Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Książki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 01-11-2008, 11:21   #1
JoannaTH13
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do JoannaTH13
Domyślnie ,,Pamiętnik narkomanki''

Świetna książka, o młodej dziewczynie która zaczyna ćpać na żarty a potem... potem ciągnie się akcja której nie powiem! Polecam! Ja myślałam na początkub ze to jakaś badziewna drastyczna książka, po samym tytule widać... ale się myliłam, bo książka ukazauje co się dzieje w sercu narkomana, co sie dzieje w jego mózgu, i jakie katusze on przeżywa... Polecam.. POzdro!:smilewinkgrin:
JoannaTH13 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-11-2008, 17:45   #2
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Miss Bagwell na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Miss Bagwell
Domyślnie RE: ,,Pamiętnik narkomanki''

Cytat:
Świetna książka, o młodej dziewczynie która zaczyna ćpać na żarty a potem... potem ciągnie się akcja której nie powiem! Polecam! Ja myślałam na początkub ze to jakaś badziewna drastyczna książka, po samym tytule widać... ale się myliłam, bo książka ukazauje co się dzieje w sercu narkomana, co sie dzieje w jego mózgu, i jakie katusze on przeżywa... Polecam.. POzdro!
Co za porywająca recenzja.:rol:
Co to znaczy ''ćpać na żarty''? Dziwne określenie, bo nie wyobrażam sobie by ktoś mógł...ćpać na żarty
Książka może oddaje to co jak piszesz dzieje się w sercu narkomana bo w końcu jest pamiętnikiem, ale to co ty napisałaś nie oddaje jej klimatu absolutnie. Gdybym jej nie czytała to wierz mi- twoja charakterystyka (czy to można nazwać charakterystyką?) bądź opis , na pewno by mnie nie zachęcił.
Wracając do książki, osobiście nie zachwyciła mnie, aczkolwiek jest interesująca i godna uwagi. Autorka sama była narkomanką ,a nie ma to jak relacja narkomana. Zawsze jest ona bardziej przekonująca. Wolę jednak ''Dzieci z dworca ZOO'' Ta pozycja również przedstawia życie i środowisko narkomanów, ale wydaje mi się bardziej szczera i autentyczna a przede wszystkim ciekawsza.
To the days I try to lose''
Miss Bagwell jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-14-2008, 12:59   #3
Her-mio-na 13
Omijać szerokim łukiem

Her-mio-na 13 na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Her-mio-na 13

Cóż, ja również czytałam. Nie zaciekawiła mnie =/ Znaczy na poczatku tak, ale gdzieś w połowie odłożyłam ją (czego praktycznie nigdy nie robię), gdyż wydała mi się nudna. Czytałam lepsze.
Her-mio-na 13 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-20-2008, 22:39   #4
Acersecomes
Niepoprawny marzyciel

Acersecomes na Harry Potter Forum

Ja też ją czytałam, ale niestety nie całą, pod koniec książki temat już mnie nużył, a wszystko robiło się monotonne i chociaż bardzo chciałam ją doczytać to nie mogłam i ją odłożyłam. Ale i tak wiem o czym jest książka i mogę powiedzieć, że na pewno przeczytania (chociażby połowicznego) jest warta.
Acersecomes jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01-21-2008, 00:57   #5
Nacia1234
Moderator

Nacia1234 na Harry Potter Forum

Cytat:
Miss Bagwell napisał/a:
Cytat:
Świetna książka, o młodej dziewczynie która zaczyna ćpać na żarty a potem... potem ciągnie się akcja której nie powiem! Polecam! Ja myślałam na początkub ze to jakaś badziewna drastyczna książka, po samym tytule widać... ale się myliłam, bo książka ukazauje co się dzieje w sercu narkomana, co sie dzieje w jego mózgu, i jakie katusze on przeżywa... Polecam.. POzdro!
Co za porywająca recenzja.:rol:
Co to znaczy ''ćpać na żarty''? Dziwne określenie, bo nie wyobrażam sobie by ktoś mógł...ćpać na żarty
Książka może oddaje to co jak piszesz dzieje się w sercu narkomana bo w końcu jest pamiętnikiem, ale to co ty napisałaś nie oddaje jej klimatu absolutnie. Gdybym jej nie czytała to wierz mi- twoja charakterystyka (czy to można nazwać charakterystyką?) bądź opis , na pewno by mnie nie zachęcił.
Wracając do książki, osobiście nie zachwyciła mnie, aczkolwiek jest interesująca i godna uwagi. Autorka sama była narkomanką ,a nie ma to jak relacja narkomana. Zawsze jest ona bardziej przekonująca. Wolę jednak ''Dzieci z dworca ZOO'' Ta pozycja również przedstawia życie i środowisko narkomanów, ale wydaje mi się bardziej szczera i autentyczna a przede wszystkim ciekawsza.
Miss, autorce 'recenzji' chodziło raczej o doświadczanie czegoś nowego. Zażywania narkotyków , by przekonać się jak to jest. By popisać się, zabawić.

Fakt, tytuł nie jest ciekawy, ale jak przeczytam wszystkie wypożyczone książki, które mam w domu, to postaram się załatwić sobie ową powieść.
Stary 05-18-2008, 21:40   #6
Patka-wariatka
Omijać szerokim łukiem

Patka-wariatka na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Patka-wariatka

Książka bardzo mi się podobała, choć jak już ktos wspomniał, czasami była straszliwie monotonna. Nie będę sie tutaj rozpisywać.. Mimo wszystko polecam !
Stary 05-19-2008, 08:33   #7
Lady Mary Jane
Moderator

Lady Mary Jane na Harry Potter Forum

Taaaa... Książka podzielona została na dwie części: Częśc pierwszą i część drugą "Oswajanie Zwierza". Muszę przyznać, że kiedy pierwszy raz czytałam tą książkę, czesc druga przerwałam z powodu całkowiteo zamotania. Jednakże częśc pierwsza - tak mnie zachwyciła, że postanowiłam sięgnąc po inne książki B. rosiek - i to był mó błąd -.- Zupełnie nie dojrzałam do takiej literatury ... A ja wolę swojego Kinga ;p
Stary 03-04-2009, 23:44   #8
Goszka
Praktykant Voodoo

Goszka na Harry Potter Forum

Domyślnie

Czytam wiele książek o narkotykach. Ta akurat była świetna.

A ćpać na żarty, to ćpać dla szpanu. Przynajmniej tak to odbieram ;p.
Stary 11-15-2009, 13:47   #9
anetta92
Świr wymagający opieki

anetta92 na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez Skype&trade do anetta92
Domyślnie

Ja przeczytałam "Pamiętnik" i właściwie od tej książki zaczęła się moja przygoda z książkami o narkomanach. Po przeczytaniu tych książek poznałam bliżej świat narkomanów i zrozumiałam ich cierpienie i powód pchania się w takie bagno.
Książka jest dobra. Kończy się dobrze, czyli że daję nadzieję, że można wyjść na prostą.

KJMNPR
Aneta & Kyinra
anetta92 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-22-2009, 12:18   #10
Mariam
Fan "Strefy 11" i tarota

Mariam na Harry Potter Forum

Domyślnie

Ja przeczytałam pół, na obozie. Później obóz się skończył, a ja szukam tej książki po bibliotekach...
Mariam jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania