|
03-08-2008, 12:23
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Czy chcielbyście żeby Film 7 części był podzielony na 2 filmy?
Dużo jest pisane o tym że siódma część Harrego Pottera będzie ekranizowana w 2 częściach kiedy jeszcze nie wyszła 6.
Mi się ten pomysł nie podoba wolał bym 4 godziny filmu niż dwie części po 2 godziny.
Wiem że może przez to w filmie nie będzie zawartych dużo wątków ale dla tych którzy czytali książkę nie będzie to tak istotne niż dla tych którzy tego nie zrobili.
|
|
|
03-08-2008, 14:38
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
RE: Czy chcielbyście żeby Film 7 części był podzielony na 2 filmy?
Moim zdaniem dobrze, że zrobią HP 7 w dwóch częściach, bo w wielu opuścili bardzo wiele wątków, a tak nie musieliby tyle opuszczać. Skąd wiesz, że każda część będzie miała po dwie godziny? Może pierwsza będzie miała dwie i pół, a dryge trzy, przecież nie zrobią jednego pięciogodzinowego filmu, bo wiele by na tym stracili, a tak zarobią podwójnie.
|
|
|
03-08-2008, 18:45
|
|
|
Junior Member
|
Chciałbym, żeby był tylko jeden film, ale trzebałoby dużo opuścić - a nie ma bardzo co opuścić bo akcja ciągloe trwała.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::ye s::yes:
|
|
|
03-10-2008, 22:20
|
|
|
Senior Member
|
A ja automatycznie mam w głowie wizję nocnego maratonu w kinie z przerwą w środku na wyjście po colę i przedyskutowanie tego, co już się wydarzyło  Jak dla mnie pomysł bardzo dobry, pod warunkiem, że w kinie puszczaliby filmy jeden po drugim z krótką pauzą.
Ale tak naprawdę najważniejsze jest to, żeby nie opuścili połowy wątków. Przynajmniej dla mnie.
|
|
|
03-23-2008, 19:54
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Nie jestem za tym, żeby film był podzielony na dwie części. Wogóle nie lubię oglądać filmów w częściach. Ale lepsze to, niż żeby film nie miał połowy scen, a większość pozmienianą, prawda? Dlatego jest jak jest, ale jestem za tym, żeby film był w dwóch częściach xP
|
|
|
03-23-2008, 21:58
|
|
|
Junior Member
|
Oczywiscie ze to nic innego jak proba zbicie wiekszej kasy przez WB. Wystarczy spojrzec na to ile zarobila sama pierwsza czesc ekranizacji Harrego - 4 miejsce najbardziej kasowych filmow wszechczasow. Pozostale czesci tez w dwudziestce. Nie dziwie sie wcale Warner Bros ze chca wiecej czesci bo HP to po prostu murowany zysk, a w tych ciezkich czasach kiedy swiatowe kino przezywa powazny kryzys, sukces finansowy jest bardzo potrzebny.
|
|
|
03-23-2008, 22:27
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Ja wole żeby podzieli ten film na dwie części niż żeby mieli omiać ważne fragmenty w książce. Ale tak jak wy nie chciałbym oglądać go w dwóch częściach ale cóż gdybym miał wybierac między obejrzeniem Insygni Śmierci w dwóch częściach, a obejrzeniem go całego w którym by ominęli ważne fragmenty to wole to pierwsze.
|
|
|
03-23-2008, 23:57
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Pierwsze primo: Temat powinien znaleść się w dziale filmy.
Drugie primo: Osobiście mi jest obojętne. Jeśli z VI robią romans (najbardziej idiotyczny gatunek filmowy) to automatycznie ja za siódemke dziękuje, ide do kina na coś innego.
Trzecie primo: Dogłębnie do tematu. Jeśli już coś robić to z głową i dobrze. Jeśli podzielenie filmu im pomoże, niech im będzie. Ja jestem za.
- Prędzej zjem dżdżownicę. Żywą.- Ponieważ zemdliło ją na samą myśl o tym, pociągnęła spory łyk brandy. - Choć oczywiście go lubię - dodała. - Może nawet trochę go kocham, tak po siostrzanemu... kiedy nie jest takim upartym fiutem.
- Aha. Tak z pięć minut w miesiącu."
Kocham Daemona i Surreal xD
|
|
|
03-24-2008, 23:35
|
|
|
Senior Member
|
Z jednej strony jeśli film był by w 2 częściach może było by zawarte więcej szczegółów 
chociaż z drugiej strony wolała bym spędzić 4 godziny w kinie. Ale jak wszyscy wiemy film i tak nie będzie tak zrobiony jak książka  niestety nie można zrobić wszystkiego  .
|
|
|
03-25-2008, 09:14
|
|
|
Mięso armatnie
|
Mi się tam podoba podzielenie filmu na 2 części, mniej wątków zostanie pominięte, ale (no tak jest to "ale" xD) jakoś nie wyobrażam sobie oglądnięcia 1 części 7 tomu w kinie powiedzmy w listopadzie, a 2 dopiero w maju... Niby jedna książka, a tak długo będzie trzeba czekać na 2 część tego filmu...
|
|
|
Zasady postowania
|