Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Książki

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 10-10-2008, 20:24   #1
madzia14
Niepoprawny marzyciel

Domyślnie Najciekawsza książka

Jaka jest najciekawsza książka, którą czytaliście?? I dla czego tak uważacie??

Najciekawszą książką, którą czytałam była ,,Całując klamki" Terry'ego Hessera. Opowiada ona o dziewczynie, która cierpi na nerwicę natręctw. Trzeba mieć naprawdę silną wolę by wyleczyć się z tej choroby.
madzia14 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 10-10-2008, 22:10   #2
Lady Mary Jane
Moderator

Lady Mary Jane na Harry Potter Forum

Domyślnie

Whoa. Dużo ich było. bardzo dużo ^^. Ale pozwólcie, że wymienię kilka z nich. Przede wszystkim ostatnia saga, którą zakończyłam: Saga o Ludziach Lodu. Boże, nie wyobrażam sobie dwóch ostatnich miesięcy bez tych książek xD. Czyatałam je codziennie z taką intensywnością, że na obiad musieli mnie wołać 10 razy xD. Potem... Hmm. Szczerze? Parę opowiadań i pierwsze siedem rozdziałów książki koleżanki. Genialne fantasty, może kiedyś o niej usłyszycie ; ]. Co dalej... Kiedy mam coś wymieć to zawsze wszystko wypada mi z głowy. Aha! już wiem xD. Bunkier, tylko za cholerę nie pamiętam autora. Świetna, psychologiczna książka o iluśtam natolatkach zamkniętych w bunkrze na umówiony tydzień w ramach eksperymrntu. Wszystko jest miodzio, jednak tan, który po tygodniu miał otworzyć bunkier, się nie zjawia. i co teraz? No, w sumie to nic, dowiecie się jak przeczytacie. Polecm. Co następnego... W sumie parę rzeczy z literatury kobiecej... Tylko zagraniczna. Żadnych polskich Szwaj czy Grocholi. Nienawidzę. A najciekawszą książką na świecie jest mój podręcznik od chemii xD. Napisali ''później'' przez ''u'' xDD. Padłam. Dobra, kończe te wywody ^^.

To na tyle, Mj.
Stary 10-20-2008, 14:49   #3
Shuguar
Member

Shuguar na Harry Potter Forum

Domyślnie Ah te książki

Nie będe wymieniał książek wszystkich które czytałem w jakże moim krótkim życiu. Bo po co? Ale skoro tu już jestem chciałbym napomknąć o pewnej trylogi, może raczej o dalszym ciągu trylogi "Władcy pierścienia" napisaną już przez innego autora ,lecz ucznia Tolkiena jest nim Nik Pierumow. Pisze on bardziej szczegółowo ale pięknie. Jest to trylogia Pierścień Mroku. wszystko się dzieje 300 lat po wydarzeniach z władcy.

Kod:
Na tym forum odgrywam: Michael Crockford'a

Ostatnio edytowane przez Shuguar : 10-20-2008 o 14:50. Powód: Dodatkowe informacje
Shuguar jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 12-19-2008, 08:33   #4
Penelope
Junior Member

Domyślnie

Najciekawszą książka jaka przeczytalam jest "Cien wiatru"( bardzo polecam) a jesli chodzi o sagi fantazy to z pewnoscia "Miecz prawdy"
Penelope jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-01-2009, 19:07   #5
Kyinra
Świr wymagający opieki

Kyinra na Harry Potter Forum

Domyślnie

Ogólnie rzecz biorąc, to nie wiem. Kiedyś strasznie podobała mi się seria o Harrym Potterze, teraz wolę inne książki. Jedne z najlepszych to Zmierzch (cała seria), Tunele (musze zdobyć kolejną część ;]), Saga o Ludziach Lodu (jeszcze nie wszystkie części xd) i Ania z Zielonego wzgórza. Cóż, pewnie jest tego więęcej, ale aktualnie z najciekawszych te przychodzą mi do głowy. Kiedyś czytałam też książki z serii "Nie dla mamy, nie dla taty, lecz dla każdej małolaty", takie cienkie książeczki o miłostkach nastolatek, żadna nie jest z żadną powiązana, teraz te książki wydają mi się taki puste, tępe i banalne xD.
Stary 02-06-2009, 20:24   #6
Goszka
Praktykant Voodoo

Goszka na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cykl 'Zmierzch' oczywiście . Seria sagi wiedźmińskiej, z opowiadaniami, Eragon, Najstarszy, Brisingr, Seria Ulyssesa Moora (niby dziecinne, a jednak wciąga)... Było tego mnóstwo, teraz nawijają mi się setki tytułów ale nie chce mi się tutaj spędzić całego dnia XD. Tfu, nocy.
Goszka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 02-11-2009, 09:13   #7
apk58
Świr wymagający opieki

apk58 na Harry Potter Forum

Domyślnie

Cykl Zmierzchu - najciekawsze I jeszcze My, dzieci z dworca zoo - przy tej książce normalnie płakałam.
Jeszcze wiele innych fenomenalnych książek czytałam, ale nie mogę przypomnieć sobie tytułów :P
Stary 03-01-2009, 18:35   #8
Kyinra
Świr wymagający opieki

Kyinra na Harry Potter Forum

Domyślnie

Wiesz, Karolh, że posty powinny mieć długość co najmniej 2 linijek? I nie tłumacz się, że nie chcesz się rozpisywac.

Czytałąm 2 części szkoły przy cmentarzu, nie pamiętam tytułów (pomarańczową i żółtą). NIedawno wypożyczyłam "Baseball zdechlaków" (czerwoną) z tej serii, ale przeczytałam pierwsze 2 wyrazy i uznałąm, że horrory mnie nie kręcą, jeżeli można było nazwać to horrorem. Za to mam coraz większą manie na SOLL. Wspaniałe. Ogólnie chyba odkryłam siębie nie tylko pod względem muzyki, ale i książek!
Stary 03-01-2009, 19:03   #9
Goszka
Praktykant Voodoo

Goszka na Harry Potter Forum

Domyślnie

O. Dodam jeszcze 'Tunele', 'Pośredniczkę", 'Serię niefortunnych zdarzeń', 'Anie z Zielonego Wzgórza'... Och, będę sobie przypominać xDD.
Goszka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-11-2009, 10:22   #10
Nawoja
Junior Member

Nawoja na Harry Potter Forum

Domyślnie

Zawsze wychodziłam z założenia, że jeśli ktoś potrafi wskazać swoją ulubioną książkę, to znaczy, że niewiele w życiu czytał.
Mogę wymienić kilka, które aktualnie mnie zaciekawiły, ale wybrać konkretnie spośród tysiąca nie umiem. (Ktoś mi to jakoś kiedyś obliczył biorąc pod uwagę od ilu lat książki czytam i z jaką średnią prędkością, faktycznie wyszło około tysiąca )
Aktualnie jestem pod wrażeniem prozy pana Cejrowskiego, komedii Christophera Moora (choć z pewnością nie są one na każde poczucie humoru), dla interesujących się antropologią godne polecenia są "Wzory kultury" Ruth Benedict.
Ponad czasowo cenię sobie Witkiewicza, szczególnie lubię 622 upadki Bunga, uwielbiam Tolkiena choć akurat Władcę Pierścieni najmniej, lubię Kinga, ale nie we wszystkim. Bardzo cenię sobie również polskich fantastów, Grzędowicza, Kossakowską, Piekarę...

Piszę poprawnie po polsku.
Nawoja jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania