|
04-27-2008, 09:28
|
|
|
Junior Member
|
Co sądzicie o przyjaciołach Harry'ego ?
Jakie cechy was zachwyciły w Lunie, Nevilu, Ginny, Ronie i Hermionie? Piszcie !
Ostatnio edytowane przez Nacia1234 : 04-24-2009 o 00:06.
|
|
|
04-27-2008, 17:27
|
|
|
Senior Member
|
RE: Co sądzicie o przyjaciołach Harry'ego ?
W Przyjaciołach Harrego zachwyciło mnie:
Luna - oryginalność.
Neville - odwaga
A w Ronie i Hermionie nic mnie nie zachwyciło.
Jak się zakłada temat to się również samemu wypowiada.
|
|
|
04-27-2008, 23:00
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Najlepszą cechą przyjaciół Harry'ego jest wspieranie go w trudnych dla niego chwilach. Ważną cechą jest też wierność (przypadek Rona jest troszke inny, bo on na chwile zwątpił w Harry'ego). No i przyjaciele pomoagali mu podejmować ważne decyzje
|
|
|
07-08-2008, 12:41
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Najważniejsze jest to, że nigdy Harry'ego nie zostawili, byli z nim w najtrudnieszych momentach, ryzykowali życie dla niego. Nigdy nie zwątpili w Pottera. Za to ich baaardzo cenie :yes::yes:
|
|
|
07-08-2008, 13:18
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Harry ma wspaniałych przyjaciół, naprawde tylko pozazdrościć mu takich przyjaźni.
Rona i Hermiona, są dla niego najważniejsi bo zawsze sa przy nim, może im wszystko powiedzieć, a oni pójdą za nim wszędzie. Nie wachali się iść z nim w poszukiwaniu horkusów. Cenie ich bardzo, a szczególnie Hermione która zawsze pomaga Harremu w podejmowaniu decyzji i w rozwiązywaniu trudnych zagadek
Co do Luny i Nevilla to Lune cenie za to, że jest oddaną przyjaciółką, pomocną i nie strzela fochów, nie obraża się i zawsze myśli o swoich przyjacielach.
Neville jest odważny i uparty, sądze, że dla przyjaciól, a szczególnie dla Harrego zrobiłby wiele
|
|
|
07-30-2008, 14:08
|
|
|
|
Cechy które mnie zachwyciły:
Luna-trzeźwość umysłu,
Neville-odwaga
Ron-oryginalne miny 
Hermiona-rozległa wiedza o-wszystkim-i-niczym
|
|
|
02-23-2009, 17:54
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Przede wszystkim to, że zawsze bez względu na sytuacje są oddani Harry'emu. A szczególnie Ron i Hermiona. Dzięki nim Harry pokonał horkruksy Voldemorta i dzięki nim go pokonał. Chociaż większość zawdzięcz swojej odwadze, to wkład Rona i Hermiony był w to bardzo duży  Co do Luny...To ona tylko wiedziała, jak rozmawiać z Harrym i doskonale go rozumiała, W końcu sama, gdy miała 9 lat straciła matkę, więc po części wie, co czuje Harry.
|
|
|
07-17-2009, 23:08
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Hermiona mądrość, Neville odwaga i poświęcenie, Ron w zasadzie nic oprócz tchórzostwa i niskiej inteligencji.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
|
|
|
08-06-2009, 18:05
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Luna - podejście do życia.
Neville - odwaga.
Ginny - chyba to, że jest nudna. xD
Hermiona - sam fakt, że jest.
Ron - to samo. I to, że Rowling nie wykreowała go na jakiegoś idealna. Wiem, śmiesznie brzmi, ale zachwyciło mnie to, że ma wady. Widocznie wady, które były przyczynami jakiś skomplikowanych wydarzeń.
|
|
08-23-2009, 22:54
|
|
|
|
Najlepszą cechą przyjaciół Harry'ego jest według mnie to, że takich przyjaciół bardzo rzadko można znaleźć w prawdziwym życiu. Tak oddanych i wyrozumiałych, którzy Cię nie opuszczą. Właśnie te cechy tak mnie w nich zachwyciły.
|
|
|
Zasady postowania
|