Świat Harrego Pottera widziany oczami jego najbliższych przyjaciół!!-opowiadania
Zawsze się zastanawiałem jak to jest być np Ronem czy Hermionom, albo jeszcze kimś innym kto żyje blisko Pottera! Co odczuwają?? Jak się czują u boku tak sławnej postaci??
A więc założyłem ten żeby każdy ( kto chce) mógł napisać (krótkie, lub długie) opowiadanie! Jakby to widział oczyma przyjaciół Pottera!
Temat uważam za otwarty !! < kłania się zebranym gościom>
<Ja zacznę>
" Hedwiga- pierwsze spotkanie z Harrym"
Do sklepu wszedł wielki mężczyzna, z długą brodą sięgającą do pasa. "Gdzieś go już widziałam"-pomyślała biała sowa siedząca w pozłacanej klatce. Człowiek zaczął się rozglądać po sklepie, wypatrując jakiegoś zwierzaka. Jego wzrok spoczął na białej sowie, która przygladała mu się z wielką uwagą, jakby był okazem w zoo. Mężczyzna podszedł do klaltki i podniósł ją do góry, zapytał:
-Po ile ta sowa, Frank?
-Ona jest po dwadzieścia osiem galeonów i dwanaście sykli, Hagridzie!! - sowa zatrzepotała skrzydłami, pomyślała "Acha to ten synny Hagrid, gajowy z Hogwartu", człowiek nazwany Hagridem kupił sowę:
-No mała sówko teraz podaruje ciebie w prezencie Harremu Potterowi!!- sowa otworzyła szeroko oczy" Komu ? Harremu Potterowi jaką ja jestem szcześciarą. To dzięki niemu teraz żyję. Muszę sie zachowywać dystyngowanie"- wypięła dumnie pierś jakby była Napoelonem i wykroczyła z Hagridem zw sklepu. Wszystkie sowy, które siedziały w klatakach ogladały sie za nią, pohukując z zazdrości. "Widzicie Hagrid wybrał mnie, gdyż byłam najładniejsza, najmądrzejsza!!"-odpowiedział im z dumą w głosie
Gdy doszli do szat Madme Malkien, Harry już tam na nich czekał. " To moja wielka chwila"-pomyślała sowa . Hagrid podszedł do Harrego, i zaczął mówić:
- Harry z okazji twoich jedenastych urodzin chciałbym ci złozyć najserdeczniejsze życzenia, a i przyjmij ode mnie tą śnieżnobiła sowę. W Hogwarcie ci się przyda!!- Harry zchylił się do sowy i pogłaskał ją po pazurkach. "Przestań, bo się zaczerwienie"-pomyslała w duszy, choć wiedziła, że Harry i tak jej nie słyszy.
Podobało się wam<pyta zrezygnowany, jakby wiedział że idzie na zcięcie>, jeżeli tak to piszcie opinie i opowiadania!!
|