|
03-27-2008, 17:43
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Nasze szkolne ławki
Temat może bezsensu, ale jak jest taki temat "najbardziej zaśmiecone miejsce w moim pokoju" to myślę że ten też nie jest najgorszy.
Przeważnie szkolne ławki to cuda graffiti  , tak jest i z moją ławką. Siedzę w niej z moją przyjaciółką, Olą. Z naszych dzieł jest: wielki różowiasty napis na samym środku "Ola i Karola", 2 ołówkowe kwiatki, kilka ściąg, karykatura naszej matematyczki i napis "wiedźmin". Jest też jeszcze kilka przypadkowych bazgrołów których nie da się opisać.
Ale to tylko nasze dzieła, jest też trochę bazgrołów naszych poprzedników. Podpisy między innymi "Ewelina B. kocha Maćka K", "Kocham Cię Paulinko", "Bunia", "Dziki".
No i wyryte cyrklem "kocham Cię"
To jest moja ławka, a wasze?
|
|
|
03-27-2008, 18:04
|
|
|
Super Moderator
|
RE: Nasze szkolne ławki
Nie chciałabym chodzić do twojej szkoły ;/ U nas ławki generalnie nie są popisane chyba, że te najstarsze. Nauczycielki zobaczyłyby gdyby ktoś cyrklem dłubał w ławce, a długopis schodzi więc żaden problem...
|
|
|
03-27-2008, 18:11
|
|
|
Member
|
U nas mało, które ławki są popisane... Czasami tylko ktoś sobie dłubie cyrklem od spodu... Jednak krzesła owszem^^ Ja osobiście nie piszę po niczym w tym stylu xD
|
|
|
03-27-2008, 18:18
|
|
|
Moderator
|
Cameron, jak dla mnie to to, co napisałaś jest nieco nieprawdopodobne albo ja to źle odbieram.
U mnie w szkole generalnie ławki nie są aż tak bardzo popisane i poniszczone. Szkoła jest w sumie w trakcie remontu, więc wciąż jest odnawiana.
|
03-27-2008, 18:25
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
U mnie w szkole niedawno (jakiś miesiąc - dwa temu) zakupiono nowe ławki... Jak dyrka zobaczy, że ławka jest popisana to dostaje szału. Potem osoba siedząca przy tej popisanej musi ścierać wszystko strasznie dokładnie, bo dyrka stoi nad Tobą, także się nie opłaca. Poza tym nie mamy własnej sali, tudzież ławki, przy której siedzimy cały czas, gdyż na każdą lekcję się przenosimy. Biologie mamy w sali biologicznej, chemię w chemicznej etc.
|
|
|
03-27-2008, 18:34
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Uwierzcie, nie mazałabym ich gdyby były nowe, ale nowe nie są. Inne klasy mają zakupione nowe ławki, a my mamy stare. Podobno mają nam kupić nowe, ale czekamy już od początku roku. Nacia dlaczego nieprawdopodobne?
|
|
|
03-27-2008, 19:19
|
|
|
Senior Member
|
U mnie też nie jest dużo grafitti na ławkach więcej na ścianach w kiblu.Ale tu was zaskoczę.U dziewczyn w kiblu!U chłopaków jest mało ale dziewczyny mają horror wszędzie przekleństwa i takie inne.Ja siedzę w chyba najstarszej chociaż czystej ławce, pod ścianą w trzeciej ławce z moim najleprzym kupmlem Matim Tyrką (fajne nazwisko xD)
|
|
|
03-27-2008, 19:34
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Zgrzebne ciotki płakały-lecz nic nie wiedziały
jaki był smak miłości i... trutki na szczury.
|
|
|
03-27-2008, 19:58
|
|
|
Junior Member
|
Moja ławka? Nie jest taka złą. U nas ławki są pojedyncze, ale i tak się złączamy xD Na środku mojej, cyrklem na historii, wyryłam dziurę na wylot (no na historii się nudzę), ale ta dziura nie jest taka duuża, średnica ok. 0,5cm. Na brzegu tej ławki (tzn nie na blacie, tylko tj z boku, ale z mojej strony) mam napis (korektorem) I love Reniusia (moja kumpela ma I love Olusia) xDD, oraz Ira (mój ulubiony zespół). ^^
Krzesełko. Nie jest w złym stanie ^^ tylko z tyłu, mam napis Kyinra i Olka. Oba niewielkie.
|
|
|
03-27-2008, 20:02
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
U mnie ławki służą za ściągi, ewentualnie za miejsce do rysowania.Sam niezbyt dobrze rysuję ale kiedyś narysowałem lokomotywę z podpisem "jeśli ci się nudzi dorysuj wagon".
Po tygodniu dosłownie cała ławka była w wagonach.
Często na ławkach są napisy kto kogo kocha nienawidzi etc.
|
|
|
Zasady postowania
|