Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-23-2007, 14:15   #1
Albus12
Omijać szerokim łukiem

Domyślnie Świat Harrego Pottera widziany oczami jego najbliższych przyjaciół!!-opowiadania

Zawsze się zastanawiałem jak to jest być np Ronem czy Hermionom, albo jeszcze kimś innym kto żyje blisko Pottera! Co odczuwają?? Jak się czują u boku tak sławnej postaci??
A więc założyłem ten żeby każdy ( kto chce) mógł napisać (krótkie, lub długie) opowiadanie! Jakby to widział oczyma przyjaciół Pottera!
Temat uważam za otwarty !! < kłania się zebranym gościom>
<Ja zacznę>

" Hedwiga- pierwsze spotkanie z Harrym"

Do sklepu wszedł wielki mężczyzna, z długą brodą sięgającą do pasa. "Gdzieś go już widziałam"-pomyślała biała sowa siedząca w pozłacanej klatce. Człowiek zaczął się rozglądać po sklepie, wypatrując jakiegoś zwierzaka. Jego wzrok spoczął na białej sowie, która przygladała mu się z wielką uwagą, jakby był okazem w zoo. Mężczyzna podszedł do klaltki i podniósł ją do góry, zapytał:
-Po ile ta sowa, Frank?
-Ona jest po dwadzieścia osiem galeonów i dwanaście sykli, Hagridzie!! - sowa zatrzepotała skrzydłami, pomyślała "Acha to ten synny Hagrid, gajowy z Hogwartu", człowiek nazwany Hagridem kupił sowę:
-No mała sówko teraz podaruje ciebie w prezencie Harremu Potterowi!!- sowa otworzyła szeroko oczy" Komu ? Harremu Potterowi jaką ja jestem szcześciarą. To dzięki niemu teraz żyję. Muszę sie zachowywać dystyngowanie"- wypięła dumnie pierś jakby była Napoelonem i wykroczyła z Hagridem zw sklepu. Wszystkie sowy, które siedziały w klatakach ogladały sie za nią, pohukując z zazdrości. "Widzicie Hagrid wybrał mnie, gdyż byłam najładniejsza, najmądrzejsza!!"-odpowiedział im z dumą w głosie
Gdy doszli do szat Madme Malkien, Harry już tam na nich czekał. " To moja wielka chwila"-pomyślała sowa . Hagrid podszedł do Harrego, i zaczął mówić:
- Harry z okazji twoich jedenastych urodzin chciałbym ci złozyć najserdeczniejsze życzenia, a i przyjmij ode mnie tą śnieżnobiła sowę. W Hogwarcie ci się przyda!!- Harry zchylił się do sowy i pogłaskał ją po pazurkach. "Przestań, bo się zaczerwienie"-pomyslała w duszy, choć wiedziła, że Harry i tak jej nie słyszy.

Podobało się wam<pyta zrezygnowany, jakby wiedział że idzie na zcięcie>, jeżeli tak to piszcie opinie i opowiadania!!
Albus12 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-23-2007, 14:25   #2
Peeves
Urodzony, by rządzić światem

Peeves na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Świat Harrego Pottera widziany oczami jego najbliższych przyjaciół!!-opowiadania

ten art bardziej mi pod FF podpada, niż w pozostałych... ale tu też jest dobrze co do opowiadanie albusa wsumie całiem niezłe, choć zmieniłabym to i owo
Stary 03-24-2007, 19:23   #3
Ginny_Weasley12

Ginny_Weasley12 na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Ginny_Weasley12
Domyślnie RE: Świat Harrego Pottera widziany oczami jego najbliższych przyjaciół!!-opowiadania

fajne, ja jednak nic nie wymysle. chyba ze pozniej wpadne na jakis pomysl

"Jest wiele ważniejszych spraw niż moje delikatne serce."
Ginny_Weasley12 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-17-2007, 09:02   #4
Limonka

Limonka na Harry Potter Forum

Przenoszę do działu FF, bo do 'pozostałych'. to to rzeczywiście nie pasuje xD
Limonka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-17-2007, 12:15   #5
chochang12
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do chochang12

Nom ja też niedługo coś dam ale jak pójdę do domku, bo narazie jestem na informie i kumpela sie wkurza, bo mamuy robic cos głupiego^^ No to... coś nabazgram na chacie.;D
chochang12 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-25-2007, 14:02   #6
xazez123
Mięso armatnie

Wyślij wiadomość przez MSN do xazez123

barzdo fajny art jest dos skromny
xazez123 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 04-28-2007, 11:50   #7
Gruba Dama
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Gruba Dama

haha no całkiem fajny pomysł oczami Hedwigi...hm tego jeszcze nie było :P
Gruba Dama jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-10-2007, 18:33   #8
Dzikimmzpl
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Dzikimmzpl

co to jest??? świat widziany przez sowę... beznadzieja, glupie i śmiertelnie nudne:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Dzikimmzpl jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-10-2007, 20:14   #9
rafalek06
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do rafalek06

fajne a ty dzikimmzpl jak jestes taki mądry to sam cos napisz!!
rafalek06 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05-10-2007, 20:21   #10
Cichy Mag
Junior Member

Fajne chociaż nie wiem czy Harry wtedy w książce nie wychodził ze sklepu z różdżkami hmmm chociaż już nie pamiętam.

Ale nie ma co bardzo ciekawy pomysł
Cichy Mag jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania