Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 05-20-2008, 23:01   #1
palec
Junior Member

Domyślnie '' Dumbledore jednak zły ''

Czy po sześciu częściach w których dumbldore był dobry,życzliwy i spokojny to w siódmej części okazało się że był jednak lekkim draniem.co o tym uważacie piszcie na ten temat tu.
palec jest off-line  
Stary 05-21-2008, 14:12   #2
Piena
Mięso armatnie

Domyślnie RE: '' Dumbledore jednak zły ''

ja powiem tak nie powinniśmy oceniać ludzi po błędach jakie popełnił w młodości. Kazdy z nas poełniał je. Moim zdaniem to nawet dobrze ,że Dumbledore nie był taki bez skazy ponieważ to nie jest już taka cókierkowa postać
Piena jest off-line  
Stary 05-21-2008, 14:46   #3
Klaudia@Harry Potter
Senior Member

Slayerka to tania dziwka radzę edytować posta : ).
Dumbledore... na pewno każdy człowiek ma sporo wad. On wydawał się człowiekiem idealnym, dobrym, życzliwym itp. Wkurzyło mnie to, że bał się przyznać do tego co robił w młodości. Może to nie jego wina: ojciec siedział w Azkabanie, matka go tylko wychowywała. Miał trudne życie, śmierć siostry wpłynęła na niego i stał się inny. Troszczył się o swoich przyjaciół. A potem zjawił się Harry. Dumbledore opiekował i pomagał mu, próbował chronić Harry'ego przd swoim błędem. Nie chciał mu powiedzieć o Insygniach żeby ich nie szukał, bo wiedział, że Harry będzie pragnął tego co on w młodości.
O Dumbledorze było by można jeszcze dużo pisać, bo to bardzo ciekawa postać w powieść pani Rowling.
Klaudia@Harry Potter jest off-line  
Stary 05-21-2008, 15:13   #4
SaraSnape
Niepoprawny marzyciel

Wyślij wiadomość przez ICQ do SaraSnape Wyślij wiadomość przez MSN do SaraSnape

Hmmm...... Moim zdaniem on nie jest zły. Owszem wkurzył mnie parę razy ale nie tak żebym uważała go za złego...... Moim zdaniem on nie jest ani jednoznacznie dobry ani jednoznaczbie zły
SaraSnape jest off-line  
Stary 05-21-2008, 17:02   #5
Santino
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Santino na Harry Potter Forum

Dumbledore popełnił kilka błędów, ale kto ich nie popełnia??? Każdy..Ważne, że później żałował i już więcej nie ich nie popełnił...Gdy dorósł został bardzo mądrym i dobrym człowiekiem...no i był jednym z najlepszych(o ile nie najlepszym) czarodziei na świecie
Santino jest off-line  
Stary 05-25-2008, 22:09   #6
Addio93
Czytelnik horoskopów

W HP trudno jest znaleźć postać, która była nieskazitelna. Każdy (a przynajmniej większość) miała coś na sumieniu. Dumbledore nie był wyjątkiem... Przyznam się, że dzięki temu jego postać bardziej mnie zaciekawiła. Jego historia była naprawdę bardzo interesująca. Śmierć matki, potem siostry... A tak patrząc ogólnie. to on nigdy nie był zły. Jedynie próżny.
Addio93 jest off-line  
Stary 05-26-2008, 11:48   #7
OLCIA
Fanatyk, niegroźny

OLCIA na Harry Potter Forum

Dumbledor jak każdy człowiek miał wady, każda część przedstawia go w dobrym swietle az do ostatniej ale nie przesadzajcie wcale nie okazał sie jakimś draniem
Stary 06-03-2008, 18:35   #8
Agusia Grenger
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Agusia Grenger

No ja mam mieszane uczucia po HP7... Nie mówię o młodości Albusa. Młodość, talent, nowy, ambitny przyjaciel... młodszy brat i chora młodsza siostra na utrzymaniu...:no: To raczej nie idzie w parze. Mnie zasmuciło to, że Dumbledore wiedział, że Harry musi umrzeć, a nie powiedział mu tego. Co gorsze, dał mu nadzieję na przeżycie. Dzięki niemu Harry bardziej wierzył, że się uda, że będzie wreszcie żyć normalnie, szczęśliwie... A tu co?! Jakby nie miał dość kłopotów, to jeszcze dowiedział się pewnego pięknego dnia, że musi umrzeć... Nie zazdroszczę i rozumiem oburzenie Severusa. To nie było w naturze naszego dobrego, kochanego, mądrego, życzliwego, dobrodusznego Dumbledora...
Agusia Grenger jest off-line  
Stary 06-03-2008, 19:43   #9
Hermiona1334
Praktykant Voodoo

Zawsze lubiłam Dumbledorea a IŚ wcale tego nie zmieniły.Przecież nie ma ludzi idealnych,pozbawionych wad nie popełniających błędów.Kiedy Dumbledore był tym"lekkim draniem",był przecież jeszcze bardzo młody.Popełnił popprostu błąd młodości.A poza tym potem oparł się"siłom zła" i przeszedł na strone dobra.I w końcu był jedynym czrodziejem,którego bał się Lord Voldemort
"Nikt nie każe Ci iść dalej. Można siedzieć i czekać na śmierć. Można przez całe życie siedzieć i czekać na śmierć. To też jest godne, jest honorowe, może być przyjemne, jeśli ktoś potrafi czerpać z tego przyjemność. Nikt nigdy nie powiedział, że tylko jak się idzie naprzód to dopełnia się los człowieka"

Jake, spragniona żaba nie może pić z dwóch jezior jednocześnie
Hermiona1334 jest off-line  
Stary 06-04-2008, 09:30   #10
Remus1179
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Remus1179

Dumbledore, poprostu zrobił błąd w młodości... według niego i Grindelwalda miało byc dobrze no ale cóż... Dla mnie autorytet Dumbledore'a jest nadal wielki i był najlepszym czarodziejem
Remus1179 jest off-line  
Zamknięty temat

Zasady postowania