|
03-02-2007, 19:35
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Zakon Feniksa
Kwatera Głowna Zakonu Feniksa mi eści się na Grimmlaud Place 12 (jak źle coś napisałam to wybaczcie). Jest to dom Syriusza (p óźniej Harr y'ego). Dla mnie najlepszy tekst to: "uważaj, bo możesz coś obudzić".
PS. nie cierpię Stworka. To jedyna wada tego domu (no, może z wyjątkiem matki Syriusza) .
|
|
03-02-2007, 19:46
|
|
|
Member
|
RE: Zakon Feniksa
No takie trochę "brudny" :D. Ale przynajmniej Harry ma swój własny dom i jak już ta ochrona po 17-tce minie, to będzie miał gdzie mieszkać. :)
|
|
|
03-02-2007, 19:53
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Oj, chciałabym znaleźć się w takim domu. Mimo wszystko. Zawsze go sobie wyobrażałam jako taki wielki, że można było się pogubić. Trochę przypominający dom mojego dalszego wuja, u którego byłam w wakacje 2006. Zdarzało się, że gubiłam się w drodze z pokoju do pokoju  .
Poza tym te wszystkie magiczne tajemnice ^^. I nawet chętnie bym sprzątała w tym domu! Ciekawa jestem, co mamuśka Syriusza powiedziałaby, jakby dowiedziała się, że przebywam w jej byłym domku ^^. Zapewne "Plugawa szlama, beszczeszcząca progi mojego cudownego pałacu...".
|
|
|
03-02-2007, 23:31
|
|
|
Member
|
Cytat:
Moony Alex napisał/a:
Oj, chciałabym znaleźć się w takim domu. Mimo wszystko. Zawsze go sobie wyobrażałam jako taki wielki, że można było się pogubić. Trochę przypominający dom mojego dalszego wuja, u którego byłam w wakacje 2006. Zdarzało się, że gubiłam się w drodze z pokoju do pokoju :).
Poza tym te wszystkie magiczne tajemnice ^^. I nawet chętnie bym sprzątała w tym domu! Ciekawa jestem, co mamuśka Syriusza powiedziałaby, jakby dowiedziała się, że przebywam w jej byłym domku ^^. Zapewne "Plugawa szlama, beszczeszcząca progi mojego cudownego pałacu...".
|
Nie szlama tylko mugol . :D jesteś czar odziejką? :D
|
|
|
03-03-2007, 00:37
|
|
|
|
Czy ja wiem, wątpię by Harry chciał w nim zamieszkać, wystarczy sobie przypomnieć jego gorycz jak się dowiedział, że to do niego teraz należy... Poza tym przypominałoby to mu ból Syriusza i jego śmierć.
|
|
03-03-2007, 01:38
|
|
|
|
Matka Syriusza dosyć oryginalnie ubarwia V tom  . A Stworek jest istotny dla fabuły książki. Wypowiem się trochę jak Hermiona...to nie jego wina, że jest jaki jest.
|
|
|
03-03-2007, 11:28
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
No jasne ^^. Przejawiam magiczne zdolności, np takie jak.... eeee... no, no właśnie. Przejawiam takie jak uwielbienie do Harry'ego Pottera ^^, a także dziwną bezsenność w nocy, szczególnie w czasie pełni księżyca , wgapianie się w czarne psy oraz hodowanie kotów ^^. Poza tym wszelacy mugole (czyli moje koleżanki, które nie czytają HP) uważają że jestem nie do końca normalna ^^.
No przecie, to była taka przenośnia ^^. Powiązana z uwielbieniem do HP. W końcu to taka magia...
Przepraszam za offtop ^^.
|
|
|
03-03-2007, 15:36
|
|
|
Junior Member
|
Kwatera Główna Zakonu Feniksa jest silniej chroniona niż ministerstwo a może nawet lepiej niż Hogwart. Członków jest opkoło 100 chyba. A nie złapali żadnego śmierciożercy, nic. Dlaczego?
|
|
|
03-06-2007, 20:40
|
|
|
Senior Member
|
Stworek, choć to małe, wredne, parszywe paskudztwo jest fajny :smilewinkgrin:
|
|
|
03-06-2007, 21:53
|
|
|
|
Bardzo słodziutki jest XD.
No ale muszę przyznać, że bez niego, siedziba Zakonu już by nie była taka fajna. :D
|
|
|
Zasady postowania
|