|
05-04-2008, 16:18
|
|
|
Junior Member
|
HP I Czara Ognia
Uważam, że czwarta część opowieści o Harry'm Potterze była najlepsza! Jak i książka, tak i ekranizacja wprawiały mnie w zachwyt!
Moja ulubiona scena z Czary Ognia to ostatnie zadanie. Ciągle utrzymuje czytelnika (bądź też widza) w napięciu. Jest ona niezwykle ciekawa, choć trzeba przyznać, że również dramatyczna...
Czy zgadzacie się ze mną, iż HP I Czara Ognia jest najfajniejsza?!
Jakie zdarzenie/jaką scenę lubicie najbardziej z tej książki/ekranizacji?
Czekam na wasze opinie.
|
|
|
05-16-2008, 17:00
|
|
|
Junior Member
|
RE: HP I Czara Ognia
To jest moja druga(po więźniu z azkabanu) częśc HP. Lubie ją oglądac. Moja ulubiona scena to Misja w labiryncie i wydarzenia na cmętarzu. Najbardziej, jak zresztą chyba wszystkich, poruszyła mnie śmier Cedrika.
|
|
|
06-11-2008, 15:35
|
|
|
Senior Member
|
[small]Spam, spam i jeszcze raz spam. Napiszę do jakiegoś admina żeby wam wpisał bo warnie. Bo tylko widzę was jak spamujecie. Oczywiście mówię o tych mikolajpotter i tym drugim. [/small] Już usunięte.
A co do tematu:
Też uwielbiam film HP i CO, choć nie bardzo podobna do książki. Kocham sceny z Balu, odrodzenie Voldemorta też jest extra. No i ich walka pod koniec. Lubię też pogrzeb Cedrika, wprowadza w taki smutny nastrój. Ale uważam, że film i książka są bardz fajne i nie mam do nich zastrzeżeń. Choćby mogli poruszyć wątek z Bartym Juniorem jak uciekł z Azkabanu itd.
|
|
|
06-11-2008, 16:14
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Według mnkie HP i CO jest najlepiej nnakręconym filmem o przygodach Harrego. ukazuje wiele,np. w Zakonie Feniksa jest dużo niescisłosci i wogóle jak na tak duzą książke i tak wiele wątków film jest za krótki.. najbardziej w Hp i CO podoba mi sie zadanie ze smokami,bal,zadanie w labiryncie,i walka z Voldemortem.
|
|
|
06-18-2008, 21:05
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Film był taki sobie...Niczym szczególnym mnie nie zachwycił, choć sceny z balu są świetne  Podobała mi się też scena na cmentarzu
|
|
|
06-20-2008, 23:24
|
|
|
Junior Member
|
Czara Ognia, cóż można powiedzieć, film mi sie podobał ja zresztą wszystkie części. Najlepsze sceny: Gdy Hermiona rzuca się Harremu na szyje!
|
|
|
06-28-2008, 12:54
|
|
|
Junior Member
|
Film jak i książka podobały mi się. Najlepszą sceną była scena na cmentarzu podczas. Bardzo podobało mi się ujęcie, gdy Harry z odwagą wyszedł zza skały, aby dalej walczyć z Voldemortem.
|
|
|
06-30-2008, 10:25
|
|
|
Member
|
Czara ognia No nawet była nie zła, ale jak mowa o tym który film do książki najbardziej podobny, to wybiorę Więźnia Azkabanu. A wracając do tematu to w Czarze Ognia podobał mi się Bal Bożonarodzeniowy i Sceny z Cmentarza a w książce powrót Harry' ego z ciałem Cedrika.
|
|
|
06-30-2008, 12:04
|
|
|
Senior Member
|
CO to moja ulubiona część. Jest najbardziej... "potterowska". Najciekawsza jest, najlepiej zekranizowana. No i Bal Bożonarodzeniowy jest najlepszy. Jest wiele nowych, ciekawych postaci. Ogólnie jest dla mnie najciekawsza.
|
|
|
07-07-2008, 22:12
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Oczywiści, że się zgadzam HP i Czara Ognia jest najlepszą częścią. :yes: A najlepszą sceną jest bal, gdy impra się rozkręca, poprzez koncert.
|
|
|
Zasady postowania
|