ja mam dwóch braci. Jeden jest starszy o 8 lat, a drugi młodszy o 4. I z obojgiem nie mam najlepszego kontaktu. Starszy kiedy skonczyl 19 ( dawno temu^^) wyprowadził sie z domu i jakoś spotykałam go tylko na np. przystankach tramwajowych, czy w sklepie na miescie. Czesc, czesc i po sprawie. Teraz codziennie musze znosci mlodszego, ktory zauwazyl, ze mlodsi maja lepiej i prawie bezkarnie robi sobie co chce, a potem zwala na mnie. Pisze prawie, bo zdarzają sie wyjątki. Najgorzej jest jednak z komputerem. Gra średnio w jakies trzy gry naraz i każda jest ważna i musi jakiś tam etap koniecznie teraz przejśc. W takim wypadku ja moge sobie pomarzyc o internecie, dopoki on nie strwiedzi, że juz może skończyc. Wyrosłam ze skarzenia na niego Mamie i wole sama z nim takie sytuacje rozwiązywać. Jednak niestety, rzadko kiedy jestem w stanie. Mimo wszystko nie wyobrażam sobie aby wychowywać sie bez rodzeństwa. Zawsze ma sie to wrażenie, że gdy rodzicow zabraknie nie zostaje sie samemu na świecie i ma się kogoś w kim płynie jakaś cząstka Ciebie, Twoja krew. Zresztą dzielenie sie wszystkim potrafi byc we wczesniejszych fazach denerwujące, lecz dzieki temu potem jesteśmy przyzwyczajeni do tego typu rzeczy i latwiej jest nam sie czegos wyzec. Tak po za tym nudno było w domu bez piszczacego ze wsciekłosci Szymona xD
Angelina Johnson jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-28-2008, 14:25   #9
chimera
Senior Member

Wyślij wiadomość przez AIM do chimera

Rodzeństwo ; D. Ja mam trzy siostry i nie jest najgorzej^^. Ze starszą (18 lat), rzadko miewam kontakt, mimo, że mieszkam z nią pod jednym dachem. Ona tak bardzo zakochana w Bogu, całe godziny spędza na modlitwie, nie zaprzątając sobie głowy przyziemnymi sprawami, a jedyne, co ją interesuje 'z zewnątrz', to chłopak, z którym jest już chyba pół życia xD. Druga siostra, tym razem młodsza (14 lat) to istna porażka! Mnie nie mieści się w głowie, jak można być aż tak bardzo pozbawionym taktu, wyczucia, jakiejkolwiek gracji! Typowa chłopczyca. Najchętniej byłaby cały czas z 'kumplami' , poza domem i rozwalała przystanki autobusowe xD (nie, trochę przesadziłam xD). No i trzecia siostra, ma 3,5 lat, z tymi swoimi złotymi lokami do pasa wygląda, jak istny aniołek. Nic bardziej mylącego^^. Żaden trzylatek nie planuje przyszłości twierdząc, ze jego życiowym powołaniem jest bycie artystą grającym na mandolinie. Jak mi powiedziała, ze jestem niekompatybilna, to się załamałam xD.

chimera jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-28-2008, 15:16   #10
Slayerka
Urodzony, by rządzić światem

Slayerka na Harry Potter Forum

Ja nie mam rodzeństwa i niezmiernie się z tego powodu cieszę. Wystarczą mi dwie kuzynki. Kilku osobom już o nich mówiłam, wiedzą, jakie są. A trzy czy cztery nawet z nimi gadały... I doświadczyły je na własnej skórze. Jeśli miałabym mieć takie siostry, to nie, dziękuję. Chociaż widzę się z nimi raz na jakiś czas... Już po kilku chwilach mam dość. Są po prostu okropne.
Jedna ma 12 lat, a druga 16 (w moim wieku). Wiele osób mówi, że starsza lepsza, lepiej się rozumiemy... Jednak i tak wolę młodszą. Chociaż zabrała mi komórkę i zaczęła wydzwaniać, wysyłać smsy do znajomych... Z tego co wiem, to z tej strony dostały takie smsy przynajmniej trzy osoby... W tym z jedną wdały się w 'pogaduszki'. A potem koleżanka trafiła do szpitala i nie miałam pieniędzy na koncie, ani jak doładować, aby dowiedzieć się czegoś więcej.
Dobra, nieważne. I tak z tą młodszą da się o czymś porozmawiać. No i nie stara się mnie wkurzać 24/h. Czasami jest... Miła. W przeciwieństwie do tej starszej.
Slayerka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania