|
01-11-2008, 11:21
|
|
|
Junior Member
|
,,Pamiętnik narkomanki''
Świetna książka, o młodej dziewczynie która zaczyna ćpać na żarty a potem... potem ciągnie się akcja której nie powiem! Polecam! Ja myślałam na początkub ze to jakaś badziewna drastyczna książka, po samym tytule widać... ale się myliłam, bo książka ukazauje co się dzieje w sercu narkomana, co sie dzieje w jego mózgu, i jakie katusze on przeżywa... Polecam.. POzdro!  :smilewinkgrin:
|
|
|
01-11-2008, 17:45
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
RE: ,,Pamiętnik narkomanki''
Cytat:
|
Świetna książka, o młodej dziewczynie która zaczyna ćpać na żarty a potem... potem ciągnie się akcja której nie powiem! Polecam! Ja myślałam na początkub ze to jakaś badziewna drastyczna książka, po samym tytule widać... ale się myliłam, bo książka ukazauje co się dzieje w sercu narkomana, co sie dzieje w jego mózgu, i jakie katusze on przeżywa... Polecam.. POzdro!
|
Co za porywająca recenzja.:rol:
Co to znaczy ''ćpać na żarty''? Dziwne określenie, bo nie wyobrażam sobie by ktoś mógł...ćpać na żarty 
Książka może oddaje to co jak piszesz dzieje się w sercu narkomana bo w końcu jest pamiętnikiem, ale to co ty napisałaś nie oddaje jej klimatu absolutnie. Gdybym jej nie czytała to wierz mi- twoja charakterystyka (czy to można nazwać charakterystyką?) bądź opis , na pewno by mnie nie zachęcił.
Wracając do książki, osobiście nie zachwyciła mnie, aczkolwiek jest interesująca i godna uwagi. Autorka sama była narkomanką ,a nie ma to jak relacja narkomana. Zawsze jest ona bardziej przekonująca. Wolę jednak ''Dzieci z dworca ZOO'' Ta pozycja również przedstawia życie i środowisko narkomanów, ale wydaje mi się bardziej szczera i autentyczna a przede wszystkim ciekawsza.
To the days I try to lose''
|
|
|
01-14-2008, 12:59
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Cóż, ja również czytałam. Nie zaciekawiła mnie =/ Znaczy na poczatku tak, ale gdzieś w połowie odłożyłam ją (czego praktycznie nigdy nie robię), gdyż wydała mi się nudna. Czytałam lepsze.
|
|
|
01-20-2008, 22:39
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Ja też ją czytałam, ale niestety nie całą, pod koniec książki temat już mnie nużył, a wszystko robiło się monotonne i chociaż bardzo chciałam ją doczytać to nie mogłam i ją odłożyłam. Ale i tak wiem o czym jest książka i mogę powiedzieć, że na pewno przeczytania (chociażby połowicznego) jest warta.
|
|
|
01-21-2008, 00:57
|
|
|
Moderator
|
Cytat:
Miss Bagwell napisał/a:
Cytat:
|
Świetna książka, o młodej dziewczynie która zaczyna ćpać na żarty a potem... potem ciągnie się akcja której nie powiem! Polecam! Ja myślałam na początkub ze to jakaś badziewna drastyczna książka, po samym tytule widać... ale się myliłam, bo książka ukazauje co się dzieje w sercu narkomana, co sie dzieje w jego mózgu, i jakie katusze on przeżywa... Polecam.. POzdro!
|
Co za porywająca recenzja.:rol:
Co to znaczy ''ćpać na żarty''? Dziwne określenie, bo nie wyobrażam sobie by ktoś mógł...ćpać na żarty
Książka może oddaje to co jak piszesz dzieje się w sercu narkomana bo w końcu jest pamiętnikiem, ale to co ty napisałaś nie oddaje jej klimatu absolutnie. Gdybym jej nie czytała to wierz mi- twoja charakterystyka (czy to można nazwać charakterystyką?) bądź opis , na pewno by mnie nie zachęcił.
Wracając do książki, osobiście nie zachwyciła mnie, aczkolwiek jest interesująca i godna uwagi. Autorka sama była narkomanką ,a nie ma to jak relacja narkomana. Zawsze jest ona bardziej przekonująca. Wolę jednak ''Dzieci z dworca ZOO'' Ta pozycja również przedstawia życie i środowisko narkomanów, ale wydaje mi się bardziej szczera i autentyczna a przede wszystkim ciekawsza.
|
Miss, autorce 'recenzji' chodziło raczej o doświadczanie czegoś nowego. Zażywania narkotyków , by przekonać się jak to jest. By popisać się, zabawić.
Fakt, tytuł nie jest ciekawy, ale jak przeczytam wszystkie wypożyczone książki, które mam w domu, to postaram się załatwić sobie ową powieść.
|
05-18-2008, 21:40
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Książka bardzo mi się podobała, choć jak już ktos wspomniał, czasami była straszliwie monotonna. Nie będę sie tutaj rozpisywać.. Mimo wszystko polecam !
|
|
05-19-2008, 08:33
|
|
|
Moderator
|
Taaaa... Książka podzielona została na dwie części: Częśc pierwszą i część drugą "Oswajanie Zwierza". Muszę przyznać, że kiedy pierwszy raz czytałam tą książkę, czesc druga przerwałam z powodu całkowiteo zamotania. Jednakże częśc pierwsza - tak mnie zachwyciła, że postanowiłam sięgnąc po inne książki B. rosiek - i to był mó błąd -.- Zupełnie nie dojrzałam do takiej literatury ... A ja wolę swojego Kinga ;p
|
03-04-2009, 23:44
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Czytam wiele książek o narkotykach. Ta akurat była świetna.
A ćpać na żarty, to ćpać dla szpanu. Przynajmniej tak to odbieram ;p.
|
|
|
11-15-2009, 13:47
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Ja przeczytałam "Pamiętnik" i właściwie od tej książki zaczęła się moja przygoda z książkami o narkomanach. Po przeczytaniu tych książek poznałam bliżej świat narkomanów i zrozumiałam ich cierpienie i powód pchania się w takie bagno.
Książka jest dobra. Kończy się dobrze, czyli że daję nadzieję, że można wyjść na prostą.
Aneta & Kyinra
|
|
|
12-22-2009, 12:18
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Ja przeczytałam pół, na obozie. Później obóz się skończył, a ja szukam tej książki po bibliotekach...
|
|
|
Zasady postowania
|