Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-19-2007, 18:43   #1
mPiterek
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do mPiterek
Domyślnie Zdanie 27 letniego faceta

Witam

Ja zanim zacząłem czytać HP PK Polską wersję to tłumaczyłem na innym portalu o HP z angielskiego na Polski powiem wam ze bardzo się zdziwiłem z rozwoju takiej akcji jak na 26 latka serio sie popłakałem martwiąc sie o czytelników którzy czekali na tłumaczenie . z Drugiej strony może to was zdziwi ale wnioski wyciągnąłem takie :

1) Dumbledor tak naprawdę musiał zginąć by żyć
(wyjaśnienie skoro czarny pan mógł mieć hrokusy czemu nie Dumbledor jak by nie było był on kiedyś aurorem więc tez zabijał tyle ze zgodnie z prawem magi ) moim zdaniem Harry uwolni Dumbledora :]
2) na pewno zadnen z 2 HP i CP nie będą żyć sama przepowiednia tak mówi ale zauważcie ze przepowiednia zle zrozumiana i odczytana przynosi inne efekty (mam tu na myśli czarnego pana )
3) Dumbledor najprawdopodobniej nie będzie duchem bo byłby nim odrazu tak jak jęcząca Marta musiałby umrzeć z zaskoczenia
4) co do naszego Snape tu chyba jest oczywiste ze jest Pół krwi Księciem
przemawia za tym kilka powodów
- chęć nauki obrony przed czarna magią
- wstawienistwo za czarnym panem
- blizna
Chociaż nie musi to oznaczać iż jest za czarnym panem i jest z nim a zabić musiał bo inaczej sam stracił by życie
Moim zdaniem Dumbledore wiedział o tej Przysiedzę dlatego wcześniej się do tego przygotował

CO do Harrego jest ON OSTATNIM HROKUSEM czarnego pana

Co o tym myślicie
mPiterek jest off-line  
Stary 03-19-2007, 22:12   #2
Peeves
Urodzony, by rządzić światem

Peeves na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Zdanie 27 letniego faceta

z niektórymi twoimi przemyśleniami się zgadzam, a większością nie a już na pewno nie stym, że Bliznowaty jest horkrusem... jeśli będziesz tłumaczył do sieci siódmą część to proszę o kontakt, tak właśnie przeczytałam HP i KP jakieś pół roku przed wydaniem siedziałam przez dwa dni z przerwami niszcząc oczy przed kompem... jakby co to pisz na gg 5600273 lub maila peeves_poltergeist@o2.pl:smilewinkgrin::smilewinkg rin::smilewinkgrin:
Stary 03-19-2007, 22:27   #3
Dezerterka
Omijać szerokim łukiem

Dezerterka na Harry Potter Forum

Też moje zdanie jest podzielone...
I zdziwił mnie fakt, że ") Dumbledor najprawdopodobniej nie będzie duchem bo byłby nim odrazu tak jak jęcząca Marta musiałby umrzeć z zaskoczenia ", ale Nick, mówi w 5, że to zależy od wyboru... własnego wyboru, a nie od 'rodzaju' śmierci...
Nie wiem...
Stary 03-20-2007, 01:39   #4
pope
Czytelnik horoskopów

"CO do Harrego jest ON OSTATNIM HROKUSEM czarnego pana"

Czemu nie? Wtedy Harry mógłby kropnąć LV bez uciekania się przez autorkę do nielogicznych i niekonsekwentnych zabiegów w rodzaju przeceniania możliwości 17-letniego Harry.
pope jest off-line  
Stary 03-20-2007, 07:38   #5
Limonka

Limonka na Harry Potter Forum

Khem, pope, zakładasz, że Potter popełni samobójstwo, tak? I co wtedy? Reszta horkruksów sama się zniszczy a Czarny Pan ulegnie jakiejś autodestrukcji? Co by nie było i tak niezbyt widzę szanse Bliznowatego... ;P
Limonka jest off-line  
Stary 03-20-2007, 08:07   #6
Peeves

Peeves na Harry Potter Forum

Limonko, nie wiedzieć czemu nie widzę, żeby cię to jakoś ruszało i sprawialo przykrość xD ale co tam nie dziwię ci się :*
Stary 03-20-2007, 08:33   #7
mPiterek
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do mPiterek

Widzisz Harry ma na Głowie bliznę i część mocy czarnego pana do tego jeszcze coś czego CP niema " Miłość" zresztą się przekonamy :]
mPiterek jest off-line  
Stary 03-20-2007, 08:57   #8
pope
Czytelnik horoskopów

Khem, limonko, zakładam, że gdyby zaistniały pewne fakty, to wynikłyby z nich konkretne możliwości, niekoniecznie autodestrukcja. Trudno jednak jest mi uwierzyć, że autorka pozwoli zabić Harry'ego bez żadnej szkody dla LV.
pope jest off-line  
Stary 03-20-2007, 11:03   #9
Sally Snake
Senior Member

A ja sądzę, że głowa Pottera jest horkruksem, więc Potter będzie sobie musiał ja odciąć XD
Ale oczywiście przeżyje (bez głowy) i będzie żył długo i szczęśliwie...
Sally Snake jest off-line  
Stary 03-20-2007, 13:02   #10
pope
Czytelnik horoskopów

Biorąc pod uwagę, że HP (jako cykl, nie jako postać) robi się z każdym tomem powazniejsza, w ostatnim może dojść do sytuacji w której HP poświęci swój żywot dla zabicia LV. W końcu przepowiednia mówi, że żaden nie może żyć jeśli drugi przeżyje co równie dobrze może oznaczać, że obaj muszą zginąć.
pope jest off-line  
Zamknięty temat

Zasady postowania