|
02-24-2008, 20:34
|
|
|
Senior Member
|
A co by było, gdyby nie "Poszedł Dalej"?
Byliśmy z Harrym wszędzie. Nawet tak blisko śmierci, że już bliżej się nie da. Zrozumieliśmy w końcu co to znaczy, że Syriusz "Poszedł Dalej". Wiemy, że każdy czarodziej ma wybór. Zostać na ziemi w postaci ducha lub "Pójść Dalej". Więc jeżeli każdy czarodziej może zostać, to co by się stało, gdyby Lord Voldemort został? W postaci ducha. Mógłby wtedy odbudować swoją armię. Kierować nią jako duch. Jak myślicie, co stałoby się gdyby Voldemort został. Przecież zawsze uciekał od śmierci. W ten sposób mógłby uciec od niej. Czy uważacie, że byłoby możliwe, że Voldi zostałby. A jak tak to co by to znaczyło dla czarodziejów?
- Kim. Bądź sobą.
- Nie. Nie mogę być kimś, kogo już nie ma.
|
|
|
02-24-2008, 20:49
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
RE: A co by było, gdyby nie "Poszedł Dalej"?
Raczej nie. Voldemort zbyt bardzo okaleczyl swoja dusze zeby mogl wrocic jako duch wiec wedlug mnie jest niemozliwe zeby on mogl wrocic za grobu
|
|
|
02-24-2008, 20:51
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Właśnie dobra myśl. Voldi bał sie śmierci tak od niej uciekał to w sumie mógłby stać się duchem. Ale nie zapominaj że Nick powiedział że wolałby już umrzeć niż być duchem, więc to nie do końca ucieczka od śmierci. Ale nie zapominaj że Śmierciożercy sami bez Voldiego mało by zrobili, takie moje zdanie, zapewne połowa nich była przy nim tylko dla tego, że miał moc jakiej oni nie posiadali. Ale powiecmy że został, kieruje swoją armią, to wtedy albo ludzie musieli by się ukrywać (Ci co szkodzą), albo podjęto by jakieś działania żeby ich wyłapać.
|
|
|
02-24-2008, 21:09
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Myślę, że nie zdecydowałby się na to. Śmierć go dopadła, a bycie duchem to nie jest ucieczka od niej. Wg. mnie, Voldemort nie zostałby duchem, ponieważ byłby niepełnosprawny. Owszem, mógłby sterować swoimi poddanymi, ale nie mógłby czarować, nie mógłby walczyć, nie mógłby zostać największym czarodziejem na świecie, a jemu o to chodziło. Ponadto, on bał się śmierci, uciekał przed nią, nie udało mu się i uważam że może czuł się trochę... zażenowany? Chociaż nie wiem czy Voldemort miał takie uczucia. Ale gdyby jednak został, to nie byłby taki niebezpieczny jak za życia. Owszem, mógłby kierować Śmierciożercami, ale ludzie bali się głównie jego, nie jego poddanych.
|
|
|
02-24-2008, 22:15
|
|
|
Senior Member
|
Dobry temat. Też się nad tym zastanawiałam. Moim zdaniem mogło by się tak stać bo przecież Voldemort boi się śmierci. No i mógł pokierować jakimś dobrym śmierciożercą aby zabił Harrego bo on ma tylko swoją dusze i napewno by zmarł.
|
|
|
02-27-2008, 22:34
|
|
|
Senior Member
|
A ja zgodzę się z Draco_123. Wiemy przecież, że z Voldemorta została tylko jakaś nędzna cząstka duszy, która, jak możemy się domyślać, nie dostała wyboru...
|
|
|
02-28-2008, 10:29
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Moglo by tak być z czego powstałaby następna część HP..... byłoby super tzn. znów czytać!!! z drugiej strony jego dusza była na tyle okaleczona co by to bylo mało prowdopodobne
|
02-29-2008, 14:25
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
bał sie śmierci ale nie pozostał by pod postacią śmierci bo nie był by w stanie. jego dusza była zbyt okaleczona a śmierciożercy ci najwierniejsi zgineli a reszta najczęściej sie bała voldemorta wiec wiedząc że jako duch nicim nie może zrobić (a tak mi się wydaje) odeszli by od niego i pozostał by sam
|
|
|
02-29-2008, 15:42
|
|
|
Super Moderator
|
Ciekawa myśl... Voldemort bał się śmierci dlatego taka alternatywa byłaby dla niego kusząca... Ciekawe czy by się na to zdecydował. Jednak zostając duchem nie stanowił by wiekszego zagrożenia dla czarodziei i mugoli. Jako duch nie mógłby czarować i zastraszać ludzi... Jego grono zwolenników byłoby bardzo małe... zaledwie kila osób... Myślę, że Voldemorta jako ducha nikt by nie słuchał... Stracił władzę.
Poza tym myślę, że powrót Voldemorta na ziemie nie był by mozliwy... jego dusza została zabardzo okaleczona, a jak wiemy duch jest odciskiem duszy, która opusciła ciało (jak źle napisałam to poprawić! xD)...
Cos jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam co xD
|
02-29-2008, 17:23
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
hm... nie myślałam nigdy nad tym. Co do tego czy Voldemort by wrócił czy nie to myslę że gdyby był w stanie to by powrócił w postaci ducha. Szczerze to nie wiedziałam że duchy nie mogą czarowac (no wiedziałam że nie w pełni ale coś tam mogą). no to jak nie mogą to Voldi musiał by polegac na swoich śmiercożercach a wiadomo że Voldi zawsze lubi działać sam i nie lubi na kimś polegać więc nie wytrzymał by długo powierzając swoje sprawy innym. A ktoś napisał ze kazałby komuś zabić Harrego. A co mu by to teraz dało?? i tak by nie powrócił. No chyba że z zemsty...
|
|
|
Zasady postowania
|