Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 08-24-2007, 23:35   #31
Lara
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Wyślij wiadomość przez MSN do Lara
Domyślnie RE: Snape...

Takiego ''czegos'' po Severusie się w ogole nie spodziewalam ;] Jestem mile zaskoczona. Gdy nie przeczytalam jeszcze 7 czesci zawsze myslalam, ze to Harry go zabije, za smierc Dumbledora. A wiec mimo przedstawianie go az do 6 czesci w zlym swietle, w rzeczywistosci byl dobrym czlowiekiem. Wydaje mi, ze on tak jakby chodzil w masce, ze wstydzil sie okazywac uczuc i dlatego byl taki ''niemily''. No coz nie dziwie sie, ze nienawidzil James'a. Mial mu co zazdroscic. Odebral mu Lily, byl popularny, mial przyjaciol, wszyscy go lubili, a Snape? Mial tylko Czarna Magia po utracie Lily i tych ''przyjaciol'' (smierciozercow). Nie wiedzialam, ze Voldemort jest az taki okrutny, zeby zabic swojego ''najwierniejszego'' sluge, ktory zawsze byl przydatny i powierzone zadania zawsze wykonywal. Moj stosunek do Snape'a zmienil sie po przeczytaniu jego wspomnien ;]
Lara jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-26-2007, 01:08   #32
qapka
Junior Member

qapka na Harry Potter Forum

ja jak czytalam ostatnie 6 rozdzialow to sie poryczalam... Strasznie mi sie nie podoba to, ze Lily najpierw mowila Snape'owi ze nie lubi pottera, a potem jakby na zlosc Severusowi sie z nim zwiazala.
qapka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-29-2007, 20:15   #33
goblin
Junior Member

Jak dla mnie Snape jest najlepszy z wszystkich bohaterow... przy nim nawet dumbledore wymiekka ale zauwazcie tez fakt ze dumbledore byl madry i okazywal to przez cale zycie i wedlug mnie on wiedzial ze harry nie idzie na pewna smierc ... powiedzial Snapowi ze wysyla Harrego na pewna smierc bo Harry mial zobaczyc te mysli i napewno nie zadziala by magia ochronna gdyby dobrowlonie nie oddal sie w rece voldemorta on musial myslec ze musi umrzec... mial umrzec za przyjaciol i to mialo tak zadzialac i dumbledore dobrze o tym wiedzial ze to tak bedzie ... przeciez mowil ze zna ta stara magie bardzo dobrze
goblin jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-29-2007, 22:03   #34
volta
Fanatyk, niegroźny

z tym 'look at me'...
to bylo jedyne zdanie, ktore Sev wypowiedzial do Harrego bez sarkazmu, zlosci, ironii i uszczypliwości.
było to bardzo poruszające.
wreszcie dostrzegł w harrym jego samego, a nie jamesa, którego tak bardzo nienawidził.

a może po prostu chciał się podlizać, żeby harry wziął od niego myśli i przekazał światu udowadniając, że jednak nie był mendą :D
volta jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-30-2007, 01:31   #35
Dezerterka
Omijać szerokim łukiem

Dezerterka na Harry Potter Forum

Co chce powiedzieć... Snape'a lubiłam - od zawsze. Postać nadzwyczaj ciekawa, inna niż wszystkie szlachetne i wykrystalizowane 'potterowe' charaktery. Od początku jednak wiedziałam, że jest po 'dobrej stronie', a mojego stanowiska nie zmieniła nawet śmierć Dumbledore'a - po prostu wiedziałam. Natomiast poczułam się nieprzyjemnie zaskoczona, po przeczytaniu 7 części, kiedy okazało się, że Rowling chyba naczytała się za dużo tandetnych FanFiction i właśnie z nich brała pomysły do zakończenia serii. Pomysł ze Snape'm zakochanym w Lily jest tak niedorzecznie, wręcz nieprzyzwoicie kiczowaty tak, że ręce opadają, a oczy odmawiają posłuszeństwa do dalszego czytania.
Stary 08-30-2007, 07:14   #36
_Syriusz_Harry_Remus_
Senior Member

Wyślij wiadomość przez ICQ do _Syriusz_Harry_Remus_ Wyślij wiadomość przez AIM do _Syriusz_Harry_Remus_ Wyślij wiadomość przez MSN do _Syriusz_Harry_Remus_ Wyślij wiadomość przez Yahoo do _Syriusz_Harry_Remus_

Snape'a lubiłem od zawsze :d i wiedziałem ze od poczatku jest po stronie dobra. I Żal mi go:d zabito go w okrutny sposób:dAle przeciez on wcale nie musiał umrzec :d tak jak Harry , też został ukąszony przez Nagini ale żyje:d a przeciez Harry stał tam , bodajze z Hermioną . Ona by coś poradziła, A tak to umarł
_Syriusz_Harry_Remus_ jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-31-2007, 14:00   #37
LunaMadness
Fan "Strefy 11" i tarota

przed przeczytaniem Deathly Hallows czytałąm fanfiction o romantycznych związkach Severusa z uczennicami: on jest taki zły, nie zrozumiany, aż chce się go przytulić, ale teraz gdy wiadomo o jego głębokiej i szczerej miłości, to odbieram jakiekolwiek insynuacje na temat jego erotycznych fascynacji jako profanację jego "świętej" pamięci,
marzyłam aby okazał się dobry, to taki romantyczny bohater i ten jego gotycki wygląd, po prostu czułam od początku co się kroi i byłam zawiedziona w szóstej części, że się tak pomyliłam, a jednak moja książkowa bratnia dusza z którą się utożsamiałam od pierwszych tomów nie zawiodła mnie
LunaMadness jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-31-2007, 16:04   #38
Snape girl
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Snape girl
Domyślnie RE: Re: Snape

Zawsze wierzyłam w Severusa! Miał przeciez tyle okazji, żeby zabić Harrego, a przeciez zawsze go ratował. Mimo to kiedy wyszło na jaw, że był naprawde dobry nie mogłam się nie popłakać (choć mysłałam, ze czytajac po angielsku to nie mozliwe). Bardzo żal mi Snapa. Był bohaterem tragicznym, a Dumbek go poprostu wykorzystał!! Wykorzystał jego miłość do Lili i zmarnował mu zycie Biedny nieszacześliwy, przystojny Severus..
Snape girl jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-31-2007, 16:57   #39
Flowerpower
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Snape był jedna z najlepszych postaci, jakie udało się Rowling wykreować, taki miły kontraścik do tych płaskich, krystalicznych jak łza bohaterów. I płakałam, kiedy umierał, co mnie sama zaskoczyło. Ale wątek jego gorącej miłości do Lilly trąca trochę jeleniami na rykowisku. Naciągane to i nieprzekonujące, przynajmniej dla mnie.
Flowerpower jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09-02-2007, 15:25   #40
psz
Junior Member

wierzylam od poczatku ze Snape jest dobry. Staralam sie tez przekonac wiele osob do tego lecz nikt mi nie wierzyl.. A o milosci Severusa do Lilly.. ech.. podejrzewałam to.. Sama nie wiem dlaczego. Po prostu bylam tego pewna choc nic na ten temat nie czytalam. wiem ze to dziwne. Szkoda ze Snape jednak zginal. Lubilam go choc nie tak bardzo jak Syriusza. Nagini.. bede ja przeklinac do konca zycia. zreszta tak jak Bellatrix tego smierciozerce co zabil Remusa Voldemorta i Petera
psz jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania