Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 01-09-2009, 17:47   #71
Scarecrow
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

Owszem, też dostrzegłem ten "błąd" ale czy wy ludzie nie wiecie co znaczy słowo przejęzyczenie? Może Snape poprostu się pomylił, chodziło mu o Imperius a powiedział Crusiatus. Czy wy nigdy się nie pomyliliście w szkole, jak coś mówicie?
Z powiekami to jest tak. Harremu się zdawało że wąż mrugnął do niego. ZDAWAŁO a nie widział dokładnie.
Scarecrow jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-10-2009, 17:09   #72
Scarecrow
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

Cytat:
przeciez tego nie mowil naprawde snape... i to nie on sie pomylil... tylko autorka, z tym wezem tez...
Przecież to oczywiste że nie mówił tego Snape. Ale czy nie zastanawiałeś się że autorka by aż tak sie pomyliła? Myślę że nie. Myślę że Rowling celowo tam napisała Crusiatus zamiast Imperio. A z wężem to było jak napisałem Harremu się ZDAWAŁO. Czy to aż tak ciężko zrozumieć?
Scarecrow jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-23-2009, 14:09   #73
Lamia Luna Lupus
Niepoprawny marzyciel

Lamia Luna Lupus na Harry Potter Forum

Domyślnie

No ale chodzi o to, że matka Jamesa umarła w wieku 57 lat, a to chyba nie jest jeszcze podeszły wiek.

_______
dalej.
W związku z błędnymi datami. Hp i czara ognia. W dniu 30 października miali przyjechać do Hogwartu uczniowie Durmstrangu i Beauxbatons. Lekcje miały być skrócone o 30 minut. 30 października 1994 roku to była Niedziela.
Chyba w niedziele nie mieli lekcji?
Stary 01-23-2009, 18:51   #74
Gizmolina
Praktykant Voodoo

Gizmolina na Harry Potter Forum

Domyślnie

W filmie, to ich wcale nie było.
Cóż, to dość dziwne. Jest chyba tylko jedno wytłumaczenie: Rowling niedokładnie to przeliczyła i podała właśnie taką, nie do końca prawdopodobną sytuację...
Stary 01-23-2009, 21:50   #75
Darry
Mięso armatnie

Domyślnie

Siema, mnie zastanawia śmierć Cedrica Diggorego, Dumbledore ogłasza że Voldemort go zabił, a przecież zrobił to Petter Pettigrew (na polecenie Voldemorta "zabij niepotrzebnego") więc ciekawe dlaczego pojawił się później jako zjawa z innymi ofiarami Voldemorta prosząc Harrego aby wziął jego ciało.
Darry jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-24-2009, 13:39   #76
Gizmolina
Praktykant Voodoo

Gizmolina na Harry Potter Forum

Domyślnie

Dumbledore'owi chodziło chyba o sługę Voldemorta. Bo Glizdogon zabił Ceda z jego rozkazu, jego różdżką...
Stary 01-24-2009, 19:42   #77
KaskaPMNokturn
Fan "Strefy 11" i tarota

KaskaPMNokturn na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cytat:
Napisał Anne_Moore Zobacz post
Zauważyłam błąd związany z testralami, a mianowicie z możliwością ich ujrzenia, kiedy widziało się czyjąś śmierć.
Według mnie, Harry powinien zobaczyć je od samego początku pobytu w Hogwarcie.
Był przecież świadkiem śmierci swoich rodziców.

PS. Kiedy Cedrika trafiło Avada kedavra, Harry miał przecież zamknięte oczy.
Uczniowie pierwszego roku, do zamku udają się łodziami po jeziorze... więc wtedy nie miał możliwości ich zobaczyć.. a później to faktycznie może być błąd.
KaskaPMNokturn jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-24-2009, 22:26   #78
Zuku
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

Hmm jest jeszcze jedna sprawa , nad ktora jest juz burzliwa dyskusja. Skoro walsciciel Czarnej Rozdzki wygrywal WSZYSTKIE pojedynki to jak Dumbeldore ja zdobyl ??? Wyraznie bylo napisane , ze nie ukradl tylko wygral pojedynek... Dziwne ?
Zuku jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-25-2009, 10:32   #79
Weasleyfan
Junior Member

Weasleyfan na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cytat:
Napisał Zuku Zobacz post
Hmm jest jeszcze jedna sprawa , nad ktora jest juz burzliwa dyskusja. Skoro walsciciel Czarnej Rozdzki wygrywal WSZYSTKIE pojedynki to jak Dumbeldore ja zdobyl ??? Wyraznie bylo napisane , ze nie ukradl tylko wygral pojedynek... Dziwne ?
Ehhh... kilka tematów niżej jest odpowiedź na to. Aby zawładnąć różdżką wystarczy POKONAĆ danego czarodzieja, co dla wielu oznacza ZABICIE TEGO CZARODZIEJA. Dlatego był właścicielem bo POKONAŁ Grindenwalda.
Weasleyfan jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-25-2009, 13:24   #80
Zuku
Czytelnik horoskopów

Domyślnie

zal , a czy ja napisalem , ze go zabil ??? Jest wyraznie napisane ze posiadacz czarnej rozdzki WYGRYWA WSZYSTKIE POJEDYNKI to jak mogl Dumbeldore go pokonac ??? to jest zaprzeczenie wlasnej teorii ...
Zuku jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania