|
09-22-2008, 14:58
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Harry Potter przeszłością.
Jest to smutna wiadomość ale pogódźmy się z tym, że era Harry'ego Pottera powoli dochodzi do końca swojej popularności. Praktycznie ostatnim zrywem co do sagi o małym czarodzieju i jego światowej sławie będą dwa filmy, a mianowicie "Harry Potter i Książę Pół-Krwi" oraz "Harry Potter i Insygnia Śmierci".
Zastanawialiście się co będzie później?
Czy czytelnicy z wielu krajów zapomną o książce która pobudzała ich wyobraźnię i pozwoliła marzyć przez wiele dni i nocy?
Myślę, że dużo osób rozmyślało o tym lub zadawało sobie inne podobne pytaniach ale nie chciało powiedzieć tego publicznie.
Temat ten stworzony został do tego by właśnie tutaj podzielić się swoim tokiem rozumowania i swoimi przemyśleniami więc zapraszam do pisania.
Ostatnio edytowane przez Robin : 09-22-2008 o 15:10.
|
|
|
09-22-2008, 15:29
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Ooo tak Harry Potter wygasa, ale dla mnie bedzie trwał wiecznie, nigdy nie pozwolę mu odejść. Chociażby dlatego, ze mam wszystkie części na honorowym miejscu mojej półki i codzień rano spoglądam na każdą część i wiem, że kiedy tylko znajdę odrobinę czasu to napewno po nie sięgnę. Ja nie potrzebuję rozgłosu na temat Harrego Pottera, zdecydowanie wystarczą te ksiązki, filmy. Za pare, parenaście lat mogę do nich wracać ile razy zechcę mimo tego czy ktoś na świecie bedzie jeszcze o nich pamietał.
|
|
|
10-06-2008, 20:34
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Mi jest strasznie smutno, że to już koniec . Zawsze wyczekiwałam na kolejna książkę a teraz...Ja na pewno nigdy nie zapomne o Harrym Potterze, bo mam w domu wszystkie tomy i prawie cały czas je czytam . Jestem w pewien sposób uzależniona . Mam nadzieję, że inni też będą wracać do tych książek. Zresztą nie łatwo o nich zapomnieć.
|
|
|
10-14-2008, 15:13
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Cytat:
|
Czy czytelnicy z wielu krajów zapomną o książce która pobudzała ich wyobraźnię i pozwoliła marzyć przez wiele dni i nocy?
|
No więc tak. Na pewno będę czytać lepsze książki od HP, ale zapomnieć o nich to raczej nie zapomnę, i na pewno co jakiś [może dłuższy] czas będę do nich wracać. Bo to była pierwsza książka która mnie wciągnęła na MAXA.
Ale czy jest mi bardzo smutno, że to już koniec? A nawet nie bardzo. Spodziewałam się, że będzie gorzej. To nie mogło być wieczne, nie mogło być naciągane, nie mogło być dla kasy.
Nie zapominajmy o następnych pokoleniach. Jeszcze dużo osób zacznie czytać te książki.
O tych, co dopiero na te książki trafią.
Cytat:
|
Ooo tak Harry Potter wygasa
|
Harry Potter nie wygasa! To, że skończyła się saga, nie znaczy, że WYGASA.
Pomyślcie na przykład, o dziełach Tolkiena.
Ostatnio edytowane przez Vemyana : 10-14-2008 o 15:15.
|
|
|
10-26-2008, 18:24
|
|
|
Junior Member
|
Ja lubię Harry'ego ale już jakoś tak przestałam czytać te książki. Za to bardziej zainteresowałam sie zrobieniem własnej strony  To ze np. dla mnie Harry wygasł, to nie znaczy ze dla innych też - na świecie jest wielu zapalonych potteromaniaków, którzy kochaja Harry'ego i nigdy o nim nie zapomną^^
|
|
|
10-30-2008, 20:51
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Cytat:
|
Ooo tak Harry Potter wygasa, ale dla mnie bedzie trwał wiecznie, nigdy nie pozwolę mu odejść. Chociażby dlatego, ze mam wszystkie części na honorowym miejscu mojej półki i codzień rano spoglądam na każdą część i wiem, że kiedy tylko znajdę odrobinę czasu to napewno po nie sięgnę. Ja nie potrzebuję rozgłosu na temat Harrego Pottera, zdecydowanie wystarczą te ksiązki, filmy. Za pare, parenaście lat mogę do nich wracać ile razy zechcę mimo tego czy ktoś na świecie bedzie jeszcze o nich pamietał.
|
popieram. nie szkodzi, że będzie coraz ciszej o Harrym , że nie będzie wywiadów, forum takie jak to straci an popularności, strony internetowe poświęcone "H.P."będą podawały coraz mniej newsów aż w końcu zawieszą swoją działalność. każdy osobiście stwierdzi czy potrzebueje jeszcze Harrego w swoim życiu. myślę, że prawdziwy fan sagi w swoim życiu jeszcze nie raz powróci do lektury.
|
|
|
11-14-2008, 23:37
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Osobiście przeczytałam "Insygnia..." i koniec. Kropka. Książka mnie zawiodła (Chociaż... Rowling to nie Mistrz Tolkien. I mogę jej wybaczyć), a zresztą dalsze skupianie uwagi na Harrym odciągnełoby mnie od moich innych ukochanych lektur. Przykład? Dzięki temu, że zdjęłam Harrusia z półki "głównej" zrobiło mi się miejsce na Atramentową Trylogię i trzy pierwsze tomy Laury Leander. Wyznaję zasadę, że trzeba iść na przód. Stanie w miejscu i ciągłe rozpamiętywanie nic nie da.
Cytat:
|
No, ja bym raczej powiedziała na odwrót...
|
Ja rozumiem, że mamy demokrację, i każdy ma prawo do własnego zdania, ale powtórzę pytanie Vemyany: Czytałaś chociaż jedno dzieło Tolkiena?
- Prędzej zjem dżdżownicę. Żywą.- Ponieważ zemdliło ją na samą myśl o tym, pociągnęła spory łyk brandy. - Choć oczywiście go lubię - dodała. - Może nawet trochę go kocham, tak po siostrzanemu... kiedy nie jest takim upartym fiutem.
- Aha. Tak z pięć minut w miesiącu."
Kocham Daemona i Surreal xD
|
|
|
11-16-2008, 21:01
|
|
|
Member
|
Jak dla mnie, to właśnie, każdy fan sam znajdzie odpowiedź w sobie, jedni zaczną czytać inne książki, wyrosną z marzeń o magii i takim ukrytym świecie, zje ich szara rzeczywistość i staną się mugolami, inni natomiast będą wracać do książki. A jeśli chodzi o nowe pokolenia, to może jeszcze z jedno pokolenie sięgnie po tę książkę, a potem będą sięgać po nią nieliczni... Będą powstawać nowe książki, potem zmieni się język, i będą to dla przyszłych pokoleń takie książki, jak nas choćby Potop:P Jedni nie mogą przebrnąc przez te trzy tomiszcza, a inni się zachwycają, bo kojarzy im się to z młodością... Ale myślę, że pokoleniem HP jesteśmy my, którzy "wyroslismy" na tych książkach, i może choć w części z nas ten świat nie zniknie i nie staniemy się mugolami
|
|
|
11-25-2008, 21:22
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Mi się wydaje, że jeżeli ktoś był prawdziwym Potteromaniakiem to nigdy nie przestanie być. Ja tam będę czytać HP dalej, co jakiś czas. Oczywiście nie można czytać na okrągło HP trzeba czytać też inne książki.
Ostatnio edytowane przez Aberforth : 11-25-2008 o 21:25.
|
|
|
11-26-2008, 21:21
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Zgadzam się zupełnie ze zdaniem mała kawka.
|
|
|
Zasady postowania
|